JS Hercules viennin- ja urheilunedistäjänä Intiassa – Yhteistyösopimus Chennai City FC:n kanssa

 

URHEILU VIENNINEDISTÄJÄNÄ

Oululainen JS Hercules ja intialainen Chennai City FC allekirjoittivat yhteistyösopimuksen, jolla on kauaskantoisia ja positiivisia seuraamuksia koko Suomelle. Yhteistyön ydin on hyödyntää urheilun globaalia asemaa liiketoiminnan edistäjänä. Muutamia partneruuksia on solmittu Euroopan suurseurojen ja intialaisten seurojen välillä aikaisemmin, mutta Herculesin ja Chennai Cityn sopimus on sisällöltään ainutlaatuinen.

Chennai City FC:n omistaa Rohit Ramesh, jonka perheen The Hindu Group -yritykseen kuuluu myös yksi Intian suurimmista mediayhtiöistä. Yhtiö julkaisee mm. Intian toiseksi suurinta englanninkielistä päivälehteä, jonka päämarkkinalla asuu 250 miljoonaa ihmistä.

Chennai on vajaan kymmenen miljoonan asukkaan metropoli ja Tamil Nadu -osavaltion (72 miljoonaa ihmistä) pääkaupunki.

Molemmat joukkueet haluavat konkreettisin keinoin näyttää urheilun voiman kansainvälisen liiketoiminnan edistäjänä ja sillanrakentajana kahden yhteisön välille.

KONKREETTISET TOIMENPITEET

  1. Hercules ja Chennai City perustavat yhteisyrityksen kansainvälisen liiketoiminnan lisäämiseksi Intian ja Suomen välillä
  2. Tietotaidon ja parhaiden käytäntöjen vaihto seurojen välillä urheilun, liiketoiminnan ja yhteiskunnallisen vaikuttavuuden aloilla
  3. Harjoitetaan molemminpuolista valmentaja- ja pelaajavaihtoa urheilullisen menestyksen parantamiseksi

SEURAJOHTAJIEN KOMMENTTEJA

Rohit Ramesh, Chennai City FC:n omistaja “Meitä on lähestynyt useampi ammattilaisseura mm. Englannista, mutta Hercules on ensimmäinen organisaatio, jolla on ollut jotain ainutlaatuista tarjottavaa. Heidän yhteiskunnallisesta vaikuttavuudesta lähtevä toiminta-ajatus yhdistettynä innovatiivisiin liiketoimintamalleihin on tehnyt minuun suuren vaikutuksen. Meillä on yhteneväinen käsitys siitä, kuinka urheilu voidaan valjastaa koko yhteisön positiiviseksi voimavaraksi ja tuoda ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin. Yhdistämällä voimamme laajennamme yhteisöämme yli rajojen. Tämä on jalkapalloa parhaimmillaan!”

Christian Happel, JS Herculesin toimitusjohtaja: “Ensimmäisestä kontaktista lähtien on tuntunut siltä, että Rohit Ramesh on henkilö, jonka kanssa voimme rakentaa yhteistyötä pitkälle tulevaisuuteen. Näen tämän kumppanuuden mielettömänä mahdollisuutena suomalaisille ja intialaisille yrityksille ja organisaatiolle. Nostan sen jopa valtakunnantason asiaksi, ja tämä todistaa sen, että jalkapallo on maailman paras tapa yhdistää ihmisiä ja bisneksiä yli rajojen.”