Talenttiyritykset 2016

Urheiluseura on olemassa yhteisöään varten. JS Herculeksen taustat ovat vahvasti oululaisessa startup-skenessä ja seura aikoo tehdä kaikkensa, että aloittelevat yritykset saisivat oman osansa siitä osaamisesta, näkyvyydestä ja verkostoista, joita Herkun taustatiimillä ja sitä kautta koko jalkapalloilevalla maailmalla on annettavanaan. Hercules kääntää pinttyneet urheilusponsoroinnin toimintamallit päälaelleen ja ryhtyy sponsoroimaan seurana pohjoissuomalaisia startup-yrityksiä.

Olen itse sekasarjayrittäjä jo vuodesta 2004. Samoin monet muut Herkun mukana alusta asti olleet ihmiset ovat yrittäjiä. Meidän juuret ovat siinä yhteisössä.”, toteaa Talenttitiimin vetäjä Mikko Perälä. ”Lisäksi mielestäni arvokkain asia, mitä suomalainen urheiluseura voi normaalisti sponsorilleen antaa, ovat uudet verkostot.

Talenttitiimi – ”Reverse thinking” urheilusponsoroinnissa

JS Hercules haluaa ravistella perinteistä urheilujohtamista ja -sponsorointia tuomalla ”reverse thinking” -mallin JS Herculeksen toimintaan.

Talenttitiimi-konseptissa se tehdään kääntämällä urheilusponsoroinnin perinteiset roolit ylösalaisin ja lähtemällä tukemaan Pohjois-Suomen lahjakkaimpia startup-yrityksiä, Talenttiyrityksiä”.

Konseptissa startuppien briljantit innovaatiot ja energia tuodaan samaan tilaan suurten organisaatioiden, Talenttikoutsien”, kokemuksen ja resurssien kanssa. Tähtäimessä on suora bisneshyöty kaikille osapuolille; asiakkaita, kumppaneita ja sijoittajia startupeille sekä tuoreita ajatuksia ja uusia ratkaisuja suuremmille yrityksille.

Talenttiyritykset tarvitsevat myös luotettavia palveluntarjoajia, jotka ymmärtävät kasvun ja alkuvaiheen haasteet ja resurssien rajallisuuden. Tällaiset palveluntarjoajat ovat valmiita tulemaan puolitiehen vastaan ja luomaan nuoreen yritykseen suhteen, joka kestää ja ajan kuluessa kasvaa. Näitä palveluntarjoajia kutsutaan ”Talenttihuoltajiksi”.

Suurta kiinnostusta

JS Hercules keräsi alle viikossa 30 startuppia rinkiin mukaan ja tarjoaa yrityksille kesän aikana 5 tapahtumaa, joista on tarkoitus olla heille paitsi huvia, niin ennen kaikkea hyötyä.

Raha seuralle tulee siitä, että tarjoamme tämän alustan suurempien yritysten, investoreiden ja palveluntarjoajien käyttöön, jotka ovat kiinnostuneita innovatiivisista nuorista yrityksistä.”, Perälä kertoo. ”Samalla kun suuremmat yritykset sponsoroivat meidän Talenttitiimi-konseptia, tukevat he JS Herculeksen lisäksi suoraan myös koko alueen elinkeinoelämää ja uusien yritysten kehitystä.”