Hercules solmi kolme tärkeää 1-vuotista sopimusta Kakkosen tasolle nimekkäiden pelaajien kanssa. Sopimuksiin nimensä laittoivat alle Iiro Vandell (29), Abdul Sesay (25) ja Jerome Ogbuefi (25). Kolmikko tuo merkittävästi lisää rutiinia, taitoa ja vääntömomenttia kentän keskiakselille.

AC Oulussa viime kauteen lopettaneen Vandelille on tarjolla merkittävä rooli Herculeksen puolustuksessa. Herculeksen koko valmennusjohto hykerteli tyytyväisenä saadessaan lisää kokemusta ja johtajuutta takalinjoille. ”Iiro on pelannut kahtena viime kautena AC Oulun riveissä paljon Ykkösen otteluita ja talvisin Tervareiden kanssa Futsal-liigaa. Tämä kokemus huokuu varmuutena hänen otteistaan”, toteavat päävalmentaja Daniel Amokachi ja kakkoskoutsi Timo Viitanen kuin yhdestä suusta. Nuoressa Herculeksen porukassa kuitenkin vasta 29-vuotias monipuolinen Vandell on joukkueen ikäpresidentti.

Kuva. Iiro Vandell on monipuolinen puolustuspään pelaaja

Keskikentällä hyökkäävässä roolissa viihtyvä sekä OPS:n ja Atlantiksen riveistä aikaisemmilta kausilta tuttu 25-vuotias Abdul Sesay tuo uuden ulottuvuuden Herculeksen hyökkäyksiin. Sierra Leonen maajoukkueessakin 5 kertaa urallaan esiintynyt, ja kaksi maalia pyssyttänyt Sesay on kovan luokan vahvistus Herculeksen keskikentälle. ”Abdul haluaa edetä urallaan ja kontakteillamme pystymme häntä siinä avustamaan, jos vain esitykset pelikentällä kantavat”, kertoo Lontoosta tavoitettu Herculeksen nokkamies Christian Happel. Sesay itse kertoi odottavansa innolla pääsevänsä työskentelemään Daniel Amokachin alaisuudessa.

Viime kaudelta Herculeksen seuraajille tuttu 25-vuotias Jerome Ogbuefi jatkaa joukkueen keskikentän moottorina. KuPS:n kautta Suomeen aikoinaan saapunut Ogbuefi on ollut tuttu näky Pohjois-Suomessa Kakkosta pelanneiden eri joukkueiden riveistä jo kaudesta 2010 lähtien. Ouluun juurtunut Ogbuefi haluaa keskittyä kunnolla jalkapalloilu-uraansa ja tekee kaikkensa pystyäkseen ottavan seuraavan askeleen Amokachin siipien alla. Samoin valmennusjohto odottaa Jeromelta askelta eteenpäin pelaajaurallaan. ”Hänellä on kaikki tarvittavat pelimerkit, mutta nyt pitää saada mies huippuiskuun”, summaa Viitanen.

Solmittujen kolmen sopimuksen myötä Herculeksella on nyt 19 pelaajasopimusta.

Kuva. Iloinen veijari Jerome Ogbuefi jatkaa Herculeksen keskikentällä