• JS Herculeksesta tulee yksi Deportivo Alavesin satelliittijoukkueista. Seura saa merkittävää apua urheilutoiminnan kehittämisessä. Alaves saa suomalaista teknologiaosaamista sekä Herculeksen kansainvälisen verkoston käyttöönsä.

  • Yhteistyösopimus aukaisee yhden uuden selkeän väylän suomalaisille junioreille urheilumaailman huipulle.

  • Seurojen taustalla olevat kehitysyhtiöt perustavat yhteisyrityksen Espanjaan.

  • JS Herculesin taustalla toimivat kehitysyhtiö ei ole perinteinen jalkapallo-osakeyhtiö, vaan se toimii monipuolisesti uudistamalla urheilua ja elinkeinoelämää innovatiivisten liiketoimintamallien ja palvelukonseptien avulla.

Uusista ja rohkeista avauksistaan tunnettu oululainen 2. divisioonassa pelaava Jalkapalloseura Hercules (www.jshercules.com) ja sen taustalla toimiva kehitysyhtiö ovat solmineet merkittävän yhteistyösopimuksen espanjalaisen Baskonia Alavés Groupin kanssa. Sopimus sisältää yhteisyrityksen perustamisen sekä JS Herculeksen liittymisen Baskonia Alaves Groupin seuraverkostoon. Seuran koripallojoukkue Saski Baskonia (http://www.baskonia.com/) pelaa Euroopan korkeinta sarjaa Euroliigaa sekä Espanjan pääsarjaa ja jalkapallojoukkue Deportivo Alaves (https://www.deportivoalaves.com/) Espanjan pääsarjaa La Ligaa. Seurojen yhteinen vuotuinen liikevaihto on yli 80 M€. Baskonia Alaves Group on Kerejetan perheen omistama yritys. Yhtiön perustaja Josean Kerejeta on entinen huippukoripalloilija, joka tunnettiin pelikentillä Euroopan Larry Birdinä.

Miten pieni oululainen 2. divisioonaseura voi päästä mukaan näin isoihin ympyröihin? Yhtenä merkittävänä tekijänä on JS Herculeksen taustalla vaikuttava veljessarja, jonka suhteiden avulla avautuu moni ovi maailmalla. Vesa, Timo ja Mikko Perälä ovat perustaneet ja kehittäneet monia teknologiayrityksiä viimeisten vuosikymmenten aikana. Samalla myös Oulun yliopiston käytäviltä 1998 kasattu ja Perälän veljesten myötävaikutuksella JS Hercules on muovautunut kansainväliseksi, yrittäjä- ja startup-henkiseksi seuraksi. Yksilön kehityksen painottaminen, siihen liittyvä teknologiaosaaminen, innovatiiviset uudet avaukset sekä pitkä kokemus kansainvälisestä toiminnasta Afrikassa ja Aasiassa herättivät Baskonia Alaves Groupin mielenkiinnon yhteistyölle. Erityisen tärkeänä yhteistyössä nähdään Herculesin Marko Saranlinnan laajan kokemuksen saaminen kykyjenetsinnästä ja pelaajien urapolkujen rakentamisesta koko seuraverkoston käyttöön.

Perustettava yhteisyritys jatkaa espanjalaisten aloittamaa maailmanlaajuisen seuraverkoston kehittämistä ja laajentamista. Tavoitteena on rakentaa selkeä kehityspolku pelaajille eri lajeissa ruohonjuuritasolta maailman huipulle. Koko urheilumaailmassa merkittäväksi toimijaksi tähtäävän yhteisyrityksen toimitusjohtajaksi on valittu Herculesin Mikko Perälä. JS Herculesin lisäksi yhteistyöverkostossa on tällä hetkellä Kroatian pääsarjajoukkue NK Rudes (http://www.nkrudes.com/), joka on parhaillaan kuukauden harjoitusleirillä Deportivo Alavesin vieraana. Kevättalven 2018 aikana joukko lahjakkaita Hercules-pelaajia lähetetään leirille Deportivo Alavesin organisaatioon. Yhteistyösopimus luo mahdollisuuksia myös muille suomalaisseuroille, pelaajille, valmentajille sekä pelaaja-agenteille.

Lisätietoja:

Mikko Perälä, +358 40 7453749, mikko.perala@jshercules.com

Timo Perälä, +358 40 7060415, timo.perala@jshercules.com

Linkkejä:

Deportivo Alaves:

https://www.deportivoalaves.com/noticia/acuerdo-de-colaboracion-entre-el-deportivo-alaves-y-el-js-hercules

Mikko Perälä

Chairman of JS Hercules
+358 40 7453749