Hercules ladies have one more tournament to go in their futsal division. Before the last tournament Hercules Ladias are on the driving seat to claim the division title. Here’s the report from the latest tournament (in Finnish only, sorry). Hercules ladies won their both matches against KemPa and LaFK.

Herkku-ladies jatkaa puhdasta peliä futsal-sarjassa

Loppiaisena Kempelehallissa pelattiin naisten futsalpiirisarjan kauden toinen turnaus. Ensimmäisen turnauksen voittojen jatkoksi kolmen ketjun verran pelaajia paikalle saaneet Herkku-naiset toivat kotiin kaksi voittoa, joista ensimmäinen tuli suhteellisen kevyesti, mutta jälkimmäisestä jouduttiin taistelemaan tosissaan.

KemPa-JSH 0-6 (0-3)

KemPa oli ottelussa melko passiivinen, eikä saanut aikaiseksi montaa kertaa tilanteita Herkun kenttäpuoliskolle. Jo toisella minuutilla Herkku siirtyi 1-0 johtoon Nadun maalilla. Heti perään 3. minuutilla Nadu uusi temppunsa kääntymällä kahden puolustajan takaa ja tsippaamalla pallon maaliin.

Herkku sai aikaan useita laukauksia kulma- ja sivurajapotkuista, mutta useimmiten muuten hyvät laukaukset päätyivät maalivahdin näppeihin tai ohi maalista. Muutamat hyvät nousut ja syöttökuviot päättyivät laukaukseen kohti maalivahtia. Varsinkin ensimmäisen jakson lopussa Herkulla oli oikein hyvää yritystä ja muun muassa Outsa, Anu, Soila, Elina H. pääsivät yrittämään maalintekoa. Ensimmäisen jakson viimeisellä minuutilla KemPa pääsi hätyyttämään Herkun maalia ja Sasa suoritti pelin ensimmäisen torjuntansa. Heti tämän jälkeen peli oli kuitenkin jo toisessa päässä ja Nadu laukaisi volleystä pallon ohi maalin.

Toinenkin jakso alkoi Herkulle epätyypillisen hyvin, eli hereillä oltiin heti alusta asti. Jo ensimmäisellä minuutilla Herkun tiukan karvauksen ansiosta Saša sai pallon ja tuikkasi sen maaliin vasurilla. Saša viimeisteli myös Herkun viidennen maalin syöteltyään ensin muutaman kerran näppärästi Niinan kanssa. Muitakin hyviä ideoita ja syöttökuvioita valmistuu, etenkin ketjulta Elinat ja Nadu. Herkun kuudes maali on lähellä 13 minuutilla, kun Soila saa pallon vastustajan harhasyötöstä ja syöttää poikittain Anulle, joka laukoo tolppaan. Hetken kuluttua maali toteutuukin kun Elina H. ottaa pallon haltuun keskialueella, syöttää sen kulmaa kohti etenevälle Emulle (Elina M.), joka jatkaa Nadulle maalin eteen, josta tämä tekee maalin. Vielä nähdään useita teräviä laukauksia, mutta enempää maaleja ei synny: Elina ja Linda vetävät ohi, Marika ylärimaan ja Sanna vaparista puolustajamuuriin. Lopputulos selvä voitto 0-6.

JSH-LaFK 3-2 (2-2)

Toinen peli on selvästi ensimmäistä tiukempi, tasaisempi ja nopeatempoisempi. Tauolla osattiin jo asennoitua pelaamaan astetta kovempaa matsia ja valmentaja-Aven parannusneuvot edelliseen peliin verrattuna pidettiin mielessä. Pelin jälkeen katsomosta kuultiin jopa kommentti toisen joukkueen johtoherroilta, että tämä oli toistaiseksi paras heidän tässä sarjassa näkemänsä peli.

Ensimmäisellä minuutilla Herkku saa vaparin, mutta Outi vetää pallon kattoon. Sen jälkeen LaFK saa puolestaan kulman ja tekee pari vaarallista läpiajoa, joista kaikista seuraa laukaus maalia kohti. 7. minuutilla Outi avaa Herkun maalitilin, mutta jo kymmenen sekuntia myöhemmin LaFK tasoittaa 1-1. Kohta Herkku rokottaa, kun Nadu tekee Emun syötöstä 2-1. Seuraavaksi LaFK vetää yhden vaparin ohi maalin. Lisäksi vastustaja pääsee yksin laukomaan, mutta Saša torjuu. LaFK saa vielä melkein puolesta kentästä vaparin, jonka heidän maalivahtinsa käy vetämässä komealla kaarella maaliin, tilanne 2-2. Jakson lopussa Herkku pommittaa LaFK:n maalia: Outsa ottaa Sašan maaliheiton haltuun ja vetää, Niina laukoo Nadun syötöstä, Nadu kuljettaa ja vetää, mutta tulosta ei synny.

Toisen jakson ensimmäiset minuutit Herkku on vastaanottavana osapuolena. Saša torjuu ainakin kolme laukausta. Puolustus pettää välillä päästäen hyökkääjän yksin läpi. Kulman jälkilaukaus ja vapari menevät onnekkaasti yli. Herkku esittää yhden loistavan syöttökuvion: Anu-Sanna-Nadu-ketju pitää hyvin palloa ja Soila pääsee laukomaan oikeasta laidasta, mutta veto osuu tolppaan. 28. minuutilla Outi vie Herkun 3-2 johtoon Elina H:n syötöstä. Heti perään LaFK painostaa, mutta pelin suunta vaihtelee nopeasti ja hyökkäyksiä ja vaarallisia vetoja tulee molempiin päihin. Viimeisillä minuuteilla Herkku vetää vielä vaparista muuriin ja mokke torjuu Anun vedon. Summerin soidessa ottelun päättymisen merkiksi kannustajat ja pelaajat voivat huokaista helpotuksesta, Herkun yhden maalin johto pitää loppuun asti.

– – –

JSH kokoonpano: Nadja Harju, Anu Perälä, Outi Pekkala (mv), Niina Mahosenaho, Marika Pyrrö, Elina Haipus, Elina Multasuo, Satu Farin (vain 1. peli), Sasa Dolinsek (mv), Piipi = Hxxxxx…, Sanna Hujanen, Soila Laurio, Linda Niemelä. Valmentaja: Pekka Auvinen, huoltaja: Heini Rosqvist.