Herculesin pelaajaesittelyt jatkuvat, ja tällä kertaa vuorossa on Markku Huoponen, 26-vuotias Kempeleestä lähtöisin oleva puolustaja, joka on urallaan pelannut muun muassa OrPassa, OLS:ssa ja PS Kemissä.

Pitkän linjan oululaisen futiksen mies Markku Huoponen kuuluu Herculesin viime kauden nousijajoukkueen runkoon. Tammikuussa 2016 Ajax Sarkkirannan kasvatille tehtiin yhden vuoden mittainen jatkosopimus.

– Viime kaudella tuli sellainen mahdollisuus liittyä mukaan,  kun Hercules oli nousemassa. Pojat kysyivät, että lähdetäänkö nostamaan porukka Kakkoseen. Otin sen ihan mielenkiintoisena projektina. Toivottavasti minusta oli apua siinä, Huoponen muistelee.

– Markku oli yksi puolustuksen tärkeimmistä pelaajista viime kaudella, Herculesin apuvalmentaja Pekka Haaranen kehuu.

Seuran uusi päävalmentaja Daniel Amokachi piti myös näkemästään jo parin harjoituskerran jälkeen.

– Pidän siitä kovuudesta ja intensiteetistä, millä Markku suorittaa. Hän tekee kovaa töitä, vaikka olisi jopa hieman loukkaantunut.

Herculesin joukkue on uudistunut paljon vuoden mittaan, mutta mukana on myös paljon Huoposelle tuttuja pelimiehiä.

– Joukkueessa on paljon tuttuja pelaajia aikaisemmilta vuosilta. Oikeastaan vain nämä uudet ulkomaalaiset ja muutamat junnut ovat täysin uusia kavereita minulle. Oikein hyvin on päässyt tutustamaan kaikkiin. Näkee selvästi, että kaikki tykkäävät olla mukana. Todella hyvin on mennyt minun mielestäni. Yhteishenki on todella hyvä. Ei voisi oikeastaan paremi ollakaan, vanhemman kaartin puolustaja arvioi.

Amokachin valmennuksesta apua omaan suorittamiseen

Afrikkalaisen jalkapalloilun legenda Daniel Amokachi on tuonut Herculesin urheilutoimintaan uutta ryhtiä, jota Kakkosen tasolla pelaaminen vaatii.

– Todella mielenkiintoista on ollut tehdä töitä Danielin kanssa. Hän on tuonut sellaista ammattimaisuutta ja kovuutta siihen tekemiseen. Hän painostaa koko ajan jätkiä tekemään ja tekemään, mikä on hyviä asia. Ei tule laiskoteltua kenelläkään missään treeneissä.

Parhaaksi puoleksi uudessa valmentajassa Huoponen näkee Amokachin ansiokkaan uran tuoman pelikäsityksen.

– Hänellä on niin paljon tietämystä jalkapallosta ja käsitystä siitä, miten kaikkia eri joukkueita vastaan pelataan järkevästi. Jos olemme vaikka altavaastajana, hän muistuttaa meitä, ettemme ala turhaan höntyilemään.

Tavoitteena säilyminen sarjassa

Kuten useimmilla muillakin Herculesin pelaajilla, Huoposella on päällimmäisenä mielessä joukkueen säilyminen sarjassa.

– Tavoitteena on auttaa joukkuetta pysymään Kakkosessa. Lähdetään taistelemaan joka peli kerrallaan. Pelaajana katsotaan ihan vaan, mihin tie vie.

Tulevaisuuden suunnittelmissa oma yritys

Neljännen vuoden kauppatieteiden opiskelija myöntää haaveekseen oman yrityksen perustaminen aikanaan.

– Tulevaisuuden suunnitelmani ovat vielä aivan avoinna, mutta haaveena olisi oman yrityksen perustaminen ja itsensä työllistäminen. Kaikki ovet vielä auki. Eihän sitä koskaan tiedä, mihin sitä päätyy, Huoponen miettii.

Vapaa-aikansa Huoponen käyttää tehokkaaseen palautumiseen sohvan pohjalla. Paheekseen hän paljastaa pahemman luokan kulinarismin.

– Tykkään makoilla vaan sohvalla ja ottaa ihan rennosti. Nyt on ollut niin paljon treenejä, että käytän mielelläni kaiken vapaa-ajan sohvalla makoiluun ja telkkarin katsomiseen. Tykkään myös syömisestä paljon, sitä tulee harrastettua ihan kunnolla. Varsinkin mäkkäriä! Urheilijan ruokavalio, Huoponen naureskelee.