JS Hercules vs VIFK 1-1

Lauantaina 29 huhtikuuta saatiin vihdoinkin jalkapallokausi 2017 käyntiin! Avausmatsissa Hercules kohtasi VIFK:n ja pisteet tasattiin sopuisasti lukemin 1-1.

Etälä-Suomen painiessa lumiongelmien kanssa, maineensa mukaisesti aina aurinkoinen Vaasa helli joukkueita hyvällä aurinkoisella pelisäällä. Molemmat joukkueet uhkuivat näyttöhaluja heti kauden alkuun ja janosivat avauspisteitä. Ensimmäisenä maaliverkkoja pääsi pöllyttämään Hercules, kun Mikko “Sume” Suomela pääsi karkaamaan vaasalaisten puolustuslinjalta. Pelikello näytti maalin tekohetkeksi 8 minuuttia. Vaasalaisten vastausta ei tarvinnut odottaa kovin kauaa, kun heppoisen oloisesti tuomitun pilkun toimitti verkon perukoile kotijoukkueen Tony Björk 29 peliminuutilla.

Lisämaaleja ei ottelussa nähty, vaikka vaasalaiset painoivat läpi ottelun kovasti päälle. Herculeksen puolustus kuitenkin kesti ja koko joukkue taisteli sitoutuneesti ansaiten lopulta uurastuksestaan kotiin viemisiksi yhden sarjapisteen. Maalinsuulla debytoinut Aleksanteri Patronen ja keskuspuolustajana vaasalaisten voimahyökkääjän hyvin pihdeissä pitänyt Nathan Ibeh saivat erityiskehut valmennukselta ottelun jälkeen.
Kausi jatkuu ensimmäisellä kotiottelulla lauantaina 6.5., kun Castrenille saapuu GBK Kokkolasta. Ottelu alkaa klo 14:00. Liput otteluun 9/5 €.