JS Hercules venyi uskomattomaan suoritukseen Castrenin aurinkoisessa illassa. Vierasjoukkue AC Kajaani karkasi jo kahden maalin johtoon ottelun avausjaksolla, mutta Hercules nousi kaikesta huolimatta takaa-ajoasemasta voittoon iskemällä kolme maalia vastustajan verkon perälle.

Ennakkoasetelmat nousijajoukkue Herculesin ensimmäisen Kakkosen kauden kotiavaukseen olivat varsin selvät. Vastassa oli pitkään Kakkosen kärkikahinoissa viihtynyt ja voittamiseen tottunut AC Kajaani. ”Herkku” oli altavaastaja, ja voitto vaatisi venymistä huippusuoritukseen.

Ottelu alkoikin odotetulla tavalla. AC Kajaani nousi useaan hyökkäykseen varsin helposti Herculesin puolustuksen läpi. Kotijoukkueen pelaaminen oli hermostunutta ja sekavaa.

Avausmaali nähtiin jo 9. minuutin kohdalla, kun AC Kajaanin Michael Ibiyomi ampui pallon maahan torjumaan heittäytyneen maalivahdin Germano Mendesin yli verkon perälle.

20. minuutilla vieraat lisäsivät johtoaan jo toisella osumalla. Kajaanilaiset nousivat nopeaan hyökkäykseen, johon Herculesin puolustus ei ehtinyt kunnolla mukaan. AC Kajaanin Aleksi Ikonen pääsi laukomaan pallon vapaasti maaliin, ja tulostaulu näytti jo karuja 0-2-lukemia.

Herculesin päävalmentaja Daniel Amokachi myönsi, että tällaisia virheitä enää sopisi jatkossa sattua.

— Olemme antaneet nyt kahdessa pelissä neljä helppoa maalia. Kaikki ne olivat todella helppoja osumia, joita ei pitäisi antaa vastustajalle koskaan. Meidän täytyy kyetä parantamaan suoritustamme pelien alussa. Pelissä oli paljon heikkoja hetkiä. Meillä on paljon asioita, joiden kanssa meidän täytyy tehdä todella paljon töitä, Amokachi pohti.

 

Meidän täytyy kyetä parantamaan suoritustamme pelien alussa. Meillä on paljon asioita, joiden kanssa meidän täytyy tehdä  töitä.

Jeremiah Dabrowski teki debyyttinsä Hercules-paidassa.
Jeremiah Dabrowski teki debyyttinsä Hercules-paidassa. Kuva: Tuukka Hyttinen

Ote kääntyi avausjakson loppupuolella

Momentum alkoi kuitenkin kääntyä Herkulle, kun ottelua oli pelattu hieman yli puoli tuntia.

Herculesin Sami Karjalaista rikottiin rangaistusalueen sisällä, ja tuomaristo vihelsi rangaistuslaukauksen merkiksi. Herculesin Jerome Ogbuefi asetti pallon pilkulle, ja tykitti sen AC Kajaanin veräjänvartijan ohi maaliin.

Kavennusmaalista lähtien peli alkoi kääntyä kotijoukkueen hyväksi. Hercules alkoi rakennella yhä parempia hyökkäyksiä onnistuneiden syöttöketjujen, hyökkääjien nousujen ja voitettujen kaksinkamppailuiden myötä.

Herculesin antiikin sankarit lisäsivät otettaan pelistä toisella jaksolla. 48. minuutilla Herculesin keskuspuolustaja Amr Mokhtar nousi sisään boksiin, ja iski hyvästä keskityksestä tasoitusmaalin. Lukemat olivat 2-2, ja vastoin kaikkia odotuksia kotijoukkue oli kuskin paikalla.

— Maali merkitsi minulle paljon, koska se oli ensimmäinen osumamme koko sarjassa. Joskus maalin tekeminen avaa mahdollisuuksia useille seuraaville maaleille. Tähtään aina tähän. Haluan tehdä jatkossa lisää maaleja ja auttaa joukkuettani voittamaan, Mokhtar iloitsi.

Jatkoa seurasi vain vajaan kymmenen minuutin kuluttua. Sami Karjalainen pääsi jälleen kiihdyttämään omalta laidaltaan aina rangaistusalueen tuntumaan asti, ja keskitti pallon tarkasti keskikaistalta nousseelle Juuso Haapalalle. Oululainen keskikentän taituri ei epäröinyt, ja tykitti pallon maaliin.

— Vahinkoja sattuu! Sami tuli hyvin laidalta, ja pisti keskelle. Ajoin itse keskelle ja pallo tuli suoraan jalkaan. Siitä ei voinut erehtyä. Meillä oli yksi toinenkin samanlainen paikka, mutta sillä kertaa veskari veti pitemmän korren, Haapala naureskeli.

Daniel Amokachi oli tyytyväinen joukkueensa huikeaan paluuseen kahden maalin takaa.

— Nousimme voittoon kahden maalin takaa. Se oli tämän ottelun innostavin puoli. Ottelun käännekohta oli kavennusmaali ensimmäisen jakson lopussa. Saimme kavennettua lukemat 2-1:een, ja jatkoimme siitä paineistamista toisella jaksolla.

Kolme maalia jalkapallo-ottelussa on aina kunnioitettava suoritus. Etenkin AC Kajaanin tasoista joukkuetta vastaan. Amokachi kiitteli miehistöään verkon heiluttamisesta, mutta muistutti myös useista maalipaikoista, jotka jäivät jälleen käyttämättä.

— Olen totta kai onnellinen kolmesta maalista ja täysistä pisteistä, mutta toisaalta meillä oli ainakin 600-prosenttiset mahdollisuudet tehdä enemmänkin maaleja. Noin monen paikan perusteella olisimme voineet tehdä jopa kymmenen maalia. Tämä on yksi asioista, joiden kanssa meidän täytyy paiskia töitä. Hyökkääjinä meidän täytyisi kyetä käyttää 100 prosenttia kaikista maalipaikoista. Jos näitä paikkoja ei käytä, se saattaa kostautua. Meidän onneksemme näin ei tällä kertaa käynyt, Amokachi analysoi.

Maali merkitsi minulle paljon, koska se oli ensimmäinen osumamme koko sarjassa.

 

"Herkun" puolustusosasto huhki kovaa, kun AC Kajaani vyörytti useita hyökkäyksiä Herculesin maalille ottelun loppuhetkillä.
”Herkun” puolustusosasto huhki kovaa, kun AC Kajaani vyörytti useita hyökkäyksiä Herculesin maalille ottelun loppuhetkillä. Kuva: Tuukka Hyttinen

Vieraiden armoton loppukiri

Loput ottelusta oli tiukkaa kamppailua kummassakin päädyssä, kun vierasjoukkue iski päälle loppukirivaihteen. Hercules vetäytyi puolustamaan aiempaa alemmas, mutta lähti silti tilanteen tullen vastahyökkäyksiin.

Kajaanin tasoitus oli lähellä vielä aivan lisäajan viimeisellä minuutilla, mutta Amr Mokhtar ylsi jälleen varsin mytologiseen suoritukseen ehtimällä pallon väliin maalin edessä. Tulokseksi jäi 3-2, jota myöten Herculesin ensimmäinen Kakkosen voittomerkintä oli sinetöity pöytäkirjoihin.

— Kun näin pelaajieni reaktion ja onnen ottelun jälkeen, sanoin heille, että tämä on se jalkapallon kaunein puoli. Kun voittaa, tulee onnelliseksi. Meidän täytyy yrittää jatkaa pelien voittamista hyvällä asenteella. Tehdään paljon töitä ja katsotaan miten kausi etenee, Amokachi tuumi.

Amr Mokhtar iski puolustvastuidensa lisäksi ottelussa yhden maalin. Kuva: Tuukka Hyttinen
Amr Mokhtar iski puolustvastuidensa lisäksi ottelussa yhden maalin. Kuva: Tuukka Hyttinen

Seuraavana vuorossa Lapuan reissu

Herculesin sankarijoukko ei ehdi lepäillä pitkään ennen seuraavaa haastetta. Lauantaina on ohjelmassa vierasottelu Lapuan Virkiää vastaan. Kun kausi alkaa edetä ja kaikki joukkueet alkavat saada peliään kuntoon, täysi pistesaalis vaatii tasaisen laadukasta peliesitystä.

Amokachi kertoi, että joukkueella on nyt etunaan positiivinen tunnelataus.

— Voiton tuoma ilo on paras ase, jonka voimme viedä seuraavaan otteluun mukanamme. Pelaajiemme tulisi muistella tämän ottelun taistelua ja onnistumisia, ja pitää ne mielessä koko seuraavan ottelun ajan. Jos pelaamme alusta asti hyvin ja paineistamme heitä korkealta, ehkä saamme jälleen uuden voittomerkinnän.

Voiton tuoma ilo on paras ase, jonka voimme viedä seuraavaan otteluun mukanamme.