KOLME SOPIMUSTA LISÄÄ

Hercules solmi kolme uutta pelaajasopimusta viime viikolla. Miika Vihavainen,  Arno Kandelberg ja Pyry Yrjänäinen laittoivat puumerkkinsä 1-vuotisiiin sopimuspapereihin.

Kolmikosta tutuin Herculeksen seuraajille on juuri 20 vuotta täyttänyt maalivahti Pyry Yrjänäinen, joka oli Herculeksen sopimuspelaaja jo edelliskaudella. Sarjapelejä Pyrylle kertyi silloin ainoastaan kaksi Guinea-Bissaun maajoukkueveskari Germano Mendesin aloittaessa suurimman osan kauden otteluista. Tälle kaudelle Pyrylle sovitellaan ykkösvahdin viittaa. Miehen fysiikkatreenauksessa onkin kiinnitetty huomiota tukilihasten voimatason ja hallinnan parantamiseen, jotta kausi voitaisiin viedä suunnitellusti läpi seuran ykköskassarina.

Arno Kandelberg (27 v.) on oululaisittain tuttu mies useamman paikallisen joukkueen riveistä. Kaudella 2016 Arno pelasi kolmosta OTP:n riveissä. Kakkosen tasolla Arno on viimeksi pelannut kaudella 2013 OrPan riveissä. Kaudella 2015 mies piipahti myös rajan toisella puolella edustaen Haparanda FF:n värejä. Kirurgina siviilissä operoivaa Kandelbergia on harjoitusotteluissa istutettu puolustavaan rooliin keskikentälle. Myös topparin rooli on hänelle tuttu, vaikka suomalaisessa jalkapalloilussa sana kirurgi yhdistetään helposti hyökkääjän rooliin. Tai sitten manageriksi.

Kolmikosta ehkä tuntemattomin oululaiselle yleisölle on Miika Vihavainen, joka nuorena poikana vuonna 2010 oli yrittämässä OPS:n riveissä ykkösdivarissa läpimurtoaan. Viimeksi Miika on pelannut kaudella 2015 Kakkosen Itälohkon kärkikastiin sijoittuneen FC Kultsun riveissä, jolloin hän teki 14 pelaamassaan ottelussa 5 maalia kärkimiehen tontilta. Kotikonnuilleen nyt palannut 26-vuotias Vihavainen on oululaisen junioripolun läpi käynyt pelaaja, jonka rautainen fysiikka ja periksiantamattomuus aiheuttavat vielä monelle puolustukselle harmaita hiuksia kauden aikana. Viime kauden pelaamattomuus näkyy vielä hieman miehen otteissa, mutta Herculeksen valmennus odottaa pelituntuman myötä Vihavaisesta oivaa pelaajaa kesän koitoksiin.

Arno Kandelberg
Arno Kandelberg
Miika Vihavainen
Miika Vihavainen