Kauden 2016 Herkun miehistössä ei ole puutetta hyökkäyspään tulivoimasta. Yksi mielenkiintoisimmista nimistä on 20-vuotias Aatu Asikainen, jolla on kokemusta muun muassa Ykkösestä PS Kemin riveistä.

Oulusta lähtöisin oleva Aatu Asikainen on nähnyt Pohjois-Suomen jalkapallomaailmaa monipuolisesti. Ansioluetteloon kuuluu kausia OLS:n vahvuudessa Kolmosessa ja Kakkosessa sekä yksi kausi PS Kemin mukana Ykkösessä.

Nyt Asikainen on palannut Ouluun hyvillä mielin. Herculesin uusi joukkue on vakuuttanut hyökkääjälupauksen todella positiivisesti.

–  Hyvä joukkue ja hyviä äijiä, joiden kanssa on tosi mukava treenata. Hyvä valmentaja, joka vaatii paljon. Meillä on paljon hyviä yksilöitä, jotka varmasti tulevat pärjäämään tässä sarjassa, Asikainen hehkuttaa.

Asikainen nostaa plussien joukkoon myös Herculesin taustaorganisaation, joka tekee hänen mielestään laadukasta työtä.

– Meillä on hyvät taustat. Siellä panostetaan paljon kentän ulkopuolisiin asioihin. Se on todella hyvä juttu.

Hyvä joukkue ja hyviä äijiä, joiden kanssa on tosi mukava treenata.

 

Yhtenäisyys kuntoon pelaamalla

Usein futispiireissä sanotaan, että paras tapa kehittää joukkueen yhteispeliä on pelata paljon otteluita yhdessä. Asikainen uskoo samaan periaatteeseen.

– Pelithän ne kehittävät. Kun kaikki näkevät, minkä tasoinen tämä sarja on ja, että se vaatii joukkueelta, että yhdessä mennään, niin se lähtee varmasti rullaamaan ihan hyvin.

Vaikka tuore joukkue ei ole ehtinyt vielä pelata ja harjoitella kovin pitkään yhdessä, Asikainen luottaa siihen, että kaudesta tulee hyvä.

– Kunhan saamme vielä yhtenäisyyttä  hieman paremmaksi uskon, että tästä tulee hyvä kausi, joka on varmasti yllätyksiä täynnä. Yhtenäisyydessä on vielä hieman hakemista, varsinkin sellaisen kurinalaisuuden puolella. Uskon, että kun kausi alkaa homma lähtee etenemään hyvin siitä, Asikainen arvioi.

Kunhan saamme vielä yhtenäisyyttä  hieman paremmaksi uskon, että tästä tulee hyvä kausi, joka on varmasti yllätyksiä täynnä.

Arvostusta Amokachin opeille

Entinen Valioliigahyökkääjä ja jalkapallon olympiavoittaja Daniel Amokachi on valmentajanimenä suomalaiselle futiskartalle varsin ainutlaatuinen. Tämän on saaneet kokea parhaiten Herculesin pelaajisto, joka on harjoitellut ja pelannut ”The Bull”:n kanssa tammikuusta lähtien.

– Onhan se totta kai ollut mielenkiintoista. Kun tietää hänen taustansa, häntä katsoo ylöspäin ja haluaa kuunnella, mitä hänellä on sanottavaa. Hän vaatii tosi paljon, mikä on mielestäni hyvä juttu. Pelaajat saavat todella paljon irti itsestään sen avulla. Kiva nähdä harjoittelutavoissa jotain uusiakin juttuja, joita en ole ennen Suomessa nähnyt, Asikainen kehuu.

Tavoitteina tehokkuus ja joukkueen auttaminen

Tuleva kausi on mahdollisuuksia täynnä koko ”Herkun” uudelle miehistölle. Asikainen näkee kuitenkin kaikista tärkeimmäksi tavoitteekseen joukkueen auttamisen niin useaan voittoon kuin Herculesin antiikin sankareiden joukko kykenee.

– Totta kai tavoitteena on aina auttaa joukkuetta mahdollisimman hyvin. Meiltä ei kukaan odota paljon mitään. Lähdemme silti voittamaan joka pelin ja haluamme olla yllätysvalmis  joukkue. Pelaajien taito meillä riittää hyvin, joten kaikki on kiinni siitä, miten saamme tämän jutun toimimaan yhdessä, Asikainen pohtii.

Kakkosen Pohjoisen lohko on kunnioitusta herättävän kova, mutta Asikainen muistuttaa yllättäjien mahdollisuuksista.

– Sarjassa on tosi kovia joukkueita, mutta kaikki on mahdollista. Onhan se nähty tässä ennenkin, että altavastaajatkin ovat pärjänneet.

Asikaisen henkilökohtainen tavoite on selvä – suoriutua oman pelipaikkansa tehtävistä mahdollisimman kiitettävästi.

– Tavoitteenani on saada paljon peliaikaa, sillä viime kausi oli vähän rikkonainen sen osalta.

Sarjassa on tosi kovia joukkueita, mutta kaikki on mahdollista. Onhan se nähty tässä ennenkin, että altavastaajatkin ovat pärjänneet.

Vapaa-aikana otetaan rennosti

Vaikka 20-vuotias hyökkääjälupaus ottaa jalkapallon selvästi tosissaan, mahtuu elämään muutakin. Asikaisen vapaa-aika kuluu kuningaslajin ohella kavereiden kanssa hengaillessa ja pääsykokeisiin valmistautuessa.

– Paljon olen kavereiden kanssa ja tykkään käydä paljon ulkona. Nyt juuri katselen koulujuttuja ensi syksyksi. Kaikkea tällaisia ihan mukavia juttuja, Asikainen naureskelee.

Tulevaisuuden suunnitelmiin kuuluu korkeakoulupaikan saavuttaminen. Opiskeluala on myös selvä.

– Minua kiinnostaa kaupan ala ja juuri nyt erityisesti kansainvälinen puoli. Pääsykokeet ovat nyt ihan parin viikon päästä.  Yritän päästä sinne ja jos se ei onnistu, niin katsotaan sitten jotain muuta, Asikainen päättää hymyillen.