Hercules_logo_2012_hahmoLauantaina Hercules sai vastaansa sarjakärki FC Kemi Akatemian joukkueiden kohdatessa Jatulissa kärkikamppailussa. Vierailijat lähtivät otteluun tavallista pienemmällä kokoonpanolla samaan aikaan Kemissä pelatun U20- futsal liigaottelun takia. Ottelua yritettiin siirtää iltaan Urheilutalolle, mutta yritys kaatui tuomaripulaan. Isännillä omien pelaajien lisäksi vierailivat Tervareiden Aki Vähäsöyrinki ja Jerry Björkberg. Matti Verronen oli Herkuilta Tervareiden kokoonpanossa Liigan vierasotteluissa.

Ottelu lähti hieman tunnustelevasti käyntiin otteen kääntyen ensimmäisen jakson vanhetessa Herkuille. Maalihanat avasi kauden pistepörssin kärkipaikkaa pitävä Juho Tapio ajassa 7:15. Kotijoukkue sai pari pidempää pallonhallintaa Kemin hyökkäyspäässä aikaan, joista ei kuitenkaan nähty lisämaaleja, vaikka paikkoja ja tolppia nähtiinkin.

Tulostaulu näytti vielä hetki ennen puoliaikasummeria 3-0 isäntien johtoa, kun puolustuksessa tapahtui musta hetki. Pitkä avaus löysi 15s ennen taukoa Kemin hyökkääjän kahden Herkun puolustajan välistä, joka onnistui tuikkaamaan taukolukemiksi 3-1.

Toiselle jaksolle vierailijat lähtivät selvästi pirteämmällä jalalla ja korkealla prässillä. Herkun pelinavaaminen hieman hankaloitui, mutta vieraiden maalipaikkoja ei toisella jaksolla kuitenkaan juuri ensimmäistä jaksoa enempää nähty. Muutama vaarallisen oloinen tilanne kariutui viimeistään vierailijoiden harhasyöttöihin. Herkut siirtyivät tähtipelaaja-Päkkilän johdolla ajassa 26:57 jo 4-1 johtoon.

Liian helpoksi ei tämäkään Kemin joukkueen kohtaaminen kuitenkaan mennyt. Vastustajien Goman ja Korkeamäki tekivät kaksi kavennusmaalia, joista jälkimmäinen 38. minuutilla. Peliä ehti tämän jälkeen kulua vain 17s, kun Vähäsöyrinki viimeisteli Timo ”De la Noche” Peltolan syötöstä 5-3 maalin. Tämän jälkeen Kemi alkoi pelata viidellä kenttäpelaajalla. Lisäpelaaja ei tuonut kuitenkaan tarvittavia maaleja vieraille vaan Johannes Väisänen viimeisteli loppulukemat 6-3 ajassa 39:52.

Näin JS Hercules siirtyi viiden kierroksen jälkeen sarjakärkeen maalieron turvin. Tasapisteissä on FC Kemi Akatemia molemmilla olessa viidestä ottelusta kasassa 4 voittoa ja 1 tappio.

Herkkujen seuraava ottelu pelataan Rovaniemellä Santa Claus Futsalin vieraana 13.12.

 

Ottelun tehot:

Väisänen 2+0

Vähäsöyrinki 2+0

Päkkilä 1+1

Tapio 1+0

Björkberg 0+2

Peltola 0+1

Syrjä 0+1