Ensi kaudeksi Palloliiton Kakkosdivisioonaan nousunsa varmistanut JS Hercules aloittaa valmistautumisen kivikovaa sarjaa varten jo nyt. ”Tarkoituksena on antaa kaikille edellisellä kaudella mukana olleille mahdollisuus kehittyä ja vastata kovaan haasteeseen”, toteaa kauden 2015 päävalmentaja Pekka Haaranen ja jatkaa ”Muutos tulee olemaan kova ja urheilullisesti se vaatii pelaajilta uudelle tasolle nousemista.”

Urheilullisuus keskiöön

Urheilullisuus onkin ollut atleettisen ja akateemisen JS Herculeksen perusajatus seuran vuoden 1998 perustamisesta lähtien. Nyt tarvitaan uusia välineitä käyttöön. ”Tarkoituksena on luoda jokaiselle pelaajalle oma henkilökohtainen treeniohjelma alusta lähtien”, toteaa JS Herculeksen yhteistyökumppanin Sport Test Oy:n testauspäällikkö Jani Ailovuo. Kun päästään kartoittamaan pelaajakohtaiset vahvuudet ja mahdolliset heikkoudet, on onnistuneen harjoitusohjelman laatimiselle paljon paremmat lähtökohdat. Lisäksi säännöllinen testaus kauden aikana antaa pelaajalle palautetta, miten harjoittelussa on onnistuttu ja missä olen menossa verrattuna muihin”, kertoo Ailovuo. Sport Test Oy:n lisäksi harjoitusohjelmien laadinnassa ja seurannassa ovat mukana oululaisen liikunta- ja hyvinvointipalveluja tarjoavan yrityksen Haipakka Oy:n asiantuntijat sekä 1-2 vielä nimeltä mainitsematonta Jyväskylän liikuntatieteiden opiskelijaa.

Vanhat ja uudet mukaan

JS Hercules järjestää ensimmäisen testitapahtuman tämän viikon perjantaina 16.10.2015 klo 18:30 alkaen Heinäpään palloiluhallissa. Potentiaaliset uudet pelaajat voivat ottaa yhteyttä valmentajaa Pekka Haaraseen (pekka.haaranen@jshercules.com) sopiakseen mahdollisesta osallistumisesta testeihin. ”Herkku tulee olemaan ensisijaisesti oululaisille kyvyille mahdollisuuden antava seura ensi kaudella. Jos on halua ja kykyä kehittyä, otamme uusia, kovia pelimiehiä avosylin vastaan”, kertoo Haaranen.

Ensimmäisessä sessiossa tehdään seuraavat testit:

  • Nopeus (10,20,30 m)
  • Ketteryys- ja reaktiotesti
  • Kestävyystesti (Yo-Yo intermittent recovery test)
  • Voimalevytestit  (alaraajojen voimantuottokyky)
  • Keskivartalovoima (Double 90 -testi)
  • Loikkatestit (vauhditon pituus, viisiloikka)