Haupa – Hercules 2-2 (2-1)

 

Herculeksen naisten joukkueen kausi alkoi 8.5. vierasottelulla Haupaa vastaan. Joukkue oli sarjassa uusi, joten ennakkotietoa porukasta ei ollut. Ennakkoarvaus oli, että pelaavat veemäistä maakuntapalloa, jossa tulos on pääosassa ja tyyli korkeintaan kulisseissa. Herculeksen kausi kahden muun joukkueen eli edustuksen ja pappojen osalta oli jo riemukkaasti (ja vastoin ennakko-odotuksia?!) alkanut voitoilla, joten naisten joukkueen harteilla oli tuoda kotiin todellinen Grand Slam –kaikkien joukkueiden voitto avauskierrokselta!

 

Haukiputaan uutukaiselle tekarille saatiin mukaan hyvä nippu pelureita, aurinko paistoi ja kaikki näytti hyvältä. Myös katsojia oli ottelu kerännyt hyvin, parhaimmillaan n. 40 henkeä.

Aloituskokoonpano:  Maalissa Heka. Linja Niina, Linda, Sanna H , Elina. Keskikenttä Soila, Tia ja Sanna T. Kärjessä Anu, Juuso ja Outsa. Vaihdot Annukka, Nadu, Sari. Kaikki muuten hyökkääjiä 🙂

Kupletin juoni oli ottaa alku varovaisesti ja skoutata vastustajan kärkien nopeus ja keskikentän pelinrakentelukyky. Kun mahdolliset uhat oli havaittu tai vastustaja todettu vähän heikommaksi, oli tarkoitus siirtyä hyökkäämään niin kuin kolmen kärjen taktiikalla kuuluukin. Koko kolmikärki vaihdettaisiin puoliajan puolessa välissä ja muita sitten tarpeen mukaan. Lisämausteen peliin, tai ainakin pelin seurantaan toi historian ensimmäinen Herkku-Bingo.

 

3min. Taktiikan mukainen alku. Otetaan varovasti ja vastustaja rokottaa 1-0 komealla vedolla. Ensimmäiset 5minuuttia pallo pyöri vahvasti Herkun päädyssä…tästä pitää ottaa oppia seuraavaan matsiin.

11min Alun haparoinnin jälkeen peli on siirtynyt vastustajan päätyyn. Juuso hakee paikan boksin sivulta ja vastustaja lanaa Juuson nurin juuri boksin ulkopuolelta juosten surutta palloa suojaavan pelaajan yli. Outsa keskittää vaparin Sanna T:n päähän ja herkku tasoittaa matsin 1-1.

15min Outsan vapari 25 metristä – ei maalia.

21min Haupa asettelee hyvän syöttökuvion vasemmalta (Niinan) puolelta.

Tässä vaiheessa vaihdetaan kolmikärki muotoon Nadu – Annukka – Sari

28min Annukka läpi, veto pysyy matala mutta menee suoraan maaliviivalla jähineen moken syliin.

29min Haupan läpisyöttöyritys, jonka Linda katkoo kulmaksi. Kulman jälkitilanteesta hässäkkä ja vastustaja pääsee roikottamaan Hekan yli 2-1.

32min Kulma toisessa päässä, Tia keskittää hyvin maalille, mutta vastustaja purkaa.

34min Sari murtautuu oikealta kahteen lähes peräkkäiseen läpiajoon mutta ensimmäinen laukaus menee hieman yli ja toisen mokke torjuu.

Toisen puoliajan lopun Herkut pääsevät yrittämään hyvin pelinrakentelua kun vastustaja hieman väsähtää (eivät tainneet tehdä kuin yhden vaihdon ekalla jaksolla??) mutta keskikentän ja kärjen yhteistyö ei tuota enää tuhannen taalan paikkoja. Vastustaja pelaa jatkuvasti repien, potkien ja juoksemalla pallollisen päälle mikä antaa heille paljon etua tuomarin puuttuessa vain räikeimpiin virheisiin. Joukkueena kuitenkin hyvä puoliaika, jossa vastustaja teki kaksi ansaittua maalia, mutta meidän ruuti oli hieman märkää.

 

Puoliajalla ei ihmeempää. Tappioasemasta huolimatta tilanne näyttää hyvältä koska vastustaja alkoi selvästi väsyä.

48min Herkku painostaa, kulmapotku saadaan mutta ei tehomerkintää.

50min Sari karkaa keskeltä läpiajoon, ohittaa kaksi pelaajaa Juuson pitäessä kolmannen sidottuna (ei konkreettisesti) ja peippaa vielä maalivahdinkin kuljettaen pallon maaliin 2-2

52min tasoituksen jälkeen Haupa aktivoituu ja painostaa, Herkut purkavat kuitenkin kulmatilanteen ja peli alkaa jälleen tasoittua.

Enempää merkintöjä ei ottelumuistiinpanoista sitten löydykään. Haupa sai kyllä yhden keltaisen kortin n. 10min ennen loppua, mutta olisi ansainnut useammankin. Muutenkin tuomarilinja oli lepsu ja salliva, peliinkuulumatonta päällejuoksemista ja käsien käyttöä ynnä huutelua oli paljon. Meillekin olisi ainakin yksi kortti kuulunut… Joka tapauksessa tuomarilinja oli molemmille sama mutta vastustaja hyödynsi sen paremmin. Aven vastustajan valmentajalle huutama ”haista p###a” olisi joltain toiselta tuomarilta saattanut tuoda muutakin kuin paheksuvan katseen. No, pelin jälkeen paiskattiin kättä ja mukavahan tuo oli taas pitkästä pelata, vaikka pannu kävikin välillä kuumana. Jatkossa keskitytään sitten enemmän peliin ja vastustajaan eikä pyydellä tuomarilta apuja.

 

Ei tullut sitten sitä GrandSlamia, kun jäätiin kovasta taistelusta huolimatta tasapeliin. HerkkuBingo saatiin kuitenkin täyteen oikean rivin ollessa toinen pystyrivi muodossa:

1 Meidän kulma 15min

2 Paitsioansa toimii 19min

3 Annukka laukoo eikä mene yli 32min

4 Meidän 2. kulma 32min

5. Anu syöttää ykköstatsilla omille 51min

 

Tulevista peleistä jäämme kaipaamaan Niinan puskun myötä lisää bingoja, ja täysiä pistepotteja 🙂

Voittotilin avausta päästäänkin kokeilemaan 18. päivä sunnuntaina kotipelissä FC LYNXiä vastaan.

Nettisivuvastaavan kommentti: Koska raportin postaus viivästyi, on em. ottelu ehditty jo pelata. Lisää tietoa toisen ottelun tuloksesta seuraavassa raportissa. Sen verran voitaneen jo paljastaa, että lopputulos oli Hercullinen… 😉

 

Ave