JS Hercules – OLS 1-0 (0-0)

 

Sunnuntaina 3.5. Hercules pelasi sarjakauden toisen ottelunsa Raatin tekonurmella. Vastaan asettui yksi sarjan ennakkosuosikeista OLS, joka koki kirvelevän 2-1 avaustappion ORPA:a vastaan päästyään pelaamaan jopa kahden miehen ylivoimalla. Odotettavissa oli tiukka kamppailu, mikä myös saatiin.

Pallonhallinta ottelussa oli alusta alkaen OLS:lla, joka jopa uhkarohkeasti halusi alhaalta asti lähteä pelaamalla liikkeelle. Hercules prässäsi ajoittain melko korkealta, mutta malttoi myös vetäytyä tarvittaessa. Herkut saivat tukittua keskustan ja OLS:n vaarallisimmat tilanteet ensimmäisellä jaksolla tulivatkin Karjalaiselle ja Haapalalle pelatuista pitkistä palloista linjan taakse. Herkun maalilla hienon ottelun pelannut Ruslan Minjushin teki kuitenkin muutaman tärkeän torjunnan, kun Hercules niitä tarvitsi ja näin takaiskuilta vältyttiin.

Hercules sai muutaman laukaisupaikan rangaistusalueen rajalta ensimmäisellä jaksolla, mutta ruuti oli kovin märkää. Timo Peltolalta nähtiin myös hyviä keskityksiä jokunen, mutta OLS:n topparit hoitivat pallot varmuudella pois.

Toinen jakso käytiin myös tasaisissa merkeissä. Herkun parhaan paikan sai hienon syöttökombinaation päätteeksi Siekkinen, mutta pre-seasonilla nähty syöksypuskumaali ei saanut jatkoa vaan pallo 5 metristä 3 metriä ohi ja peli jatkui maalittomana. Ottelussa tunteetkin kiihtyivät ja tuomari pääsi jakamaan yhteensä 7 keltaista. Herculeksen kapteeni Karhunen koki kovia pelin aikana, kun kahdesti pääpallon voitettuaan OLS-pelaaja tuli ja puski pallon sijasta Villeä päähän. OLS pelaajat selvisivät tilanteista korteitta ja Karhunen onneksi pelkästään kuhmuilla.

Ottelussa pelattiin mm. edellä mainittujen tilanteiden takia 5 minuuttia lisäaikaa, jonka aikana peli olisi voinut ratketa toisinkin. Ajassa 90+3 pallon pelastaa maalinedushässäkässä kertaalleen Herculeksen maalivahti ja sen jälkeen topparina oivan pelin pelannut Perätalo vielä maaliviivalta.

90+5 ja Minjushin avaa maalipotkusta 60m. Pallo pomppaa OLS-toppareiden välissä ja jatkaa matkaansa OLS maalille. 25m maalista pallo pomppaa uudestaan ja topparit ja maalivahti eivät vieläkään oikein tiedä kenen pallo on. Tässä vaiheessa Siekkinen on ehtinyt leikata kolmikon väliin ja vie pallon rinnalla maalivahdin ohi ja laukoo kolme pistettä Herkuille!

 

Hercules jatkaa näin kahden kierroksen jälkeen sarjan kärjessä maalieron turvin. Seuraavaksi Herkut suuntaavat lauantaina Raaheen klassikko-otteluun AS Moon – JS Hercules.