FC Kemi Vs. JS Hercules 29.5.2014

 

Keminmaahan saapui auringon saattelemana Hercuttarien osittain puolikuntoinen poppoo. Sarin ja Nadun jalat ja Hekan nilkka aiheuttivatkin valmennukselle päänvaivaa. Vapaaehtoisten maalivahtien määrän ollessa ”huikean suuri”,  Anun tiukan teippausoperaation jälkeen maalille asteli (kinkkasi) yksijalkainen maalivahti. Vaihtopelaajia ei ollut kuin kaksi ja pelipäivä oli kuuma, Ave sentään oli löytänyt fläppitaulunsa 🙂 . Näillä eväillä lähdettiin kohtaamaan Kemin porukkaa.

Vastustaja oli meille tuntematon uusi sarjajoukkue Fc Kemi. Muuta joukkueesta ei tiedettykään, kuin heidän nopea ja taitava numero 9, jonka pään menoksi valmennuksella olikin suunnitelmia.

 

Peliin lähdettiin normaalista poiketen puolustuasetelmista. Toppareille tiedettiin tulevan vielä normaalia hikisempi urakka heidän joutuessaan huolehtimaan kaikki läpisyötöt moken pysyessä maaliviivalla. Samoin maalipotkujen antaminen lankesi lähinnä Lindan huoleksi.

Alussa ensimmäiset viitisen minuuttia vastustaja painostaa Hercun päädyssä. Avukset karkaavat kuitenkin pitkiksi Hekan syliin asti. Jo alusta alkaen on selvää vastustajan pitkien pystyavauksien taktiikka, johon topparit, varsinkin Linda juoksi katkomaan läpi ottelun. Reilun viiden minuutin jälkeen Sari väläyttelee Keminmaan yleisölle nopeuttaan päästen oikealta läpi, veto viuhuu kuitenkin harmiksemme ohi maalin. Muutaman minuutin päästä Sari karkaa tällä kertaa vasemmasta laidasta, ei maalia vieläkään. Reilun kympin jälkeen vastustajalla hässäkkää Herccujen maalin läheisyydessä, tästä kuitenki selvitään.

25 minsan kohdalla Nadu on pääsemässä läpi, mutta hänet kaadetaan rumasti. Tilanteesta meille vapari, jonka Sanna antaa, hyvä tilanne muttei maalia.

Puolen tunnin pelaamisen jälkeen Herculekseltä useampia hyökkäyksiä, vain maalit jäävät puuttumaan. Ekan puoliajan maalipaikat meille 7-2 (Aven laskujen mukaan 🙂 ) Muutenkin pakka pysyi kasassa, eikä vihulainen saanut, kuin muutaman yrityksen kohti meiän maalia. Vastustajan vaarallisin pelaaja saatiin puolustettua juuri niinkuin pitikin, pois tekopaikoista.

Toisella jaksolla Herccujen jalka alkoi painaa, vastustaja taasen pyöritti vaihtorumbaansa tasaiseen tahtiin. Meiän pakka pysy kasassa reilun vartin verran. Sen jälkeen muutettiin taktiikkaa hyökkäävämpään suuntaan, joka sitten osaltaan myös hieman vaikutti ryhmityksen hajaantumiseen. Meillä oli edelleen paikkoja, mutta vastustajan maali pysyi puhtaana. Vastustaja pääsi pari kertaa vaaralliseen paikkaan, mutta pallo ohi meiän maalista.

Lopultahan se pahin sitten tapahtui ja vastustaja sai tilaisuutensa. Pallo kimpoili ihmeellisesti ja vähän onnekkaasti maalipörssiä johtavalle vastustajan pelaajalle, joka pääsi vetämään vastustamattomasti Herccujen verkkoon. (yksijalkaisen moken lisäys;terveenä oisin ehtiny katkaisee!!!!)

Loppuajasta vielä koetettiin hakea tasoitusta vimmatusti. Kokeiltiin jopa Aven salaista asetta;Linda hyökkäykseen. Tästä kommenttina; Minäkö ylös??? HULLU!! No tässähän kävi niin, että Linda meni ja teki melkein maalin! Kaikki varmaan katsoivatkin pallon menevän maaliin, mutta ei, Kemin maali pysyi noiduttuna loppuun asti pallon kiertäessä vain hieman tolpan ohi.

Pelistä jäi käteen siis harmillinen 1-0 tappio. Kauden ensimmäinen tappio pelistä, joka oli täysin voitettavissa. Nooh seuraavassa pelissä toivottavasti meillä on tarpeeksi pelaajia ja ennenkaikkea terveitä sellaisia! Ensimmäisen kierroksen viimeinen ottelu pelataan ensi viikkona kun vastassa on Lafk. Toivottavasti porukka on ehtinyt parannella ittensä iskukuntoon!

 

Raportin kirjoitti, Heka