Hercules ladies played in their first futsal tournament winning it all. Here’s the report from the first tournament (in Finnish only, sorry).

FUTSAL TURNAUS 2.12.2012, Kempelehalli

Hercuttarien futsal-kausi käynnistyi joulukuun alussa kempelehallissa pelatulla turnauksella jossa saatiinkin naatiskella oikein kolmen matsin edestä. Otteluväsymystä ei silti tarvinnut pelätä, sillä paikalle oli tulossa kaikkiaan 16 kenttäpelaajaa ja maalivahti! Valmentajat Antti Karjaluoto ja Pekka Auvinen pääsivätkin hiomaan taitojaan rotaatiosysteemin toteuttamisessa kun kaikkia diivoja 😉 ei kuitenkaan voinut laittaa kentälle yhtä aikaa. Terveisiä vaan Mourinholle ja Mancinille,ei tää nyt niin vaikeeta ole! Nooh, pelaajat voi tietenkin olla asiasta toistakin mieltä… Lisämausteena koko turnaus otettiin nauhalle ja sen päältä sitten
pidettiin mukavat katselupikkujoulut J

Hercules – Ajax-OsPa 5-1 (4-0)

Ekaan matsiin lähdettiin nuorta Ajaxia vastaan kolmella ketjulla joita en nyt (sori!) ihan tarkalleen muista. Maalissa debytoi Heidi ”Heka” Heikkinen ja muita uusia kasvoja olivat kentällä Heidi ”Juuso” Juusola sekä Hanna ”Piipi yhellä peellä” Kallinen. Ykkösketjussa olivat hataran muistini mukaan kärjessä Juuso, laidoilla Anu Perälä ja Soila Laurio sekä pohjalla Sanna Hujanen. Kakkosessa kärjessä Nadja ”Nadu” Harju, laidoilla Satu Farin ja Elina ”isoElina” Kiistala os Haipus ja pohjalla Linda Niemelä. Kolmosessa kärjessä Maisa Katisko, laidoilla Elina ”Emu” Multasuo ja Tia Törmälehto sekä pohjalla Iida-Maria ”Inkku” Loukusa. Vastustajalla taisi olla kaksi ketjua, mutta menettivät yhden pelaajan jossain vaiheessa (?).

1. jakso:

2min Linda katkaisee vastustajan kulman, syöttää laitaa nousevalle Sadulle joka kuskaa, kuskaa ja kun mokke ja pakki ovat tulleet tarpeeksi vastaan syöttää kovaa ja tarkasti takatolpalle Nadulle 1-0

9min Sanna katkaisee keskialueella ja pelaa seinän Juuson kautta kolmannelle (Anu) joka kuskaa ja laukoo moken ja pakin kautta flipperimaalin 2-0.

10min Satu kuskaa, vastustaja rikkoo. Linda täräyttää lujan ja tarkan vaparin ensin ohi muurin ja sitten moken saranatorjunnan kautta yläkulmaan 3-0. Tämä oli komea ja sytyttävä maali!

12min Tia tekee ”Heini-käännöksen” vasemmalla laidalla jättäen puolustavan pelaajan kuolleille kintuille, syöttö Maisalle maalille ja laukaus maalin kattoon 4-0. Jälleen komea maali !

14min ykkösketju pelaa unelmien kulmakuvion mutta maali jää millien päähän.

16min kakkosen vähintään yhtä hyvä kulmakuvio ja Lindan hevosenpotku 20 senttiä yli!

19min erän lopulla kolmosketju pelaa kauniin seinäkuvion mutta maali jää tekemättä.

Hyvä eka jakso jossa epäherkkumaisesti oltiin alusta hereillä ja kerrankin valmiimpia peliin kuin vastustaja. Ei taktisia muutoksia paitsi että hyvin toiminut kulmakuvio laitettiin kieltoon ettei tulevat vastustajat hoksaa sitä 😉

2.jakso:

1min Juuson vasurikärsy, mokke torjuu.

9min Nadu laukoo kulmasta ylärimaan.

12min kolmosketju pitää palloa vastustajan päädyssä tyylikkäästi

14min vastustajan ovela veto pienestä kulmasta, Heka torjuu.

16min vastustaja tulee verkkaisesti oikealta ja laukoo/syöttää kohti takatolppaa, veto painuu harmittavasti alakulmaan Hekan kainalosta. Takatolpalle juossut vihulainen häiritsi riittävästi Hekan retkumista.

19min kakkosketjun hyvän paineen päätteeksi Hekan paraatitorjunta vastustajan vastahyökäykseen.

20min kärjessä kytännyt Maisa olettaa ovelasti että pakki huikkaa Hekan heittoavauksen ja huikkaahan se ja Maisa tekee loppuluvuiksi 5-1

Hyvä matsi meiltä nuorta ja energistä vastustajaa vastaan. Toisella jaksolla vähän löysäiltiin ja pelattiin ehkä omia tehopisteitä ajatellen mutta siihen oli varaa. Peli oli ajoittain todella näyttävää ja kuviot toimivat
hyvin.

Hercules – TP 47 2-0 (2-0)

Toinen matsi pelattiin torniottaria vastaan joille pitikin maksaa hieman kalavelkoja kesän kohtaamisista jotka kaikki päättyivät isonumeroisiin tappioihin. Peliin muutettiin hieman ketjuja, lähinnä laitureita kierrätettiin ja joku pohja/kärki muutoskin tuli. Maalissa jatkoi tietysti Heka. Uusina laitureina peliin tulivat mukaan Piipi, Terhi Juntunen, Marika Pyrrö ja Tiina Silvola. Outi ”Outsa” Pekkala tuli ykköseen pohjalle.
Muita vaihtojakin epäilemättä oli mutta muistijäljet ja muistiinpanot ovat niistä hukkuneet.

1.Jakso

1min Outsa tzippaa sivurajapotkusta Juusolle joka taistelee 1vs1 tilanteesta 1-0, salama-alku!

5min Outsa ja Juuso taas samanlaisessa kuviossa, mutta maali jää tekemättä.

14min Tia syöttää laidalta keskelle leikanneelle Tiinalle joka laukoo suoraan syötöstä. Vastustajan maalivahti on tilanteessa hyvin mukana ja heittäytyy kohti etukulmaa, moken epäonneksi pallo kuitenkin muuttaa suuntaa puolustajan jalasta ja painuukin takakulmaan, 2-0!

Pelissä ei sitten lisämaaleja nähtykään vaikka molemmilta joukkueilta sellaisia olisi voinut paikkojen perusteella tulla. Herculeksen maalilla Heka oli rautaisessa vireessä ja varsinkin vastaantulot ja katkomiset olivat tärkeitä liikkuvaa vastustajaa vastaan. Myös pohjapelaajat olivat isossa roolissa, varsinkin 2/3-ketjun pohjilla luutineet Linda ja Inkku jotka pelasivat isoa tonttia uusien laitureiden kanssa. Tärkeä ja maukas voitto pahasta vastustajasta jolla tosin ei ollut paria viime kesän tähtipelaajaa tänään matkassa. Toiselta jaksolta ei tosiaan ollut merkintöjä.

HauPa – Hercules 1-4 (0-2)

Viimeiseen matsiin lähdettiin pelaajien kierrätyksen ansiosta terveinä ja hyvävoimaisina, Inkku, Maisa ja
Satu tosin olivat jo lähteneet muihin toimiin hyvän päivätyön tehneinä.

1.Jakso

15 sekunnin kohdalla syntyy keskialueella hässäkkä johon Anu ja Outsa reagoivat hyvin, Anu blokkaa vastustajan pallosta ja Outsa syöttää irtopallon nopeasti ylhäällä kytänneelle (laiskotelleelle) Nadulle joka pääsee viemään Herculeksen shokkijohtoon 1-0. Voi olla että näin jälkeenpäin aika on kullannut muistoja mutta tässä maalissa moni asia meni valkan silmin oikein: 1. Anun liike jolla blokattiin palloa tavoitellut vastustaja laidan puolelle ja tähän yhtäaikainen Outsan reagointi ja vastaantulo. 2. Nadu ennakoi tilannetta kärkenä ja otti SAMANAIKAISESTI muutaman sivuaskeleen painottomaan laitaan ja vasta sitten ylöspäin. Vastustajan pohjapelaajan tuijottaessa Outsan liikettä palloon ja lähtiessä puolittain vastaan Outsa antoikin jo 3. nopean painopisteen vaihtavan diagonaalisyötön. Nadulle jää hyvin aikaa tehdä veto hitaasta vauhdista (ja puolivauhdista tai paikaltaan laukoessaanhan Nadu on murhaavan tarkka!) ja maalihan sieltä tulee. Pitäis kyllä nähdä tämä maali videolta uudestaan, oliko se oikeasti niin hieno!?

5min Outsa ja Nadu 2vs1 hyökkäyksessä, syöttö karkaa vähän pitkäksi.

10min sekava vaihe pelissä ja pienoinen vaihtosähly kentällä, valkat penkillä aivan kuutamolla mutta onneksi ainakin Outsa on hereillä ja ryntää viimetingassa kentälle neljänneksi peluriksi. Selvittiin säikähdyksellä.

11min Terhi ”leijaa” kulmapotkusta kauniisti Sannalle joka pääsee täydellisestä rytmistä napauttamaan 0-2. Upea syöttö johon hieno veto!

12min Outsan hyvä laukaus, tolppaan

13min Outsan ajatuskatko alimpana pallollisena, vastustaja ei niinkään riistä vaan ennemminkin saa pallon, Heka seivaa (Outsalla pitkä vaihto alla).

16min Vastustaja yksinläpi – Heka seivaa jälleen!

2.Jakso

Ensimmäiset minuutit pallo pyörii meidän päässä, laitureilta meinaa unohtua puolustaminen. Ainona
kenttäpelaajana täydet erät luutinut Linda ja viime kädessä Heka kuitenkin estävät vastustajan maalit.

10min peli on palannut ”normaaliuomaan” ja ykkösketjun pitkän pyörityksen päätteeksi Outsa kuskaa
keskelle ja vetää pöydällä takayläkulmaan päivän näyttävimmän yksilösuorituksen, 0-3!

13min Vastustaja kaventaa kulmasta 1-3. Nukuttiin.

15min HauPan vapari johon Hekan hyvä reaktiotorjunta.

16min Juuso tekee Piipin rajapotkusta loppulukemiksi 1-4.

Mukava ja tuloksekas avausturnaus oli sitten taputeltu, tuloksena SosPalle (sosiaalipallo) 9 pistettä ja
vastustajille 0. ”Kaikki pelaa” oli palloliiton slougani 90-luvulla ja varmaan koska osa meidän pelaajista on
syntynyt (vasta!) silloin se myös toimi J. Hyvät tyypit ei aina tuu viimeisiksi…loput kliseet säästellään sitten
tuleviin rapskoihin!

Raportin raapi Ave.