JS Herculesin uusi keskuspuolustaja Amr Mokhtar muistelee tuoreessa Hercules TV:n haastattelussa viime tiistaina OPS:ää vastaan pelatun kauden avausottelun päivän tunnelmia ja arvioi ensi viikon ensimmäistä kotiottelua, jossa AC Kajaani saapuu Castrenille Herkun antiikin urhojen vieraaksi.

Vasta neljä viikkoa sitten Ouluun saapunut Amr Mokhtar kertoo, että viime tiistai oli hänelle melkoista tunteiden vuoristorataa.

– Viime maanantaina tiesin aika varmasti, että kaikki pelilupaa varten tarvittavat dokumentit eivät ehdi tulla ajoissa. Edellinen seurani [Portugalissa] oli lähettänyt [JS Herculesin toiminnanjohtajalle] Mikolle sähköpostin, jossa he sanoivat, että he eivät aio allekirjoittaa mitään Amrin papereita.

Pelipäivänä, eli tiistaina Mokhtar saapui Herculesin toimistolle palauttamaan pyörää, joka hänellä oli lainassa. Toimistolla hän tapasi Mikko Perälän, jolla oli hänelle huonoja uutisia.

– Hän sanoi, että tiedätkös mitä, et varmaan koskaan pääse pelaamaan täällä, sillä sinulla on niin suuria ongelmia aiemman seurasi kanssa.

Mokhtar ei voinut uskoa tietoa todeksi. Hän yritti kysyä, että miten hän ei tosiaan pääse pelaamaan, vaikka kaikkien papereiden pitäisi olla käytännössä kunnossa.

– Sitten Mikko sanoi, että hän vain vitsaili. Hän naureskeli, että pääset sinä pelaamaan, ja olet nyt mukana niiden pelaajien joukossa, jotka voidaan valita kokoonpanoon. Vastasin hänelle, että miksi et vain voinut kertoa tuota suoraan, Mokhtar nauraa.

Hyvät tunnelmat ensimmäisestä ottelusta

Herculesin seurahistorian ensimmäisen Kakkosen kauden avaus kotikaupungin vastustajan OPS:n vieraana päättyi Herkun 2-o-tappioon. Lukemista huolimatta Herculesin peli-ilmeessä oli paljon hyvääkin.

– Mielestäni ylsimme hyvään suoritukseen. Loimme paljon maalipaikkoja, mutta meillä ei ollut vain onnea viimeistelyn kanssa, Mokhtar miettii.

Keskittyminen kotiavauksessa

Vaikka Hercules kokikin tappion kauden ensimmäisessä vieraspelissä OPS:ää vastaan, alkukauden tärkein ottelu on vasta edessä.

Ensi tiistaina Herculesin sankarijoukko marssii Castrenin kentälle ensimmäiseen kotipeliinsä. Vastaan asettuu AC Kajaani, yksi Kakkosen C-lohkon vahvimmista joukkueista.

– Nyt olemme keskittyneitä seuraavaan peliin. Tunnemme AC Kajaanin joukkueena. Pelasimme harjoituspelin heidän kanssaan keväällä.

AC Kajaanin tasoisen joukkueen kaataminen ei käy helposti, mutta Herculesin onneksi ensi tiistain vastustaja ei ole aivan tuntematon ryhmä.

– Tiedämme miten he liikkuvat kentällä ja tunnemme heidän vahvuutensa ja heikkoutensa. Keskitymme harjoituksissa tiettyihin asioihin, joita meidän täytyy tehdä tällä kentällä tällä kertaa paremmin, Mokhtar pohtii.