Daniel Amokachi kertoo uudessa videohaastattelussa tunnelmiaan kauden avauksesta OPS:n kanssa ja tiistain ensimmäisestä kotiottelusta, jossa Herculesin vieraaksi saapuu AC Kajaani.

JS Hercules kärsi seurahistoriansa ensimmäisen Kakkosen kauden avausottelussaan tappion ”Oulun derbyssä” OPS:lle. Päävalmentaja Daniel Amokachin mukaan puolet mittelöstä oli hyvää, ja puolet huonoa. Ottelu herätteli joukkuetta siihen, että nyt pelataan tosissaan uudessa sarjassa.

– Meillä oli tehtävä, objektiivi, jota emme saaneet toteutettua. Emme antaneet painetta oikeissa kohdissa, emme voittaneet kamppailuja emmekä onnistuneet viimeistelemään maalipaikoistamme. Istuimme pelin jälkeen alas, ja puhuimme siitä, että nyt on aika pelata täysiä. Emme pelaa enää harjoituskautta, joten meillä ei ole varaa hävitä otteluita toisensa jälkeen. Kyseessä oli derbyottelu sekä myös vieraspeli, joten sitä ei kannata jäädä miettimään liikaa, Amokachi kertoo.

Nyt katse on suunnattu kuitenkin tiistain kamppailuun AC Kajaanin kanssa. Amokachi tietää, mitä täyden pistesaaliin kaappaaminen vaatii.

– Jalkapallo  on 90 minuutin peli. Meidän on tehtävä koko ottelun ajan oikeita asioita. Jos saamme luotua maalipaikkoja, käytämme ne hyväksemme emmekä anna heidän heiluttaa meidän maaliverkkoamme, ottelu tulee olemaan ihan erilainen [verrattuna OPS -otteluun], Amokachi lataa.

Amokachi tiedostaa, että AC Kajaani on paperilla erittäin kova joukkue. Herculesilla on myös yhden ottelun verran kokemusta harjoituskaudelta joukkuetta vastaan pelaamisesta.

– He hävisivät kauden ensimmäisen ottelunsa, niin kuin mekin. Heille tappio tuli kotona, ja meille vieraissa. Meidän täytyy kuvitella mielissämme, miten he pelaavat. Toivottavasti he eivät ole muuttaneet pelitapaansa. Meidän pelaajiemme täytyy tehdä oikeita asioita ottelun ensimmäisestä sekunnista viimeiseen vihellykseen asti, Amokachi vaatii.

Viime ottelun tappiosta huolimatta Amokachi on hyvin tyytyväinen joukkueeseensa. Joukkueen terveystilanne on todella hyvä, ja viimeistenkin ulkomaalaisvahvistusten peliluvat ovat nyt kunnossa.

– Olen todella tyytyväinen tähän pelaajien porukkaan, mitä meillä on. Emme saaneet viime otteluun edes kaikkia pelaajiamme käyttöön. Nyt kaikki ovat kuitenkin terveenä, ja loputkin peliluvat menivät läpi. Meillä on mukana myös yksi uusi pelaaja, jonka suorittaminen näytti todella hyvältä harjoituskaudella ja viikonlopun harjoituksissa. Toivotaan, että he auttavat meitä saavuttamaan voiton.

Herculesin uusi joukkue on huomannut, että seuran vanhat kannattajat ovat tulleet peleihin jo harjoituskaudella. Amokachi arvostaa kannattajien tukea, jonka vuoksi hän haluaisikin antaa heille jotain takaisin.

– Olisi hienoa voittaa kotiavaus vanhojen kannattajiemme edessä. Opimme tuntemaan heitä  jo hieman harjoituskaudella, ja toivottavasti näemme heitä paljon katsomossa kaudella. Olisi mahtavaa voittaa ensimmäinen kotipeli heille. Se on tärkein asia tässä ottelussa minulle ja pojille, Amokachi tunnelmoi.