Arttu Haapala, Daniel Amokachi and Santeri Ukkola
Arttu Haapala, Daniel Amokachi ja Santeri Ukkola

Historiansa ensimmäiseen kakkosen kauteen valmistuvan Herculeksen harjoituksissa on kuulunut aivan uudenlaista puhinaa. Syy tähän on helppo löytää. Pelaajia tiukasti ohjeistava Nigerian maajoukkueen ex-valmentaja Daniel Amokachi on nostanut vaatimustason aivan uudelle tasolle. ”Ensimmäiseksi tuplasin joukkueen harjoitusmäärät”, kertoo Amokachi. ”Tavoitteenamme on olla sarjan kovakuntoisin ja urheilullisin joukkue”, jatkaa Herculeksen tuore päävalmentaja. Hercules aloitti uuden valmentajan saapumisen myötä harjoittelun myös aamuisin. ”Haasteellistahan tämä on joillekin pelaajille, joilla päivät täyttyvät opiskelusta ja työstä”, toteaa kakkosvalmentaja Pekka Haaranen. ”Silti ilahduttavan moni on pystynyt järjestämään menonsa siten, että aamutreeneissä on ollut jopa 20 pelaajaa”, jatkaa Haaranen.

Loistava tilaisuus nuorille pelaajille

Hercules tarjoaa nuorille, eteenpäin haluaville pelaajille ennennäkemättömän mahdollisuuden. ”Aika ajoin on hyvä tuoda joku ulkopuolelta ravistelemaan omia uskomuksia ja toimintatapoja”, toteaa seuran pitkäaikainen vaikuttaja Timo Perälä. ”Teimme näin jo vuosia sitten, kun nigerialainen ex-maajoukkuepelaaja Ladi Babalola luotsasi seuraa 1,5 kauden ajan vuosina 2010-2011. Tuolloinkin saimme kaivatun ryhtiliikkeen toimintaamme ja nousimme 4. divisioonasta kolmoseen”, muistelee Perälä. ”Danielin tulon myötä uskon pelaajiemme sekä myös koko seuraorganisaation kehittyvän suurin harppauksin. Ne, jotka tarttuvat tähän mahdollisuuteen, tuskin tulevat katumaan”, Perälä linjaa.

Herculeksen kanssa hiljattain sopimuksen solmineet nuoret oululaiset pelimannit Santeri Ukkola (17v.) ja Arttu Haapala (19 v.) kuuluvat tähän pelaajaurallaan eteenpäin haluavien joukkoon. ”Pidän Amokachin tuomasta kovasta vaatimustasosta”, kertoo U18 –maajoukkueringissä mukana oleva Ukkola. ”Tempo treeneissä on ollut kovaa ja Daniel antaa kyllä heti palautetta, jos suoritustaso ei tyydytä, puolustajana pelaava Santeri toteaa tyytyväisenä. Ukkolan tavoin OLS:n juniorimyllyn kasvatti Arttu Haapala on pitänyt myöskin korkeasta vaatimustasosta. ”Haluan kehittyä pelaajana ja tiedän saavani siihen laadukkaassa valmennuksessa ja kovassa vaatimustasossa hyvän mahdollisuuden”, toteaa Haapala. ”Henkilökohtaisesti koen, että nyt tämän mahdollisuuden myötä voin laittaa kaiken peliin ja pystyn nousemaan uudelle tasolle”, hymyilee nuori hyökkäävä keskikenttäpelaaja.

Näyttömahdollisuus tarjolla

Hercules tarjoaa seuraavan kahden viikon aikana (alkaen 7.2.2016) uusille pelaajille mahdollisuuden tulla mukaan Herculeksen harjoitusrinkiin. Viikolla 6 (7.2.-14.2.2016) mahtuu mukaan neljä pelaajaa ja seuraavat neljä pääsevät mukaan viikolla 7. Mukaan voi hakeutua ottamalla yhteyttä seuran toimistolle (sposti pekka.haaranen@jshercules.com, puh. 040-5738176). ”Emme kilpaile pelaajapalkkiolla, vaan tarjoamme aidon mahdollisuuden kehittyä”, kertoo Perälä. ”Jos taidot ja pelikäsitys on kohdillaan ja ei säikähdä kovaa menoa, niin ei muuta kuin mukaan vaan”, komppaa Haaranen.

Hercules pelaa ensimmäisen harjoitusottelunsa uuden päävalmentajan alaisuudessa lauantaina 13.2.2016 klo 16.00 alkaen Heinäpään palloiluhallissa. Vastaan asettuu oululainen kolmosdivariin noussut AC Takinkääntäjät.