Entinen Nigerian maajoukkueen pelaaja Sani Kaita on tullut Ouluun harjoittelemaan vanhan maajoukkuevalmentajansa Daniel Amokachin alaisuudessa. Kaita harjoittelee ja pelaa Herculesin mukana loppukauden kehittääkseen fyysistä kuntoaan ja pyrkii samalla auttamaan joukkuetta pitkän kokemuksensa kautta.

Sani Kaita on 30-vuotias nigerialainen puolustava keskikenttäpelaaja, jolla on kokemusta useista eri arvokisoista. Hän on ollut kolme kertaa Nigerian maajoukkueen mukana Afrikan mestaruuskilpailuissa vuosina 2006, 2008 ja 2010. Vuonna 2010 hän voitti kisoissa pronssia joukkueensa kanssa.

Vuonna 2010 Kaita valittiin mukaan jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen Nigerian maajoukkueeseen. Hän aiheutti kotimaassaan suuren kohun jouduttuaan ajetuksi ulos kentältä punaisella kortilla Nigerian turnauksen toisessa ottelussa Kreikkaa vastaan.

Hän pelasi myös alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa seitsemän ottelua voittaen pronssia.

Yhteensä Kaitalle on kertynyt maajoukkueurallaan 22 ottelua Nigerian paidassa.

Seurajoukkueurallaan Kaita on pelannut muun muassa Alankomaissa Sparta Rotterdamin riveissä, Monacossa ja Venäjällä Kuban Krasnodarin, Lokomotiv Moskovan, Metalist Kharkivin ja Alania Vladikavkazin joukkueissa. Nämä joukkueet sijoittuivat välille 2005-2010.

Vuoden 2010 MM-kilpailujen jälkeen Kaitan ura lähti laskusuhdanteeseen. Hän on pelannut vuosien 2011-2013 välillä muutamia otteluita kreikkalaisen Iraklisin, ukrainalaisen Tavriya Simferopolin sekä kyproslaisen Olympiakos Nicosian riveissä.

Vuosina 2014-2015 Kaita on jatkannut uraansa kotimaassaan Nigeriassa Enyimban ja Ifeanyi Ubahin joukkueissa. Väliin mahtui myös pitempi 12 ottelun mittainen jakso moldovalaisen FC Saxanin palkkalistoilla.

Tänä vuonna Kaita ei ole pelannut missään joukkueessa. Hän kertoo tavoitteekseen päästä takaisin huippupelaajan kuntoon.