Oululainen jalkapalloseura Hercules on tehnyt sopimuksen Nigerian maajoukkueen entisen pelaajan ja valmentajan Daniel Amokachin kanssa. Edellisen kauden päävalmentaja Pekka Haaranen jatkaa apuvalmentajana. Amokachin sopimus Herculeksen kanssa on yksivuotinen.

Pelaajaurallaan mm. FA Cupin voittanut Amokachi pelasi useissa nimekkäissä eurooppalaisseuroissa ja on esikuva nuorille jalkapalloilijoille Afrikassa. Hän teki Mestarien Liigan historian ensimmäisen maalin Club Bruggelle CSKA Moskovaa vastaan 1–0 voitossa vuonna 1992. Kahden MM-kisaedustuksen lisäksi Amokachi juhli olympiakultaa Atlantan olympialaisissa vuonna 1996 Nigerian maajoukkueen pelipaidassa. Pelaajauransa jälkeen Amokachi on kouluttautunut valmentajaksi Hollannissa. Hän on valmentanut useita Nigerian pääsarjan joukkueita sekä toiminut vuosina 2008–2015 Nigerian maajoukkueen valmentajana.

Uutta sykettä kentälle ja kentän laidalle

Amokachin tulon myötä Hercules ottaa askeleen kohti seuraavaa tasoa alasarjoissa vietettyjen nuoruusvuosien jälkeen. Hercules nousi viime kauden päätteeksi kovan taiston jälkeen miesten Kakkoseen. “Olemme kasvaneet harrastelijaporukasta askel askeleelta ammattimaisempaan suuntaan. Meidän juuremme ovat Oulun yliopiston sähkötekniikan osastolla.”, kertoo Herculeksen pitkäaikainen seuravaikuttaja Timo Perälä. “Se, että saamme joukkueemme päävalmentajaksi näin meritoituneen ex-pelaajan ja valmentajan on meille iso askel eteenpäin. Se avaa toimintaamme uusia näkökulmia ja ravistelee meitä pois totutuista kaavoista.”, jatkaa puolestaan seuran puheenjohtaja Juho Syrjä.

Askel on merkittävä myös Hollannissa valmentajatutkintonsa suorittaneelle Amokachille, sillä afrikkalaisia päävalmentajia ei liiemmälti eurooppalaisissa seuroissa ole.