Vaikka Hercules oli kaatanut Kraftin jo kerran aiemmin tällä kaudella, tiedettiin sunnuntain kotikamppailusta närpiöläisiä vastaan tulevan äärimmäisen tiukka. Ennakkotunnelmat pitivät paikkansa, sillä rankan 90-minuuttisen jälkeen pisteet jaettiin lukemin 2-2.

Ottelu alkoi isäntien kannalta erinomaisesti. Punapaitojen tähtihyökkääjä Junior Obagbemiro oli pelipäällä heti alkuvihellyksestä lähtien ja onnistui iskemään ottelun avausosuman jo ensimmäisellä minuutilla.

31-vuotias nigerialaishyökkääjä loihti myös myöhemmin toisella jaksolla kotijoukkueen 2-2-tasoitusmaalin, joka pelasti Herculesin kotitappiolta. Obagbemiro korosti tasapelin tuoman yhden pisteen tärkeyttä ja antoi tunnustusta myös vastustajalle.

− Tässä vaiheessa kautta tämä piste oli äärimmäisen tärkeä. Täytyy antaa tunnustusta meidän äijille, jotka tekivät todella kovaa töitä. Olen todella ylpeä siitä, kuinka hyvin he hoitivat kaikki pahat tilanteet. Pakko sanoa, että Kraft on todella vaikea joukkue. Heillä on nuori joukkue, joka haluaa juosta paljon. He pitivät meidät hyvin poissa maalipaikoilta, Obagbemiro kehui.

Ottelun ensihetkillä tapahtunut avausosuma ei musertanut vierasjoukkueen itseluottamusta. Kraft pääsi nopeasti peliin mukaan jo ensimmäisellä jaksolla.

Vieraat kirivät Herculesta pelillisesti kiinni yhä nopeammin rakentelemalla vahvoja hyökkäyksiä. 28. minuutilla Kraftin Kim Böling iskikin tasoitusmaalinsa rangaistuspotkusta, jonka vieraat ansaitsivat pakottamalla Herculeksen Mikko Suomelan rikkomaan vierasjoukkueen hyökkääjää rangaistusalueen sisällä.

Vain kaksi minuuttia tasoitusosuman jälkeen Kraft karkasi johtoon Jonas Granforsin maalilla. Peli alkoi kääntyä entistä rankemmaksi taisteluksi isännille.

Tauolta palattiin 1-2-lukemissa, mutta Hercules ei ollut luovuttanut ottelua. Kotijoukkue painoi päälle luoden muutamia laadukkaita maalipaikkoja ja puolustaen Kraftin hyökkäykset tehokkaasti loppuun asti.

”Herkun” armoton loppukiri sai lopulta tulosta, kun Junior Obagbemiro paukutti illan toisen maalinsa 57.  minuutin kohdalla. Kamppailu  jatkui tasaisena aina loppuvihellykseen saakka, jonka jälkeen valotaululle jäivät paistamaan 2-2-lukemat.

− Kotipelien voittaminen on todella tärkeää, joten olemme erittäin onnellisia tästä yhdestä pisteestä. Joukkue on nyt entistä yhtenäisempi varsinkin verrattuna alkukauteen. Kaikki pelaajat ovat osoittaneet mahtavaa asennetta ja taisteluluonnetta, Obagbemiro hehkutti.

Herculesin tuorein vahvistus, Nigerian maajoukkueen veteraani Sani Kaita teki sunnuntaina debyyttinsä Herculeksen paidassa. Mies oli yhtä hymyä palattuaan jalkapallonurmelle lähes vuoden tauon jälkeen, jonka aikana hän kuntoutui luokkaantumisista eikä pelannut missään joukkueessa.

− Onhan se aina hienoa palata pelikentille. Mielestäni tämä oli hyvä peli ja kaikki pelaajamme painoivat paljon hommia. Minulla oli pitkä tauko, joten pelaaminen tuntui upealta. Suomalaisen jalkapallon taso vaikuttaa olevan ihan kohtalainen, mutta ei kuitenkaan kovin korkea. Siksi minulle ei tuottanut vaikeuksia pelata 90 minuuttia, vaikka en olekaan vielä kunnossa. Sitten kun saan fyysisen kuntoni kohdilleen, näette oikean Sani Kaitan, ottelussa keskikentän pohjalla taistellut Kaita julisti hymyillen.