JS Herculeksen naisten joukkueen kausi ei ole alkanut ihan niin kuin Strömsössä. Kauden ensimmäisessä ottelussa Haupa oli etevämpi maalein 0-4 ja toinen ottelu helatorstaina Torniossa ToJK:ta vastaan päättyi myös selkeään tappioon 3-0.

Haupa-pelin rapsa:

JS Herculeksen naisten joukkueen kauden avaus HauPaa vastaan ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan, vaan turpaan tuli numeroin 0-4. HauPaa vastaan pelatun harjoitusottelun perusteella olisi voinut odottaa tasaista peliä, mutta toisin kävi. Hercuttarien peli oli melkoisen sekaisin, eikä tilannetta auttanut, ettei hercuttarilla ollut oikeaa maalivahtia pelaamassa, vaan Sanna Hujanen pelasi maalivahtina ensimmäisen puoliajan ja Outi Pekkala toisen. Sanna ja Outi olivatkin ainoat pelaajat, jotka suoriutuivat pelistä hyvin muutamasta takaiskumaalista huolimatta. Mikään maaleista ei kuitenkaan ollut sellainen, että niitä pitäisi laittaa maalivahtien piikkiin.

Jo pelin ensi minuuteista lähtien Hercuttarilla oli hankaluuksia oman pelinsä kanssa, eikä hyökkäyksistä tullut oikeastaan yhtään mitään. Vastustajakaan ei tosin päässyt kovin montaa kertaa hyville maalipaikoille, vaan peli oli puolin ja toisin ”kukkupalloa”. Palloa ei vain millään meinattu saada pysymään maassa. Pelin edetessä molemmat joukkueet alkoivat saada peliään paremmin auki – vastustaja tosin suoriutui siinä paremmin kuin Hercules tehden ensimmäisellä puoliajalla kaksi maalia (raportin kirjoittajalla ei ole mitään muistikuvaa, miten maalit syntyivät, koska huiteli juuri silloin varmaan toisessa päässä kenttää…).

Melkein maaleja Hercuttaret saivat kolme, kun vasemmalla laidalla viilettänyt Nadja ”Nadu” Harju pääsi lähelle vastustajan maalia. Harmi kyllä Nadun vedot eivät aivan osuneet maalia kohti, vaan sujahtivat ohi. Ja melkein maalejahan ei tässä lajissa lasketa. No, ensi kerralla sitten sihti kohdilleen. 😉

Naisten kolmonen 9.5.2012 JSH – HauPa 0-4

JSH: Sanna Hujanen, Outi Pekkala, Iida-Maria Loukusa, Tia Törmälehto, Linda Niemelä, Elina Haipus, Maisa Katisko, Satu Farin, Nadja Harju, Niina Mahosenaho, Soila Laurio, Sanna-Sofia Kaarela, Tiina Silvola ja Elina Multasuo

ToJK -pelin raportti:

Hyvää huomenta Hercules!

Helatorstaina Js Hercules matkasi toiseen sarjapeliinsä Tornioon, jossa vastassa oli nuori ja vikkeläkinttuinen TOJK. Kylmä syksyinen sade hemmotteli pelaajia ja kenttä oli lumivallien reunustama, sekä uimalammikoilla kauniisti koristeltu.

Kylmää kyytiä sai myös vierasjoukkue kun heti ensimmäisellä minuutilla kotijoukkueen Enni Hyytiä pisti pallon Herculeksen verkkoon. Maalia edelsi koko Hercules kentän totaalinen nukahtaminen, tai paremminkin emme olleet vielä heränneet koko otteluun. Tällaisiin aloituksiin ei ole kerrassaan varaa.  Ensimmäinen puoliaika eteni sen jälkeen suhteellisen tasaisissa merkeissä, tosin kotijoukkueen pallollinen peli oli jonkin verran parempaa ja syötöt napsahtelivat omille. Erityisen vaarallisia maalintekotilanteita ei tullut, muutamaa ohilaukausta lukuun ottamatta. Herculeksen hankaluudet kiteytyivät pallollisen pelin ongelmiin. Pallo poltteli liikaa jaloissa, eikä rakennettuja, kontrolloituja hyökkäyksiä oikein saatu aikaiseksi.

Toisella puoliajalla sama tahti jatkui. Pallollinen pelimme ei ottanut lähteäkseen käyntiin ja pelikovuus olisi pitänyt olla astetta parempi. Ajoittain saimme nauttia hyvistä kaksinkamppailuista, mutta varsinaista hallintaa emme pystyneet Torniossa tarjoamaan. 1-0 tappiotilanteessa omaa linjaa oli pakko nostaa ylemmäksi, minkä seurauksena vastustaja pääsi vaarallisiin vastahyökkäyksiin. TOJK:n pelaaja numero 18 Saila-Maria Niskanen rankaisi kahteen otteeseen peräjälkeen. Ensin 65 minuutilla ja heti kaksi minuuttia myöhemmin uudestaan. Tämä sinetöi voiton ansaitusti TOJK:lle.

Tällä kertaa parempi, paremmin otteluun valmistautunut joukkue voitti. Lukemat olisivat voineet olla siistimmätkin, mutta TOJK:n nuoret ja vikkelät tytöt olivat askeleen edellä Torniossa. Kauden edetessä pystymme varmasti tarjoamaan huomattavasti paremman esityksen ja toista kertaa emme lähde unihiekat silmissä pelikentälle. Revanssin paikka tulee ja Oulussa paistaa aurinko. Silloin ollaan Herculeksessa pelifiiliksessä ja hampaat kovassa irvessä ottamassa pisteet Ouluun.

Raportin laati: Amira