Kesä on futaajan parasta aikaa. Sitä se on tulevina kesinä nuorille yrittäjänaluillekin, kun muutaman vuoden projektiluontoisesti pyörinyt Kesäyrittäjä -konsepti muutettiin helmikuussa yritykseksi. Hercules on mukana perustetussa Folx -yrityksessä pienellä osuudella.

Kesäyrittäjyyteen mukaan lähteminen sopii Herculeksen pirtaan kuin tikitaka Barcalle. ”Haluamme olla mukana kasvattamassa ja kannustamassa uusia talentteja niin pelikentillä kuin niiden ulkopuolellakin”, kiteyttää liikkujen takana oleva yrittäjyyden moniottelija Mikko Perälä. ”Vastaisuudessakin Hercules voi olla mukana yhteiskunnallista hyvää ja positiivista vaikuttavuutta ympäristöön tuottavissa hankkeissa ja sijoittamaan niihin resursseja”, jatkaa Perälä.

Kesäyrittäjyys on työttömyyden ja syrjäytymisen ehkäisemistä yrittäjyyden keinon. Se on matalan kynnyksen riskitön malli saada nuoria kokeilemaan yrittämistä yhtenä uravaihtoehtona ja konkreettinen tapa auttaa aktiivisia alueen nuoria työllistämään itsensä kesän ajaksi.

Kesäyrittäjiä jeesaavat kokeneet mentorit toimimalla helposti lähestyttävänä tukiverkkona. Kesäyrittäjille tarjotaan työkalut, sparraus ja vahvan verkoston tuki oman liiketoimintaidean pönkittämiseksi ja mahdollistamiseksi koko kesän ajaksi. Mukana Kesäyrittäjien auttamisessa siivilleen ovat Herculeksen lisäksi mm. This is Huuuge, LC Ventures, OuluES, Ukko.fi, Business Oulu. Kesäyrittäjyydessä hyödynnetään Herculeksen yhteistyökumppanin Claned Oy:n maailmanmainetta niittänyttä oppimisalustaa.