Herculesin vieraskiertue jatkuu, kun myyttiset sankarimme matkaavat pohjoiselle napapiirille haastaakseen FC Santa Clausin. Herkun apuvalmentaja Pekka Haaranen valottaa uudessa videoennakossa, millaista ottelua Herculesin leirissä odotetaan.

Herculesilla on edessään vasta hetki sitten käyntiin pyörähtäneen kauden kolmas vieraskoitos. Rovaniemellä ovat isäntinä vastassa FC Santa Claus, vahvan taustaorganisaation omaava nuorista lahjakkuuksista koostuva joukkue.

– Santa on vanha tuttu vastustaja Pohjois-Suomen Kolmosesta. Silloin tuli yleensä aika pahasti takkiin, mutta nyt lähtökohdat ovat tietenkin aika erilaiset. Tiukka peli pitäisi olla tulossa. Ehdottomasti lähdetään kolmea pistettä hakemaan, Herculesin apuvalmentaja Pekka Haaranen määrittää.

Tähän mennessä Herculesin kauden tilastoihin on kirjattu yksi tappio, voitto ja tasapeli. Santa Clausilla taas on takanaan kaksi häviötä ja yksi voitto.

Kokoonpano alkaa löytää muotoaan

Herculesin kokoonpano on elänyt reilusti jokaisessa alkukauden ottelussa. Hiljalleen se alkaa kuitenkin asettumaan kohdilleen, kun viimeisetkin ulkomaalaisvahvistukset, kuten Germano Mendes, Jeremiah Dabrowski ja Callistus Chukwu ovat saaneet pelilupansa.

Haaranen kuitenkin muistuttaa, että kokoonpano saattaa vielä vaihdella paljon kauden mittaan.

– Tiedossa on jo pari tärkeää poissaoloa peliin. Siinä mielessä on kuitenkin hyvä tilanne, että nyt nämä viimeisetkin peliluvat ovat tulleet. Callistuskin teki nyt debyyttinsä Lapualla. Kyllä siinä sellainen permanentti alkaa löytyä, mutta kokoonpano tulee vielä varmasti vähän elämään. Aloitus-11 ei ole siinä mielessä löyty lukkoon missään nimessä tällä hetkellä.

Pelissä paljon kehitettävää

Vaikka joukkueen voittotilastot eivät huonolta näytäkään, on ”Herkun” pelillisessä ilmeessä valmennusjohdon mukaan paljon kehitettävää. Tähän mennessä jokainen ottelu on aloitettu liian löysästi, joka on kostautunut välittömästi vastustajan turhan helppoina maaleina. Joukkue luo myös paljon maalipaikkoja, joita ei ole kyetty käyttämään.

– Parin maalin eteen antaminen on tällä kaudella ollut vähän heikko trendi. Lapua-pelissä tulos oli reilun puolen tunnin jälkeen 2-0, mutta maalipaikat olivat 7-4 tai 7-3 meille. Siinä oli ihan tuhannen taalan paikkoja, jotka olisi pitänyt käyttää. Jos niitä ei käytetä, ollaan 2-0-tappiolla puoliajalla. Nyt saatiin hädin tuskin tapeltua tasapeli. Peli olisi pitänyt jo niin sanotusti tappaa jo ensimmäisellä jaksolla, Haaranen moittii.

Positiivinen puoli Lapuan reissussa oli se, että Hercules onnistui jälleen kamppailemaan itsensä tasalukemiin kahden maalin takaa-ajoasemasta. Joukkueessa on selvästi henkistä vahvuutta ja kykyä tehdä maaleja, mutta nyt kaivataan ehjempää suoritusta koko pelin osalta.

– Toki sinänsä on hienoa nähdä, että joukkue venyy. Tietenkin edellisessä pelissä Kajaanin kanssa saatiin vielä se kolmaskin maali. Nyt Lapualla kesti vaan sen verran pitkään, että se ensimmäinenkin maali saatiin tehtyä. Virkiä sai jäädytettyä niin hyvin pelin, että siinä ei paljon mitään tapahtunut ennen kuin meille tuli se ensimmäinen maali. Huomattavasti mukavampi olisi lähteä matsiin sillä tavalla, että kolmen kymmenen minuutin jälkeen ei olisi kahta kertaa soinut omissa. Ilman muuta tähän alkuun täytyy panostaa. Paikat on käytettävä, ja omassa päässä virheitä vain on vähennettävä, Haaranen päättää.

Vastustajaa vaikea arvioida

Haaranen painottaa, että vastustajista ei tiedetä tällä hetkellä paljon, sillä rovaniemeläisten kokoonpano elää jatkuvasti. Santa Clausilla on vahva tausta farmijoukkueyhteistyöstä Rovaniemen Palloseuran kanssa, jonka myötä joukkueen mukana on usein muutamia liigatason pelaajia.

– Emme ole nähneet heidän pelejään vielä tälle kaudelle, joten joukkueesta ei ole paljon tietoa. Sitäkään ei tiedä koskaan, kuinka paljon he saavat vahvistuksia RoPsilta ja ketä nämä vahvistukset olisivat. Se vaikuttaa aina paljon heidän joukkueeseensa. Kotona he ovat vahva joukkue kyllä varmasti, Haaranen pohtii.

Viikonlopun vastus ei ole kuitenkaan täysi kysymysmerkki. Santa Clausilta odotetaan vahvaa pallonhallintapeliä.

– Joukkue on täynnä nuoria pelaajia, ja ennen varsinkin he ovat pyrkineet hyvin pallolliseen peliin. Uskoisin, että siitä ei ole tingitty. He ovat kasvattajaseura paikallisille junioreille, ja RoPs on siellä suunnalla ykkönen. Toivottavasti ja luultavasti heillä on säilynyt tämä pallollinen identiteetti, Haaranen uskoo.

 

 

FC Santa Claus – JS Hercules pelataan lauantaina 21.5. Rovaniemellä.