Mikko Isokangas apuvalmentajaksi, päävalmentaja tulee Espanjasta

JS Herculeksen ja Deportivo Alavesin yhteistyökoukeroiden vuoksi valmentajien nimitys on viivästynyt, mutta nyt on valmennustiimin nimeämisessä  päästy eteenpäin. Edustusjoukkueen päävalmentaja tulee Espanjasta ja matkaa Ouluun heti, kun viimeisten kanditaattien haastatteluprosessi saadaan finaaliin Deportivo Alavesin päässä. JS Herculeksen apuvalmentajaksi on nimetty Mikko Isokangas sekä maalivahtivalmentajana jatkaa Jussi Viirelä. Mikko Isokangas aloittaa tehtävässään välittömästi ja on jo tänään maanantaina vetämässä treenejä.

Apuvalmentajan pestiin haluttiin saada paikallinen nouseva kyky. Oululaisen jalkapallon hyvin tunteva Mikko ”Känö” Isokangas on juuri tätä. Mikko on toiminut pitkään Haukiputaan Pallon organisaatiossa viimeksi valmennuspäällikkönä ja aiemmin junioripäällikkönä vuosina 2008-2012 ennen kolmen vuoden etelän keikkaa. Pääkaupunkiseudulla Mikko toimi vuosina 2012-2015 FC Espoon palveluksessa koutsaten mm. miesten edustusta ja B-junioreita.

Maalivahtivalmentajana Herculeksessa jatkaa kahdelta edelliseltä kaudelta tuttu Jussi Viirelä, joka hanskaa maalivahtien koulimisen lisäksi myös fysioterapian ja personal trainerin hommat. Jussin jatkolle oli ehtona, että toiminta kehittyy ja on ammattimaista. Seurajohto voikin taputtaa itseään selkään, sillä Jussi laittoi nimen paperiin. Jussin leveille harteille tulee nuorten maalivahtien valmistaminen kohti kansainvälisiä kenttiä.

Herculeksen ja Deportivo Alavesin välisten urheilullisten asioiden hoitamisesta vastaava Marko Saranlinna hykerteli tyytyväisyydestä asioiden edetessä. ”Kyllähän tässä on riittänyt jumppaamista. Tavoitteena on ollut saada kasaan tiimi, joka pystyy kehittämään paikallisia nuoria pelaajia ja viemään heitä urillaan eteenpäin. Se on koko toiminnan kulmakivi”, kertoo Saranlinna. ”Hercules on ponnahduslauta myös valmentajille. Tarkoituksena on toimia seuraverkon sisällä samanlaisella metodologialla pelaajien kehittäjinä. Tässä onnistuvat valmentajat varmasti saavat näyttää kyntensä myös isommilla areenoilla”, jatkaa Saranlinna.

Tällä hetkellä Deportivo Alavesin seuraverkostoon kuuluu Herculeksen lisäksi kroatialainen pääsarjajoukkue NK Rudes. Seuraverkostoon on odotettavissa lisää joukkueita mm. Italiasta ja Ranskasta vielä kevään 2018 aikana.