13.6.2013 LaFK – JS Hercules 2-1

// Briefly in English below//

Herculeksen naiset pelasivat urheasti vajaalla miehistöllä kiiminkiläistä LaFK:a vastaan. Peli päättyi hyvästä taistelusta huolimatta harmittavaan 2-1 tappioon.

Äkillisten flunssien ja muiden menojen vuoksi peliin saatiin kasaan vain 10 pelaajaa. Vastustajan ylivoima näkyikin erityisesti hyökkäys- ja puolustustilanteissa. Yksinäinen kärkihyökkääjä sai juosta pistopallojen perässä, mutta sai myös tukea keskikentän ja laitureiden nousuista. Maalit Herkun verkkoon syntyivät pääasiassa puolustuksen merkkausvirheistä. Kokonaisuudessaan pelaajakato ei kuitenkaan vaikeuttanut peliä kohtuuttomasti, sillä vastustaja seurasi paljolti Herkun määrittämää pelitempoa. Maalinumeroiden kohtuullisena pysymiseen oli suuri vaikutus Hekan loistavalla maalivahtityöskentelyllä.

Ensimmäisellä jakson alussa Herkku painosti LaFKia. Sanna katkoo vastustajan syöttöjä keskialueella. Maisalle laitetaan läpisyöttöjä mm. Sipen toimesta ja hän pääsee vetämään maalia kohti useamman kerran. Nadu nousee vasenta laitaansa pitkin ja keplottelee pallon aina parin kolmen vastustajan läpi. Outin voimakkaista sivurajaheitoista syntyy myös tilanne jos toinenkin. Vanhalle tekijällekin sattuu näköjään virheitä, sillä yksi heitoista on yliastuttu. Annukka pyörii myös aina vahvasti tilanteissa, voittaa kaksinkamppailuja. Pari kulmapotkua menevät kuitenkin keittiöön.

LaFK:n hyökkäykset tulevat keskeltä, ja syöttö läpäisee puolustuslinjan laitimmaiselle hyökkääjälle. Vedot menevät onneksi ohi tai päättyvät Hekan torjuntaan. 35 min kohdalla vastustaja hyökkää vasemmalta ja laukaus kimpoaa Herkun pelaajasta oikealla vapaaksi jääneelle vastustajalle, joka tekee varmasti maalin, tilanne 1-0.

Heti vihulaismaalin tuottaman pettymyksen perään Outsa katkoo hyvin ja syöttää Sipelle, joka nostaa pallon maalivahdin yli ja tasoittaa lukemat 1-1. Ensimmäisen jakson lopulla LaFK painostaa Herkun päädyssä, saa sivurajoja ja pari kulmaa, mutta ei tee maaleja. Puoliaika tulee Herkuille tarpeeseen, vaihtoja ei suoriteta…

Toisella jaksolla alussa Herkku tehtailee vastahyökkäyksien sarjan yrittäen puhkoa vastustajan linjan viitisen kertaa. LAFKilla on muutamia vaarallisia tilanteita, kulmia, jotka kuitenkin katkotaan puskemalla tai Hekan kopeilla. Herkulla on hyviä tilanteita; Elinan tuikkaus oikealta laidalta Maisalle, jonka laukauksen mokke torjuu. Outsa katkoo hyvin oikealla laidalla. Outsa nousee myös kulmatilanteisiin ja saa aikaan mm. puskun, joka ei mene kohti maalia. Toisen kulman jälkitilanteesta Nadun syötöstä Annukka pääsee laukomaan, mutta vasemmalta ohi. Toisen kerran Annukan laukaus juuri 16 alueen ulkopuolelta menee pakin jalasta mokelle.

Herkku-puolustajat kamppailevat vastustajan hyökkääjien nuorten ja nopeiden jalkojen kanssa. 76 min kohdalla Outsa kompastuu ja vastustaja pääsee keskittämään. Heini on muutaman askeleen hyökkääjän perässä, joka pistää pallon keskityksestä lähietäisyydeltä maaliin.

Muutamaa minuuttia ennen loppua Sipe vetää vaparin 30 metristä, mutta Maisan jatko ei tuota tulosta. LaFK hyökkää vielä vaarallisesti, mutta Heka torjuu mahtavan reaktionopeutensa ansiosta. Herkun jaloissa alkaa jo painaa, mutta pelaajat kestävät ja Heka torjuu vielä kerran. Loppunumerot siis LAFKille 2-1.

Ensi sunnuntaina Herkku-naisilla on edessä ensimmäinen matkapeli Rovaniemellä, jossa vastaan asettuu vielä täysin tuntematon, sarjan uusi joukkue Arctic Women Soccer.

JS Hercules:

Goalkeeper: Heidi Heikkinen (C)

Defense: Soila Laurio, Sanna Hujanen, Outi Pekkala, Heini Rosqvist

Midfield: Nadja Harju, Elina Multasuo, Annukka Jurva, Sirpa Junes (36. min 1-1)

Attack: Maisa Katisko

Coaches: Pekka Ave Auvinen, Jussi Viirelä

Briefly in English:

Hercules Ladies’ team lost 2-1 against LaFK from Kiiminki. With only 10 players on the pitch Hercules was clearly outnumbered especially in attack and defense situations, but still managed to play the 90 minutes quite well. LaFK scored their first goal at 35th min the ball bouncing from a Herccu defender to a player who had been left free and scored. Right after that Hercules equalized to 1-1 when Outi caught the ball in the middle and passed to Sipe who lifted the ball over the goalie. During the second half  there was a lot  fighting, corners and side throw-ins in both ends of the field. Hercules got several good tries towards the goal and a free kick. However, at  76th min LaFK sealed their victory when Herccu defender stumbled and the opponent passed to her team mate in front of the goal who couldn’t miss it. //