Hercules ja GBK tasasivat pisteet kauden ensimmäisessä kotiottelussa

Lauantaina Herkku pelasi ensimmäisen ottelunsa kotona Castrenin urheilukeskuksessa vastuksenaan GBK Kokkolasta. Kaudella 2016 Herkku oli tasannut pisteet vieraissa ja voittanut kotona ottaen keskinäisistä otteluista 4 pistettä. GBK oli kuitenkin päätynyt sarjataulukossa selvästi Herculeksen yläpuolelle, joten ennakkosuosikkia otteluun oli hankala löytää. Kumpikaan joukkue ei ollut voittanut avausotteluaan Herculeksen pelatessa tasapelin VIFK:n kanssa ja GBK:n hävitessä Närpes Kraftille.

Hercules lähti otteluun ajoittain aurinkoisessa Castrenissa lähes samalla kokoonpanolla kuin sarja-avauksessa Vaasassa. Ainoana muutoksena nähtiin Kandelbergin tulo keskikentälle Mäkäräisen paikalle, ’Henen’ aloittaessa penkiltä. Ensimmäiset minuutit näyttivät heti ottelun asetelmat Herkun pitäessä palloa ja etsiessä haavoittuvaisuuksia GBK:n puolustuksesta. Vierasjoukkue taas keskittyi tiiviiseen puolustukseen ja avauksiin vahvaa David Carlssonia kohti sekä oikean laidan hyökkäyksiin Lasse Känsälän kuljetusten kautta. GBK ei vaikuttanut olevan vielä täydessä iskussa ja joukkue näyttikin väsyvän hieman Herkkujen pallorallissa. Kotijoukkue ei kuitenkaan onnistunut luomaan selviä maalipaikkoja yhtä Karjalaisen läpijuoksua lukuun ottamatta joka torjuttiin kulmaksi, ja GBK väläytteli oman hyökkäyksensä vaarallisuutta. Ensimmäisen puoliajan loppuminuuteilla vierasjoukkue siirtyikin 0-1 johtoon. Pitkä syottö pelattiin linjan taakse jossa Hercules-puolustus yritti pelata palloa alas maalivahdille, ja GBK:n Känsälä reagoi tilanteeseen päästen sijoittamaan pallon ohi hyvin pelanneen Patrosen.

Toisella jaksolla ottelu jatkui pitkälle samoissa merkeissä. Vierailijat keskittyivät puolustamaan johtoaan vetäytyen yhä syvemmälle kenttäpuoliskolleen ja ottelu alkoi pyörimään GBK:n päädyssä. Toisella jaksolla sisään tulleet Mäkäräinen, Hadhoud ja Kylmälä toivat lisää energiaa kotijoukkueen pelaamiseen, mutta varsinaista loppukiriä ei päässyt syntymään ennen viimeistä kymmenminuuttista Herculeksen suoraviivaistaessa pelitapaansa.  87. minuutilla Suomela pääsi haastamaan boksissa vasemmalta hyvän kuljetuksen jälkeen vastustajan topparia, joka blokkasi kylmästi ’Sumen’ etenemisen. Tuomari ei nähnyt tilanteessa rikettä, vaikka joukkue ja yleisö sitä vaatikin. Suomela ei kuitenkaan jäänyt miettimään menneitä vaan oli minuuttia myöhemmin taas vastustajan laitapakin selän takana. Maalille pelattu pallo yllätti GBK:n veräjänvartijan joka odotti keskitystä ja pallo upposi torjunnan kautta etukulmasta sisään!  Ansaitun tasoituksen jälkeen kotijoukkue loi vielä muutaman maalipaikan kuitenkaan toista kertaa onnistumatta, joten ottelu päättyi 1-1 tasatulokseen.

Herculeksen avauskokoonpano

2             Patronen Aleksanteri

4             Ifeanyi Ibeh Nathan      

5             Ukkola Santeri 

8             Sesay Abdul      

14           Peltola Timo     

21           Kandelberg Arno            

22           Vandell Iiro       

23           Obagbemiro Junior Eliah             

24           Ogbuefi Tochukwu Jerome       

37           Karjalainen Sami             

99           Suomela Mikko

Vaihtopenkillä

1             Yrjänäinen Pyry              

10           Keskitalo Roope             

11           Al-Kubaisi Omar              

20           Mäkäräinen Henry (sis. 67. min)             

25           Hadhoud Karam (sis. 67. min)   

28           Kylmälä Aleksi   (sis. 78. min)