Lähes 20 vuotta kansainvälisessä jalkapallossa erilaisissa rooleissa mukana ollut Marko Saranlinna on nimitetty Espanjan pääsarjaseura Deportivo Alavésin pääkykyjenetsijäksi Pohjoismaissa. Marko aloittaa työn Head of Player Recruiting -tittelillä varustettuna maaliskuun alussa eli tänään!

Viime vuodet eri seuroille kykyjenetsintää Afrikassa tehnyt jalkapallobisneksen erikoismies on nimityksestä innoissaan: “Henkilökohtaisesti otan tämän palkintona vuosikausien näkymättömästä työstä mailla tietymättömillä. Olen saanut oppia tien päällä ammatin, johon ei ole olemassa kouluja. Mentorina minulla on ollut yksi alan parhaista, hollantilainen Theo de Jong, jota on kiittäminen paljosta.”

Marko vastaa jatkossa myös Herculesin ja Deportivo Alavesin urheilullisesta yhteistyöstä. Oulusta ja Herculesista tuleekin monelle nuorelle pohjoismaalaiselle pelaajalle ensimmäinen etappi kohti maailman huippua, jossa pelaajakehitys aloitetaan metodeilla, jotka ovat yhteneväisiä jokaisessa Deportivo Alavésin seuraverkostoon kuuluvassa seurassa.

“Olen nähnyt paljon erilaisia seuroja maailmalla reissatessani, mutta harvan seuran taustat ja visiot ovat tehneet minuun sellaista vaikutusta, kuin mitä Deportivo Alavésin. Uskon, että näemme nopeastikin lisää pohjoismaalaisia pelaajia Pohjois-Espanjassa. Siellä arvostetaan koulutusta ja kokonaisvaltaista itsensä kehittämistä yli kaiken ja siksi vanhemmilla tulee olemaan helppo päätös lähettää lapsensa juuri meidän akatemiaan.”

Deportivo Alavés sijaitsee Baskimaan pääkaupungissa Vitoria-Gasteizissa, n. 70km Bilbaosta sisämaahan päin. Joukkue on tällä hetkellä La Ligassa 16. sijalla, mutta viime aikojen hyvien esitysten turvin nousemassa sarjan keskikastiin.

JS Hercules onnittelee Markoa sydämellisesti!

 

PS! JS Hercules etsii kansainvälisestä urheilu- ja viihdeliiketoiminnasta kiinnostuneita ihmisiä hommiin. Laita viestiä/CV osoitteeseen mikko.perala (at) jshercules . com