Herkun miehet lähtivät futsalkauteen viime vuoden tapaan kolmen joukkueen voimin: Edustus, JSH2 ja Herccu Old Boys(HOB). JSH2 ja HOB ovat turvallisilla vesillä säilymisen suhteen nelosdivarissa ja edustus on tänä vuonna myös tehnyt tietoisen panostuksen olla 2. divarin yläpäässä, mihin lisäammuksia antaa Tervareiden liigajoukkueen kanssa solmittu farmisopimus.

JSH – FC OPA 8-2 (2-1)

Edustuksen ensimmäinen sarjapeli pelattiin Haukiputaan Jatulissa 25.10 vanhaa tuttua FC OPA:a vastaan. Herkkujen futsalkokoonpano oli melkoisen uudistunut viimevuotisesta, kun kymmenestä miehestä kuusi debytoi Herkun väreissä futsalissa. Tuttuja naamoja Herkun paidasta kesältä olivat Hussein Sayed ja Ruslan ”Ruspa” Minjushin. Viime kauden futsaleista mukana olivat Juho Syrjä, Tommi Päkkilä, Matti Verronen ja Teemu Kemppe. Lisäksi uusia Herkku-pelaajia olivat Juho Tapio ja Tommi Siekkinen, sekä Tervareista vierailleet Jani Kokkila ja Jerry Björberg.

Ottelu lähti jo alusta pitäen pienoisessa Hercules painostuksessa. Silti koko ensimmäinen jakso oli aika tunnustelevaa molemmilta, eikä maalipaikoilla juhlittu. Kauden avausmaalin iski Tapio ajassa 11.16. Ensimmäisellä jaksolla nähtiin tämän jälkeen vielä kaksi maalia, kun tauolle siirryttiin 2-1 lukemissa.

Toisella jaksolla OPA tippui kyydistä, kun Herculeksen oma Laiska-Masa iski johdon jo 4-1 kellon näyttäessä 25.50. Björberg oli ottelun tehokkain( 1+3) ja hän laukoi tilanteeksi jo 5-1, jota seurasi OPA:n omamaali ja toinen osuma oikeaan päähän. Numeroita kaunisteli vielä joukkueen ainoa tähtipelaaja Päkkilä ja debytantti-Siekkinen.

AS Moon – JSH 11-6 (5-4)

Raahe – tuo länsirannikon Kajaani. Kotijoukkue oli kauden ensimmäisessä ottelussa hakenut 5-5 tuloksella pisteen Rovaniemeltä ja jo ennakoidusti nostaneet jo näin viimeistään itsensä mukaan taisteluun kauden kärkipaikoista. Herculeksen avauksenkin ollessa väkevä olivat odotukset pelistä korkealla.

Herculeksen kokoonpano oli kokenut hieman muutoksia, kun OPA:a vastaan uusina kasvoina jo viime kaudelta tuttu Aleksi Kangas ja Tervareista vierailut Henri Heikkinen. Ainoa tähtistatuksen omaava pelaaja Päkkilä ja Tervareiden Björberg olivat poissa.

Ottelu lähti vauhdikkaasti AS Moonin hallinnassa käyntiin, eikä avausmaalia tarvinnut odottaa kuin reilu kaksi minuuttia. Kymmenen minuutin kohdalla Hercules nosti prässiään ja sai käännettyä ottelua itselleen. Siekkinen iski kavennus- ja tasoitusmaalin vain 12 sekuntia toisistaan pelin ollessa ajassa 15.48 3-3. AS Moon siirtyi ottelun alussa ManU:n Champions League –mukilla palkitun kyläpäällikkö-Keinäsen ja Timi Knuutisen osumilla jo 5-3 johtoon. Verronen kavensi 8 sekuntia jälkimmäisen maalin jälkeen taukolukemiksi 5-4.

Minuutti toista jaksoa takana ja Tapio tasoittaa pelin jälleen 5-5 lukemiin. Kuitenkin vain kolme minuuttia tästä ja kotijoukkueen Koistinaho on iskenyt hattutempun täyteen taululla ollen 7-5. Verronen kaventaa vielä 7-6, minkä jälkeen Moon karkaa menojaan. Hercules ei saa luotua tilanteita ja Moon iskee armotta vieä 4 maalia vastahyökkäyksistä tai takatolpalta tyhjiin.

Jälkeenpäin voi sanoa paremman joukkueen voittaneen. Erikoistilannepelaaminen ja pelaajien oikea-aikaiset liikkeet hyökkäyspäässä erottivat materiaaliltaan melko tasaiset joukkueet Moonin voitoksi tällä kertaa.  Ensi kerralla Oulussa on varmasti luvassa raahelaisille kuumemmat paikat!