JS Herculesin päävalmentajan Daniel Amokachin mukaan kaksi edellistä tappiota kertoivat siitä, että joukkueen henkinen peliote oli hukassa. Nyt Herculesin miehistö on kuitenkin näyttänyt harjoituksissa paljon rentoutuneemmalta. Amokachi uskoo, että joukkueen sisällä vallitseva rennon positiivinen asenne tulee olemaan hyödyksi sunnuntaina, kun Hercules kohtaa AC Kajaanin vieraskentällä.

− Luulen, että MuSa -peli peilasi aiempaa VIFK -otteluamme. Päästettyämme viisi maalia, vaikka johdimme aluksi kolmella vaikutti selvästi joukkueen henkiseen tilaan. Siihen vielä päälle pitkä matka Poriin, niin se oli melkoinen yhdistelmä. Olen nyt kuitenkin nähnyt pelaajieni kasvoilta, että kaikki näyttävät selvästi rentouneemmilta. Toivottavasti se näkyy seuraavassa pelissämme, Daniel Amokachi pohti sunnuntain vieraskoitoksen alla.

Vaikka viimeiset kaksi ottelua eivät olleet kauden parasta ”Herkkua”, Amokachin mukaan ne kannattaa jättää taakse ja keskittyä seuraavaan otteluun.

− Pelasimme erittäin hyvää joukkuetta vastaan ja pelaajamme antoivat kaikkensa. MuSan ensimmäinen maali tuli vain meidän ihan pienestä virheestä. Siihen kun laitetaan päälle vielä VIFK -pelin henkinen taakka sekä se, mitä Amrille (Mokhtar) tapahtui painoi varmasti päälle. Näiden asioiden vuoksi pelimme kaatui viime sunnuntaina. Kaikilla on nyt kuitenkin rento asenne. Olen tehnyt kokoonpanoon muutamia muutoksia, jotka ovat toimineet. Juuson (Haapala) peluuttaminen keskikentällä näytti hyvältä. Se on yksi asioista, joita saatamme tutkia tuleviakin otteluja ajatellen, Amokachi kehui.

Viime ottelussa nähtiin myös toinen merkittävä muutos kokoonpanossa, sillä Junior Obagbemiro debytoi kapteenin roolissa. Amokachi on ylpeä tähtihyökkääjänsä ottamasta vastuusta, ja toivoo hänen toimivan esimerkkinä muillekin pelaajille.

− Junior on ollut loistava pelaaja meille siitä lähtien, kun hän saapui Ouluun. Hän on tuonut joukkueeseen lisää johtajuutta, joka on aina hieno asia. Muutkin pelaajat voisivat hyvin nousta esiin ja ottaa johtajan roolia. Jotkut pelaajat pysyttelevät mielellään taka-alalla, eivätkä kerro mitä heidän mielensä päällä on. Tämän vuoksi jatkan saarnaamista. Puhun heille joka päivä, jotta he alkaisivat hiljalleen astumaan esiin ja voisimme keskustella asioista yhdessä paremmin. Uskon, että siitä olisi hyötyä joukkueen yhtenäisyydelle ja henkiselle tahtotilalle, Amokachi mietti.

Amokachi tiedostaa sunnuntain haasteen kovuuden. Hercules on kaatanut AC Kajaanin tällä kaudella jo kerran, mutta kainuulaiset ovat silti kunnioitettavan vahva ja rutioinutunut joukkue.

− He ovat todella hyvä joukkue, vaikka heillä olikin vaikeuksia kauden muutamassa ensimmäisessä ottelussa. Mielestäni he ovat tällä hetkellä MuSan kanssa sarjan parhaimpia joukkueita. Jos pelaajani antavat kentällä kaikkensa 90 minuutin ajan, tulemme pärjäämään hyvin. Kun teemme parhaamme, luomme aina useita maalipaikkoja ja meillä on mahdollisuus voittaa ottelu. Olemme altavastaajia ja aiomme vain jatkaa taistelua. Toivottavasti pelaamme sunnuntaina hyvän pelin ja palaamme Ouluun pisteiden kanssa.

Olemme altavastaajia ja aiomme vain jatkaa taistelua. Jos pelaajani antavat kentällä kaikkensa 90 minuutin ajan, tulemme pärjäämään hyvin.

AC Kajaani – JS Hercules pelataan sunnuntaina 17.7. Kajaanissa Vimpelinlaakson kentällä.