KajHa – JS Hercules 1-6 (0-3).

Ottelukooste:   https://www.youtube.com/watch?v=2WAAF-NUF_0

 

JS Hercules matkasi Kajaaniin Pohjois-Suomen Kolmosen kauden avaukseen sunnuntaina 26.4. Ennakkosuosikin viitta lankesi lähiaikojen vahvojen otteiden ansiosta historiallisesti Herkkujen harteille. Matkaan saatiin lopulta 13 nälkäistä pelaajaa.

Kokoonpano: Minjushin, Kemppe, Perätalo, Kangas, Kähkönen, Karhunen, Siekkinen, Sayed, Peltola, Päkkilä, Tapio, Myllylahti, Vesanen.

Heti ottelun alussa Herkuilla oli läheltä piti -tilanne. Juho Tapio laukoi näyttävän vedon minuutin kohdalla tippuen vain hieman ohi takayläkulman. Tämän jälkeenkin Hercules pääsi hätyyttämään isäntien maalia pari kertaa ennen 7. minuutilla syntynyttä avausmaalia, kun Kapteeni-Karhunen laukoi vapaapotkun noin 40 metristä pompun kautta ylänurkkaan. Maalista ei juuri maalivahtia voinut silti syyttää erittäin kimmoisan pallo-kenttä parin takia.

Ottelun komeimmasta maalista Herkun toimitus on vähän eri mieltä KajHa:n raportin kanssa ja antaakin sen vieraiden toisen maalin upeasti takayläkulmaan laukoneen, ja myöhemmin man of the match palkitun, Juho Tapion nimiin 11. minuutilla. Hercules ehti tuhria yhden pilkun, kun Päkkilä kaadettiin hyvän haastamisen jälkeen. Siekkinen kuitenkin laukoi pilkun 50 senttiä vasemmalta ohi. Vielä ensimmäisen jakson loppuun pirteästi esiintynyt Hussein ”Husa” Sayed laukoi 16-rajalta vanhalla kunnon kärkkärillä hienon kuljetuksen päätteeksi pallon verkon perukoille. Näin puoliajalle lähdettiin Herkun 0-3 johdossa.

Toisella jaksolla Herkun vaihtopelaajat ja valmennus eivät ehtineet paikallensa, kun jo 47 sekunnin jälkeen Päkkilä lisäsi johdon 0-4 lähietäisyydeltä. Tämän jälkeen vieraat pääsivät pari kertaa keskeltä tarkoin syötöin paikoille. Kavennusmaali oli lähellä, kun KajHa pelaaja ohitti jo Minjushinin Herkun maalilla, mutta onneksi Teemu Kemppe putsasi pallon maaliviivan läheisyydestä.

KajHa:n momentum ei kuitenkaan kauaa kestänyt, sillä Siekkinen laukoi komeasti lukemat 0-5 – pallo haltuun rinnalla ja pään korkeudelta volley sisään. KajHa sai tämän jälkeen pari kertaa pallon vaarallisesti Herkun linjan taakse, josta toisella kerralla vastaan tullut Minjushin potkaisi pallon epäonnekkaasti KajHan hyökkääjä Mannisen jalkoihin, josta pallo kimposi suoraan maaliin. Lisäajalla Siekkinen viimeisteli vaihdosta sisään tulleen Myllylahden syötöstä loppulukemat 1-6.

Ottelu oli hyvin Herculeksen hallussa alusta loppuun ja maalejakin syntyi varsin mukava määrä. Positiivista oli myös maalien jakaantuminen viidelle eri pelaajalle ja näin saatiin kuuluisat apinat selästä ja ketsuppipullot auki jo hyvissä ajoin usealta pelaajalta. Tästä on hyvä jatkaa ensi sunnuntaina 3.5., kun vastaan asettuu OLS klo 13 Raatissa.