Kakkosen C-lohkon oululaisella ylpeydellä JS Herculesilla menee mainiosti. Joukkue päihitti viime lauantaina porilaisen vieraan PPT:n kotikentällään Castrenilla vakuuttavin 2-0-lukemin. 

JS Hercules ylsi jälleen varsin kiitettävään pelisuoritukseen kotikentällään Castrenilla. Joukkueen ykköstähti Junior Obagbemiro viimeisteli kaksi maalia ja puolustusosasto piti maalivahti Germano Mendesin johdolla oman maalin puhtaana.

Lukemista huolimatta ottelu ei ollut isännille turhan helppo. ”Herkku” aloitti ottelun jälleen varsin heikosti päästäen PPT:n pitämään palloa ja iskemään vaarallisiin vastahyökkäyksiin.

Joukkueen päävalmentaja Daniel Amokachi oli tyytyväinen pelaajistonsa suorituksiin, mutta muistutti, että pelaajilla on vielä paljon työtä tehtävänään.

— Totta kai olemme kiitollisia kolmesta pisteestä ja kahdesta maalista, mutta toisaalta PPT oli kova vastustaja. He pelasivat samalla tavalla kuin me, ja pääsivät useisiin vastahyökkäyksiin ensimmäisen 25-30 minuutin aikana. Meillä on vielä paljon työtä tehtävänämme, jos haluamme jatkaa voittamista.

Ratkaisu vieraiden Herculesia peilaavaan pelitapaan löytyi tarvittavilla taktisilla muutoksilla.

— Puoliajalla juttelimme asiasta pukukopissa ja teimme muutamia muutoksia. Onnistuimme pääsemään niskan päälle ja 90 minuutin päätteeksi ansaitsimme voiton, Amokachi arvioi.

Hercules on kohdannut kauden aikana useita joukkueita, joiden kanssa on käyty erittäin tiukkoja ja tasaväkisiä kamppailuja. Amokachin mukaan kaikki pelit ovat vaikeita, jonka vuoksi jokainen ottelu on syytä ottaa tosissaan.

— Kaikki ottelut ovat vaikeita, eikä helppoja pelejä ole olemassakaan. Voiton eteen täytyy tehdä todella kovaa töitä. Jos sinun täytyy ohittaa 11 pelaajaa kentällä ja heidän valmentajansa taktiikat, se ei voi olla helppo peli. Otamme kaikki pelit erittäin tosissamme. Muistutan jatkuvasti kaikkia, että olemme altavastaajia. Meidän täytyy tehdä kaikemme kerryttääksemme mahdollisimman paljon pisteitä kauden aikana.

Lauantaina ottelun sankarihahmo oli Herculesin hyökkääjätähti Junior Obagbemiro, joka jatkoi pistetehtailuaan iskemällä kaksi osumaa. Amokachi vakuutti, että Obagbemiro on tehnyt oikeita asioita kentällä heti kauden alusta asti, vaikka tehoja onkin alkanut syntyä vasta viime aikoina.

— Mielestäni Junior ei ole löytänyt rytmiään vasta nyt, vaan hän on tehnyt hyviä asioita joukkueen hyväksi heti siitä lähtien, kun hän liittyi joukkueeseen. Joskus maaleja ei vain synny heti, mutta se on aivan normaalia. Kun niitä sitten alkaa tulemaan, eivät ne ota loppuakseen. Näin kävi viime ottelussakin [Kraftia vastaan], jossa hän ampui huikean maalin, jolla voittaisi minkä tahansa ottelun milloin vain. Meidän on vain tehtävä töitä maalipaikkojen luomiseksi, ja hän tietää tämän asian. Toivotaan, että saamme luotua paikkoja jatkossakin, Amokachi pohti.

Seuraavaksi ”Herkku” kohtaa FC YPA:n vieraissa Ylivieskassa sunnuntaina 19.6. Ottelu pelataan kello 18.30 Ylivieskan Safari -kentällä.