Futsalin piirinmestaruutta on vasta ehditty juhlia saunoen, kun futiskausi jo hiljaa kiiruhtaen onkin ovella. Miten tässä näin kävi, eihän futsalraporttikaan ole vielä valmistunut, pelaajat ovat puolikuntoisia, taktiikat hakusessa ja valmentajan fläppitaulukin hukassa. Ei auta, sillä sarja starttaa torstaina 8.5 tulokasjoukkue HauPaa vastaan vieraspelillä. Vastustajasta ei ole tietoa, se voi olla kova. Toinen tulokasjoukkue Kemistä on varmasti vielä kovempi. Ja viimevuodelta tutut kilpasiskot ovat talven aikana kehitelleet ties mitä kuvioita. MM-kisatkin sotkee valmistautumista 😉 Haasteita, haasteita…

 

Niputetaan ensin pikaisesti futsaljutut:

Mestaruus tuli! Taas!! Ja Punaisetkin otti pari maukasta voittoa!!! Puoliväliraportissa hehkutettua finaalitunnelmaa ei lopulta syntynyt sarjan päätösmatsiin Herculeksen ja Lafkin välille jääliläisten ”sössittyä” oman hermopallonsa toiseksi viimeisessä ottelussaan Ajax-Ospaa vastaan. Latistuneessa finaalissa Herculeksen kurinalainen joukkuepeli kuitenkin otti selkeän niskalenkin Lafkin sooloilusta, joten jossiteltavaa ei siltä osin jäänyt. Punaisetkin hoitivat viimeisen ottelunsa kunnialla ja huomattavasti parantuneella yhteispelillä, varsinkin Elinan (sen pienemmän) maali omasta päästä roikuttamalla moken yli oli kauden kohokohtia J. Mestaruusjuhlien kautta voitiin sitten hyvillä mielin siirtyä kohti kesän koitoksia. Futsalista vielä sen verran että ensikaudella Hercules saattaa pelata sekä piirisarjaa että perustettavaa valtakunnallista ykkösdivaria.. mutta se riippuu vielä monesta tekijästä.

 

Ja sitten pääasiaan:

Futiskauteen 2014 lähdetään viimekaudelta tutuin sävelin. Pelaajarunko on pysynyt suunnilleen samana ollen jälleen entistä vahvempi ja taitavampi –täsmälleen vuoden verran! Toisaalta seuran talous (Hyvä Soila!) on antanut mahdollisuuden tehdä pari kovaa täsmähankintaa, esim. rahalaji jääkiekosta kaapatun Sari Wäänäsen. Pelaajia on myös aavistuksen verran edelliskautta enemmän, joten vieraspeleihin Rovaniemelle ei toivottavasti tarvitse enää lähteä kahden vajaalla taistelemaan. Pelitaktiikan osalta jatketaan viimevuonna löydettyä hyökkäävämpää pelitapaa, joka toimi loppukaudesta hyvin. Ja meillähän kaikki pelaa ja kaikilla on hauskaa, paitsi niillä jotka saavat komennuksen koirankoppiin laitapuolustajiksi. Se on paha paikka tuo pakki, ennemminhän sitä olis vaikka viltissä! Kukahan sinne joutuu? Heka nyt varmaan on maalivahtina turvassa mutta kuulemma Annukkaakin harkitaan viimekesän hyvien purkupallojen (maalitilanteista) takia… Vain pakki siis puuttuu, tai oikeastaan pari 😉

Pakkipulasta ym. huaasteista huolimatta Hercules tulee olemaan kesällä vahva ja tasokas joukkue, jota vastaan ei vastustajien ole helppo lähteä voittamaan. Pientä toivonkipinää vihulaisille antaa kuitenkin tieto siitä, ettei Herculeksen keskikentän sielu, Slovenialainen kuningatarrotta nimeltä Sasa, ole tänä kesänä kentän poliisina 😉  Muistakaa kuitenkin, että vaikka tämä naispuolinen Van Bommel viettää kesän matkustellen ympäri maailmaa niin otteluraportit voi lukea ipadista Hiltonin sviitissä  ja esisopimus kaudesta 2015 on jo kirjoitettu!

 

Oikein hyvää futiskesää MM-kisojen johdolla kaikille pelaajille, joukkueille, perheille, faneille ja ylipäänsä kaikille futiksesta nauttiville!

 

Pekka  ”Ave” Auvinen, valmentaja

 

Ps. Saksa muuten vie.