JS Hercules urakoi Naisten Kakkosen futsalsarjassa lauantaina pelaten kaksi peliä peräkkäin

Ensimmäinen peliin vastaan asettui HauPa, jolta Hercules nappasi pisteet kotiin (4-2). Peli ei kuitenkaan ollut kovin helppo, ajatukset taisivat olla jo liikaa seuraavassa pelissä. Toinen peli olikin sarjan kärkiottelu, vastustajana ToJK Torniosta. Tämän pelin voittaja tulisi ottamaan sarjan kärkipaikan ennen viimeistä kierrosta, eli panokset olivat kovat.

Herculeksen kokoonpanossa pelasivat: Heka, Salli, Niina, Linda, Nadu, SannaH, Sasa, Juuso, Soila, Annukka ja Sipe. Torniolaiset saapuivat tunnetusti pienemmällä kokoonpanolla, mukana oli kuitenkin pari liigapelaajaa, ottelun merkitys oli siis huomattu sielläkin.

Pelin alku oli varovaista haistelua, puolin ja toisin, mentiin ehkä kuitenkin Herccujen pienessä hallinnassa. Ensimmäinen vaihto meni ja katsomossa on tuskin ehditty ottaa takkeja pois päältä, kun Sanna Hujanen pistää Hercut 1-0 johtoon Soilan (Laurio) kulmapotkusta ajassa 1:40. Huh Huh Hujanen, kauden tärkein maali!!!

Ensimmäinen puolikas pelattiin ryhdikkäästi. Kaikki tiesivät tehtävänsä kentällä, eikä suurempia paniikkitilanteita syntynyt. Hercuilla oli maalipaikkoja enemmänkin, mutta viimeistely ontui. Koko kentällinen osallistui aktiivisesti puolustukseen, joten ToJK:n maalintekoyritykset kaatuivat suurimmalta osin jo alkumetreille, viimeistään Hekan näppeihin. Kaksinkamppailuissa Hercut olivat selvästi vahvempia. Katsomossa toivottiin kovasti jo toista maalia, mutta puoliajalle siirryttiin Herccujen hienoisessa 1-0 johdossa. Tornion saldo ekasta puolikkaasta 2 varoitusta.

Toinen puolikas jatkui luonnollisesti siitä mihin edellinen loppui, ToJK oli kuitenkin aavistuksen verran ahneempi ensimmäiseen puolikkaaseen verrattuna. Herculeksen miesvartiointi oli kuitenkin edelleen kurinalaista ja ToJK:lle ei annettu pientäkään mahdollisuutta päästä maalintekosektorille. Muutamia vaarallisia laukauksia ToJK kuitenki sai pistettyä, mutta Heka piti maalin puhtaana. Ajassa 24:50 Sasa (Dolinsek) vie Hercut 2-0 johtoon Sipen (Junes) syötöstä. Samanlaisia syöttöjä oli tullut jo muutama pelin aikana, mutta nyt viimeistelykin toimi. Katsomo sai tässä vaiheessa huokaista vähän helpotuksesta. 2-0 johto tuntui suht turvalliselta, vaikka aikaa toki olisi vielä vaikka millaisiin maalikarkeloihin.

Lopullisen niitin pelille antoi Linda (Niemelä) ajassa 31:59, maalaten Hekan (Heikkinen) syötöstä tilanteeksi 3-0. Torniolaiset pelasivat loppupelin ilman maalivahtia ja nostivat yhden pelaajan ns. lentäväksi maalivahdiksi. Hercut kuitenkin kestivät torniolaisten pyörityksen, eikä lisämaaleja nähty, muutama unelma torjunta kylläkin Hekalta. Katsomo, ehkä pelaajatkin, huokaisivat, kun tuomari puhalsi pilliin ja peli päättyi.

3-0 kukapa olisi uskonut, ei ainakaan allekirjoittanut. 🙂

Jännittävä peli, kaiken kaikkiaan, ei voi muuta sanoa. Osa Herccujen pelaajista on käynyt kauden mittaan katsomassa ToJK:n pelejä, joten vastustajan pelityyli oli aikalailla tiedossa. Ehkä tämä osaltansa vaikutti lopputulokseen, kun tiedettiin suht hyvin mitä vastaan tulee, mene ja tiedä. Koko Herccujen joukkue pelasi aivan mahtavasti! Ja onhan meillä sarjan paras maalivahtikin kuulemma kehissä!!

Sarjatilanne ennen viimeistä kierrosta: 1. JS Hercules (21p), 2. LaFK (21p) 3. ToJK (19p) 4. Uleåborg (19p)
Katso koko sarjatilanne Resultcodessa!

Kärki on todella tasainen, Hercut johdossa maalieron turvin. Sarjan viimeinen kierros pelataan tulevana viikonloppuna, tuolloin Hercut saavat vastaansa Oulun Tarmon. LaFK saa vastaansa ToJK:n ja Ajax-OsPa asettuu Uleåborgia vastaan . Nämä kolme peliä siis ratkaisevat kärjen lopullisen järjestyksen.

 

raapusti Outi