Roope Keskitalo (keskellä) tarjoili vakuuttavan sarjakauden debyytin Castrenilla. Kuva: Tuukka Hyttinen
Roope Keskitalo (keskellä) tarjoili vakuuttavan sarjakauden debyytin Castrenilla. Kuva: Tuukka Hyttinen

JS Hercules ja GBK kamppailivat Castrenin kentällä tasaväkisen 90-minuuttisen, mutta lopulta vahvempi oli kotijoukkue. Ottelun kovimpaan suoritukseen venyivät Herculesin puolustus ja maalivahti Germano Mendes, jotka puolustivat johtoa mainiosti vieraiden loppukirin alla.

Oli selvästi nähtävissä, että JS Herculesilla oli halua voittaa kotikentällään kahden vierastasapelin jälkeen. Hercules kamppaili täyden pistesaaliin itselleen Castrenin kentän aurinkoisen lämpimässä illlassa lukemin 2-1.

— Tärkeintä tänään olivat kolme pistettä, jotka onnistuimme saavuttamaan tässä ottelussa. Kun on +20 astetta lämmintä, pelaaminen ei ole helppoa kummallekaan joukkueelle. Joukkueeni puolusti kuitenkin tonttiaan hienosti. Kun pelaamme GBK:n kaltaista joukkuetta vastaan, joka on toisena sarjassa, on voittaminen todella kunnioitettava saavutus. Pelaajamme tekivät kovasti töitä voiton eteen, Herculesin päävalmentaja Daniel Amokachi kehui omiensa suoritusta.

Ottelu alkoi selvällä Herculesin hallinnalla. Kotijoukkue rakenteli melko hyviä hyökkäyksiä hyvien syöttöketjujen ja laitahyökkääjien nopeiden nousujen kautta. Puolustuspelikin näytti alusta asti terävältä ja kurinalaiselta.

— Viimeisen neljän pelin ajan joukkueen muoto kentällä on näyttänyt hyvältä. Parissa ensimmäisessä pelissä meillä oli vaikeuksia saada aloitettua otteluita kunnolla, mutta varsinkin viimeisimmissä kolmessa peli on ollut paljon kurinalaisempaa. Pelaajat ymmärtävät nyt paremmin, millaista peliä meidän tulisi pelata. Tärkeintä on ollut, että pelimme on kehittynyt selvästi parempaan suuntaan jokaisessa ottelun myötä, Amokachi arvioi.

Takakentän koostumus oli muuttunut otteluun, sillä Roope Keskitalo teki kauan odotetun paluunsa loukkaantumisen jäljiltä puolustuslinjan keskustaan. 22-vuotias oululaispuolustaja esiintyi edukseen heti ottelun alkumetreiltä lähtien. Keskitalo pelasi varman rauhallisesti GBK:n prässin alla ja teki hyvin ajoitettuja vikkeliä nousuja hyökkäyksiin.

— Roope on ollut pitkään loukkaantuneena, mutta onneksi hän on nyt kunnossa. Tämä oli hänen ensimmäinen pelinsä pitkään aikaan ja mielestäni hän antoi vakuuttavan peliesityksen. Toisaalta hänellä on myös paljon parannettavaa.

”Herkun” hyökkäyspeli oli alkumetreiltä lähtien energistä. Kotijoukkueen pallotaituri Junior Obagbemiro kamppaili palloa jatkuvasti vierasjoukkueen puolustuksen läpi taidokkailla yksilösuorituksilla ja jakoi keskityksiä maalille.

Nopeajalkainen Sami Karjalainen pääsi haastamaan GBK:n maalivahdin Olli Nylundin vaarallisesti pari kertaa avausjakson ensimmäisellä puolikkaalla. Puoliajalle lähdettiin silti lukemin 0-0.

Herculesilla oli ottelussa paikkoja useampaankin kuin kahteen maaliin. Kuva: Tuukka Hyttinen
Herculesilla oli ottelussa paikkoja useampaankin kuin kahteen maaliin. Kuva: Tuukka Hyttinen

Toinen jakso alkoi tasaisesti, mutta ei ehtinyt edetä pitkällekään ennen kuin Karjalainen pääsi jälleen vapaaksi boksin tuntumassa. Junior Obagbemiro antoi tarkan keskityksen ylös, josta Karjalainen pääsi laukomaan pallon näyttävästi verkon perälle.

Avausmaalin jälkeen ottelu jatkoi tasaväkisenä vääntönä. GBK pääsi ajoittain hyviin hyökkäyksiin ja jopa laukomaan kovia vetoja kohti maalia, mutta Herkku-vahti Germano Mendes oli hereillä.

Kun pelikello näytti 70. minuuttia, Herculesin Tommi Siekkistä rikottiin rangaistusalueella. Vakuuttavasti hyökkäyssuuntaan pelannut Jerome Ogbuefi asettui antamaan pilkkua, eikä erehtynyt vedossaan. Lukemat olivat jo 2-0, joka innosti oululaisyleisön äänekkäisiin suosinosoituksiin.

Toisen osuman jälkeen kokkolalaiset alkoivat vyöryä armottomalla vauhdilla Herculesin maalia kohti. Vieraat rakentelivat maalipaikkoja pitkillä avauksilla laittaen Herkku-puolustuksen paiskimaan tosissaan töitä.

GBK:n loppukiri toi lopulta tulosta. 87. minuutilla vierasjoukkueen David Carlsson pääsi laukomaan voimakkaan vedon Herculesin maalia kohti, jonka eteen Germano Mendes ei enää ehtinyt.

Kavennusmaali antoi vieraille entisestään virtaa. Tiukka loppukiri jatkui loppuun asti, mutta Mendes ja Herculesin puolustusosasto estivät vieraita tasoittamasta ottelua.

Taistelua jatkettiin muutaman minuutin verran lisäajalle, mutta loppuvihellyksen soidessa lopputulokseksi jäi 2-1 kotijoukkueen hyväksi.

Seuraavaksi Hercules matkaa Närpiöön haastaakseen Närpes Kraftin. Ottelu pelataan Mosedalin kentällä sunnuntaina 5. kesäkuuta kello 18.30.