JS Hercules kohtaa seurahistoriansa kenties kovimman haasteensa, kun se kohtaa Suomen Cupin 5. kierroksella Veikkausliigan kauden 2015 hopeajoukkueen Rovaniemen Palloseuran.

Tiistaina 29.3. mitataan, kuinka kovassa vireessä Herculeksen tuore joukkue on. Oulun kuumin Kakkosen seura yrittää saavuttaa seuraavan urotekonsa, kun se kohtaa kotonaan liigajättiläisen RoPSin.

Tuoreen päävalmentajan Daniel Amokachin johtama antiikin sankareiden joukko kaatoi Suomen Cupin 4. kierroksen pitkäksi venähtäneessä taistelussa vaasalaisen FC Kiiston. Kiisto johti ottelua vahvasti loppuun asti, kunnes Hercules tasoitti tasalukemiin aivan varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla.

Kamppailu venyi rangaistuslaukauskilpailuun asti, jossa Hercules onnistui onnekseen täydellisesti.

”Siellä oli paljon hyviä asioita, mutta toisaalta myös hieman huonoja asioita varsinkin ottelun loppupuolella. Mielestäni pojat pärjäsivät hyvin. He olivat taktisesti hyvin kurinalaisia”, Herculeksen uusi päävalmentaja Daniel Amokachi arvioi ottelua.

Cup -taipaleen 4. kierroksen kohtaaminen Kiiston kanssa oli Amokachin ensimmäinen Suomen Cup -ottelu Herculeksen peräsimessä. Nigerialaisen jalkapallon legenda oli suurimmaksi osaksi tyytyväinen uuden miehistönsä peli-ilmeeseen.

”Mielestäni he vastasivat valmennukseen hyvin. Toisaalta olen sitä mieltä, että meidän ei tarvitsisi vetäytyä ja odottaa vastustajan reaktiota. Voisimme ottaa kaikki tilanteet, jotka ovat saatavilla rohkeammin haltuumme. Voisi sanoa, että he vastasivat valmennukseen juuri niin kuin odotinkin” Amokachi pohti.

Mielestäni pojat pärjäsivät hyvin. He olivat taktisesti hyvin kurinalaisia.

Seurahistorian suurin haaste

Seuraava Cup –haaste onkin kerralla muutaman asteen rankempi. Viime kauden Veikkausliigan hopeajoukkue on raudankova vastustaja, mutta Hercules ei pelkää haasteita.

”Herkku” on vahvistanut joukkuettaan ottelun alla muutamilla todella kovilla nimillä. Uusien sopimuspelaajien joukkoon kuuluvat muun muassa monille oululaisen futiksen ystäville tutut Juuso Haapala, Nikko Ruokangas, Arttu Haapala, Juho MäkitaroTeemu Pähtilä ja Juho Tapio.

Daniel Amokachi nostaa pelaajistosta esille 19-vuotiaan keskikenttälupauksen Arttu Haapalan. Oulun Luistinseuran kasvatin peliesitykset ovat olleet Herculeksen valmennusjohdon mieleen.

Amokachin mielestä kaikkein kannattaa pitää silmät auki, kun nuorukainen on kentällä.

”Arttu on todella lahjakas pelaaja. Hän tulee olemaan meidän Eden Hazardimme tällä kaudella, joten olkaa varuillanne!”

Arttu on todella lahjakas pelaaja. Hän tulee olemaan meidän Eden Hazardimme tällä kaudella, joten olkaa varuillanne!

RoPS:n talvikauden menestys vaihtelevaa

RoPSin talvi on mennyt vähintäänkin kohtuullisesti, mutta väliin on sattunut myös ailahtelua. Liigacupista rovaniemeläiset ovat raapineet yhden voiton, kolme tasapeliä ja kärsineet yhden tappion.

Harjoitusotteluistakin RoPSille on kertynyt vain yksi tasapeli sekä kaksi tappiota. Viime kauden hopeamitalistien väkevyyttä ei sovi kuitenkaan aliarvioida, sillä joukkueen sopimustilanne on kehittynyt jatkuvasti yhä vahvemmaksi.

Napapiirin jalkapalloylpeys on rakentanut tulevan kauden joukkuettaan rauhallliseen tahtiin. Pelaajasopimuksia seuralla on kasassa yhteensä 19.

Rovaniemeläisten tuoreimpia vahvistuksia ovat muun muassa Michal Mravec ja John Oluremi William.

Nigerialas-amerikkalainen William oli yksi RoPSin viime kauden tärkeimmistä hyökkäyspään pelaajista. Nyt 30-vuotias hyökkääjä palaa kaudeksi 2016 siniseen paitaan.

28-vuotias slovakialaisjyrä Mravec on varmasti useille tuntematon nimi, mutta kyseessä on siitä huolimatta mielenkiintoinen vahvistus rovaniemeläisten rinkiin.

Puolustavana keskikenttäpelaajana viihtyvä Mravec siirtyi pelaamaan Yhdysvaltoihin UAB Blazersin yliopistojoukkueeseen jo alle kaksi kymppisenä, josta hänet varattiin Major Soccer Leaguen Sporting Kansas Cityyn. MLS –ura ei slovakialaispelaajalle auennut, mutta mies on pelannut urallaan muun muassa Slovakiassa, Puolassa ja Alankomaissa.

Rovaniemeläisten päävalmentaja Juha Malinen lupaa seuran kotisivuilla julkaistussa haastattelussa, että RoPS ei aliarvioi Herculesta lainkaan, vaan valmistautuu kovaan kamppailuun.

”Jälleen tulee nälkäinen joukkue vastaan. Meillä ainoa vaihtoehto on päästä jatkoon, mutta ei meidän tarvitse hienosti pelata sielläkään. Se turha luulo kannattaa jättää pois. Nyt täytyy oikeasti ottaa työrukkaset käteen ja tajuta, että täytyy taistella jatkopaikka cupissa”, Malinen mietti.

Katsokaa alla olevasta videosta vielä enemmän Daniel Amokachin mietteitä tulevasta Suomen Cup -ottelusta!

JS Hercules vs Rops: Daniel Amokachi Match preview