Harjoitusottelu paikallisderby JSH – FC Uleåborg 2-1

Sunnuntai-iltapäivänä 21.4. nähtiin Pateniemen kevätauringossa hyvätasoinen naisten kolmosen harjoituspeli JSH – FC Uleåborg. Tasainen peli päättyi Herculeksen 2-1 voittoon.

Ennen pelin alkua oli selvästi aistittavissa pienoinen odottava jännitys: kevät, alkava kausi ja ensimmäinen harjoituspeli! Lisämielenkiintoa tilanteeseen toi se fakta, että JS Herculeksessa peräti 4 pelaajaa debytoisi kolmosen sarjatasolla ja isolla kentällä. Valmentaja Jussi Viirelä antoikin ennen peliä tärkeitä neuvoja ensimmäistä kertaa isossa maalissa pelanneelle Heidi ”Heka” Heikkiselle.

Peli alkoi heti hyvällä temmolla. Noin 15 minuutin kohdalla JS Hercules sai vapaapotkun kuudeltatoista. Sanna Tikkasen vapari ei kuitenkaan tuottanut tulosta ja pian Uleåborg pääsi läpiajoon, josta maalin syntymisen Heini Rosqvist kuitenkin esti hienolla puolustustyöllään. Noin 25 minuutin kohdalla JS Hercules avasi maalitilinsä: Sasa Dolinsekin kulmapotkusta pallo päätyi Nadja Harjun ja lopulta vastustajan avittamana Uleåborgin maaliin. Noin 40 minuutin kohdalla Uleåborgilla oli monta hyvää hyökkäystilannetta sekä yksi läpiajo, joka kuitenkin JS Herculeksen onneksi päättyy tuloksettomasti Uleåborgin pelaajan lauottua pallon ohi tyhjästä maalista.

Tauon aikana JS Herculeksen valmentaja kehottaa pelaajia puhumaan enemmän kentällä ja kärkipelaajia pelaamaan tiiviimmin ja lähempänä toisiaan. JS Hercules lähtee toiselle puoliajalle ilman vaihtopelaajia. Myös Uleåborgin vaihtopelaajatilanne on heikko.

Toisella puoliajalla hyvä, tasainen peli jatkuu. Noin 70 minuutin kohdalla JS Hercules tekee toisen maalinsa: Sanna Tikkanen antaa hienon kulman, jonka Nadja Harju laittaa sisäsyrjällä suoraan ilmasta maaliin! 2-0. Kummankin joukkueen niukka vaihtopelaajatilanne alkoi näkyä pelitemmon laskuna pelin loppupuolella. Vielä pelin loppuun tuomarin antamalla lisäminuutilla myös Uleåborg pääsee avaamaan maalitilinsä ja sinetöi pelin loppulukemiksi 2-1.

Siihen nähden, että kausi on vasta alkamassa ja että JS Herculekselta puuttui tästä pelistä muutama avainpelaaja sekä toinen valmentaja, joukkueen peli oli erittäin hyvännäköistä: pallo liikkui, uudet pelaajat pärjäsivät mallikkaasti ja saatiin maalejakin. Tästä on enemmän kuin hyvä lähteä alkavaan kauteen!

JSH: Sanna Hujanen, Outi Pekkala, Nadja Harju, Tiina Silvola, Sanna Tikkanen, Satu Farin, Heini Rosqvist, Sasa Dolinsek, Hanna Kallinen, Heidi Juusola, Heidi Heikkinen, Anna-Mari Jurva. Valmentaja Jussi Viirelä.

Raportin kirjoittaja: Elina Haipus