Oulussa sataa rakeita, ja kuuro herättikin nettitoimituksen talviunesta tajuamaan että Pohjois-Suomen Kolomonen pyörähtää käyntiin tänä viikonloppuna! Ilmoittautumisten aikaan lupaavan valmiilta vaikuttanut sarja koki tuskallisen perinteiset kevään myllerrykset, kun HauPa luopui sarjasta ilmoittaen syykseen pelaajapulan. Otteluohjelman valmiiksi saantiin vaikutti myös liiton sarjoissa esiintynyt epävarmuus Veikkausliigan ja Ykkösen seurojen liikkeiden vuoksi.

Lopulta ohjelma kuitenkin saatiin, ja niinpä Hercules avaa sarjakautensa vieraissa Kajaanin Hakaa vastaan sunnuntaina 26.4 klo 18.30. Sarjan muut joukkueet ovat Kakkosesta palannut OLS, edellisen kauden vastustajat AS Moon, FC Kemi, KajHa, OPS Akatemia, ORPa ja Tervarit, sekä täksi vuodeksi nousseet uudet tuttavuudet Rollon Pojat ja Kellon Työväen Urheilijat. Herculeksen koko otteluohjelma löytyy täältä ja sarjan ohjelma Resultcodesta.

Herculeksen miesten edustusjoukkue on uusiutunut viime vuodesta sekä pelaajiston että valmennuksen osalta. Valmennuksesta viime vuonna vastannut vassari Ville Luotola ilmoitti hyvissä ajoin siirtyvänsä uusiin tehtäviin, ja haluamme kiittää Villeä vielä kerran hänen tekemästään hyvästä työstä! Luotolan tiimissä viime vuonna ollut Pekka Haaranen vastaa kaudella 2015 edustuksen valmentamisesta. Peksi onkin osoittanut jo harjoituskauden aikana hallitsevansa sekä pelaajien kanssa kaveeraamisen että erikoistilannevalmentamisen, joka tarjoaa joukkueelle erinomaiset edellytykset kauden onnistuneeseen läpi vientiin.

Viime vuoden pelaajista eivät tule kaudella 2015 pelaamaan Herculeksessa Petteri Holm, Henri Karppinen ja Viktor Kajdacsi joille toivotamme kaikkea hyvää. Uusia pelaajia kesälle ovat Aleksi Kangas (ORPa), Jani Kähkönen (FC Kemi), Juho Tapio (ORPa), Sauli Myllylahti (Haapajärven Kiilat), Teemu Kemppe (FC Kemi) ja Tommi Siekkinen (OPS).

Vaihtuvuuden vastapainoksi joukkueella on alla ehjä kauteen valmistautuminen. Alkuvuoden painopiste sijaitsi selvästi futsalin puolella, mutta Herkku ehti silti käydä kokeilemassa jalkapalloa talvisessa Kajaanissa Suomen Cupin toisella kierroksella jossa vastassa oli Spartak Kajaani. Viime vuonna Nelosesta noussut joukkue oli tyly isäntä ja vei ottelun lukemin 3-0. Seuraavaksi pelattiin Oulussa Kolmosen joukkueiden turnauksessa, jossa askelmerkkien haku jatkui. Turnauksen kahdesta ottelusta keskellä pahimpia futsal-kiireitä ei jäänyt käteen voittoja, mutta futsalin päättyessä helmikuun lopulla alkoi jalkapallokin sujua. Maaliskuussa kaatuivat harjoituspeleissä HauPa, KTU ja Haparanda FF; huhtikuussa Tervarit ja kauden kenraalissa Hercules pyöräytti helmikuun tuloksen ympäri voittaen Rotuaarin Pallon 1-3 Heinäpäässä.

Kuntopuntari osoittaa siis ylöspäin ennen avausottelua, mutta Kajaanin nuoret, nälkäiset joukkueet ovat perinteisesti tarjonneet kotonaan vähänlaisesti pisteitä. Hakan kevät on sujunut vaihtelevasti, toisaalta joukkue eteni Suomen Cupin viidennelle kierrokselle ja toisaalta se hävisi molemmat harjoitusottelunsa paikallisvastustaja Spartakille. Torstain valmistavien treenien jälkeen valmentaja Haaranen mietiskeli seuraavaa.

”Innokkain mielin tässä jo tulevan sunnuntain Kajaanin reissua odotellaan! Joukkueella on alla hyvä pre-season niin futsalin, harjoittelun kuin harjoitusotteluiden puolesta. Pelaajatilanne näyttää myös varsin hyvältä. Vaihtuvuutta on viimekaudesta ollut verrattain vähän, ja sitäkin onneksi enemmän sisään kuin ulos Herkusta. Joukkueen kanssa on lyöty myös kauden tavoite tällä kaudella sarjataulukon ylempään puolikkaaseen. Tänä kesänä joukkue onkin jo alkukaudesta valmiimpi, eikä kauden pitäisi nojata Herkun kuuluisaan syyskiitoon!”

Naisten edustusjoukkue avaa myös kautensa lauantaina ottelulla HauPan naisia vastaan Länsituulen tekonurmella kello 13, ja Herkku-Papat sunnuntaina klo 14 jotain netsejä pypsejä PaTea vastaan Huuhkajapuistossa. Go Herkku!

Herculeksen edustuksen sopimuspelaajat 24.4.2015

Aki Perätalo, Aleksi Kangas, Hussen Sayed, Jani Kähkönen, Juho Syrjä, Juho Tapio, Jussi Leppilahti, Matti Verronen, Pekka Perkkiö, Ruslan Minjushin, Sauli Myllylahti, Teemu Kemppe, Timo Peltola, Timo Rautio, Tommi Päkkilä, Tommi Siekkinen, Ville Karhunen, Ville Vesanen