Junior Obagbemiro taistelemassa pallosta JS Hercules - AC Kajaani -ottelussa. Kuva: Tuukka Hyttinen
Junior Obagbemiro taistelemassa pallosta JS Hercules – AC Kajaani -ottelussa. Kuva: Tuukka Hyttinen

Alla on tärkeä voitto kotiavauksesta, mutta pitkään ei ehdi nautiskella. Lauantaina Hercules matkustaa etelään kohdatakseen Lapuan Virkiän.

Kakkosen C-lohkon kausi on ollut käynnissä jo vajaat kaksi viikkoa. Myös Hercules on pelannut Castrenilla kaksi ottelua, joiden saldo on yksi häviö Oulun Palloseuralle ja yksi voitto AC Kajaanista.

Tuoreimpana mielessä on tiistain huikea nousu voittoon kahden maalin takaa-ajoasemasta AC Kajaania vastaan. Tämän urotyön antaman itseluottamuksen voimalla Hercules suuntaa katseensa kohti Lapuaa, jossa on vastassa seuraava pelillinen haaste.

Vaikka Virkiä ei ole pelaajamateriaaliltaan aivan lohkon kirkkainta kärkeä, on se silti voimakas ja nälkäinen nousijajoukkue, joka on syytä ottaa vakavasti.

— Voiton tuoma ilo on paras ase, jonka voimme viedä seuraavaan otteluun mukanamme. Pelaajiemme tulisi muistella tämän ottelun taistelua ja onnistumisia, ja pitää ne mielessä koko seuraavan ottelun ajan. Jos pelaamme alusta asti hyvin ja paineistamme heitä korkealta, ehkä saamme jälleen uuden voiton, Herculesin päävalmentaja Daniel Amokachi pohti edellisen ottelun jälkeen.

Kotiavauksessa ”Herkku” löysi peli-ilmeensä kunnolla vasta toisella jaksolla. Heikon alun jälkeen antiikin sankarit ryhtyivät energiseen takaa-ajoon, joka näkyi laadukkaana hyökkäyksien rakenteluna vikkelien nousujen ja tarkkojen keskityksien kautta.

Herculesin päävalmentaja Daniel Amokachi painotti tiistain voiton jälkeen ehjän 90-minuuttisen merkitystä seuraavassa ottelussa.

— Olemme antaneet nyt kahdessa pelissä neljä helppoa maalia. Kaikki ne olivat todella helppoja osumia, joita ei pitäisi antaa vastustajalle koskaan. Meidän täytyy kyetä parantamaan suoritustamme pelien alussa. Pelissä oli paljon heikkoja hetkiä. Meillä on paljon asioita, joiden kanssa meidän täytyy tehdä todella paljon töitä, Amokachi latasi.

Reissulle mukaan loputkin vahvistukset

Herculesilla on Lapuan vierasreissulla etunaan se, että viimeisillekin ulkomaalaisvahvistuksille on nyt saatu peliluvat.

Viime ottelussa Jeremiah Dabrowski ja Germano Mendes pääsivät jo kentälle, mutta nigerialaisen hyökkääjän Callistus Chukwun pelilupia ei saatu vahvistettua ajoissa. Nyt myös Chukwu on kuitenkin valmis vetämään punaisen pelipaidan ylleen.

— Olen sopeutunut joukkueeseen todella hyvin, sillä kaikki joukkueessa ovat niin ystävällisiä. Olen pelannut Suomessa jo vuosia, joten tunnen suomalaisen pelityylin hyvin. Uskon, että voin tuoda joukkueeseen kaivattua kokemusta. Paras aseeni on kuitenkin nopeus, Chukwu arvioi.

Ikäviä uutisia vierasreissun alla

Hienosta voitosta huolimatta kuluvaan viikkoon on mahtunut myös varsin huonoja uutisia. Luottopuolustajan Markku Huoposen kausi on vaarassa harjoituksissa sattuneen loukkaantumisen myötä.

Huoponen loukkasi polveaan harjoitustilanteessa aiemmin tällä viikolla. Lopullinen tuomio vammasta saadaan maanantaina, mutta nykyisten tietojen mukaan loukkaantuminen oli melko vakava.

Sairastuvalla ovat Huoposen lisäksi tällä hetkellä muun muassa Teemu Pähtilä ja Roope Keskitalo.