Naisten Kolmosessa nähtiin ke 30.5 Rajakylän ilta-auringossa hyvätasoinen paikallistaistelu JSH – FC Uleåborg. Tiukka vääntö päättyi kuitenkin Herculeksen kannalta harmillisesti 0-1 häviöön.

Ennen pelin alkua oli selvästi aistittavissa pienoinen, omanlainen jännityksensä, jonka vain paikallistaistelu voi saada aikaan. Koska vaihtopelaajia oli vain yksi, valmentajat Antti Karjaluoto ja Pekka Auvinen ohjeistivat pelaajia säästämään voimiaan ja täten puolustamaan vasta puolesta kentästä, sekä pitämään pallon maassa. Pelin alku näytti hyvältä – tämä peli voitetaan! Heti pelin alkuun kuuden minuutin kohdalla Nadja Harju täräyttikin Elina Haipuksen syötöstä pallon vastustajan maaliin. Valitettavasti pallo oli kuitenkin tätä ennen osunut Elinan käteen ja maalia ei hyväksytty.  Jääkin vain arvailujen varaan mikä pelin lopputulos olisi ollut jos maali olisi hyväksytty.  Mutta käsivirhe on käsivirhe ja tuomarit tekivät tässä oikean päätöksen. Myös Uleåborg on aktiivinen jo pelin alkupuolella ja Sonja Laurila torjuu Herculeksen maalilla ensimmäisen kerran kymmenen minuutin kohdalla. Vastustaja saa 30 minuutin kohdalla vaparin 18 metristä, Outi Pekkala purkaa vaparin hienosti ja tilanteesta selvitään. Kuitenkin kun peliä on pelattu 38 minuuttia FC Uleåborg tekee sittemmin pelin ainoaksi jääneen maalin.

Pelin toinen puolisko on selvää Herculeksen painostusta, varsinkin pelin loppua kohden. Useita hyviä hyökkäyksiä ja erityisesti 75 minuutin kohdalla havaittavissa loistavaa Herkkupainetta pelissä. Herculeksen painostus ja lukuisat hyökkäykset eivät valitettavasti kuitenkaan tuota tulosta – maalit jäävät puuttumaan ja näin Herculeksen naiset kokevat kauden jo kolmannen tappion.

Tappiosta huolimatta peli oli ehdottomasti kauden tähän mennessä paras. Syötöt kulkivat pelaajilta toisille hyvin, hyökkäyksiä saatiin aikaiseksi ja pelissä oli ideaa. Erityisesti voidaan mainita maalivahti Sonjan aina yhtä hyvä ja luotettava pelaaminen, Sanden (Sanna-Sofia Kaarela) loistavat syötöt, Ampan (Amira Bushnaief) energisyys kärjessä ja Sanna Tikkasen kova työ keskikentällä. Lisäksi huomion arvoinen asia oli valmentajien Aven ja Anan antaumuksella pelissä mukana oleminen ja hyvä valmistautuminen. Tästä on hyvä jatkaa kautta siirtymällä nurmikentille! Eivätköhän kesä ja nurmikentät tuo mukanaan treeneissä käyntiaktiivisuutta ja sitä myöten yhtenäisyyttä Herkuttarien peliin ja jatkossa voittoja!

JSH: Sanna Hujanen, Outi Pekkala, Tia Törmälehto, Linda Niemelä, Elina Haipus, Nadja Harju, Soila Laurio, Tiina Silvola, Sanna Tikkanen, Amira Bushnaief, Sonja Laurila, Sanna-Sofia Kaarela.

Raportin kirjoittaja: Elina Haipus