JS Hercules naiset kohtasi aurinkoisena sunnuntaina ensimmäisessä harjoitusottelussaan HauPan naisten joukkueen. Kasaan saatiin vain tasan yksitoista pelaajaa, joten ilmassa oli pientä jännitystä siitä, miten kukainenkin jaksaa pelata täyden pelin 😉 Lopun väsymisestä huolimatta Hercuttaret jaksoivat kuitenkin taistella 1-0 voiton HauPasta.

Peliin lähdettiin aivan uudella taktiikalla, jota ei oltu vielä edes harjoiteltu. Valmentajat Timo ja Ana kävivätkin taktiikan vain lyhyesti läpi pukuhuoneessa juuri ennen peliä. Lisäksi joukkueessa debytoivat neljä uutta pelaajaa: Tia Törmälehto, Linda Niemelä, Nadja Harju ja Sanna Tikkanen. Ennen harjoitusottelua ei porukka ollut ehtinyt treenata kovin montaa kertaa yhdessä. Kaikesta huolimatta joukkue lähti iloisella ja hyvällä asenteella peliin. Toppareina pelasivat viime kauden tapaan Inkku Loukusa ja Sanna Hujanen, laitapakkeina olivat uudet kasvot Tia ja Linda ja keksikentän pohjalla teki kovasti töitä Sanna Tikkanen. Laitureina viilettivät Heini Rosqvist ja Nadja Harju, kymppipaikoilla aloittivat Elina Haipus ja Maisa Katisko sekä kärjessä Soila Laurio. Viime kauden tapaan maalitolppien välissä päivysti Sonja Laurila, joka pelastikin Hercut takaiskumaaleilta rohkeilla vastaantuloilla. Toisella puoliajalla pelipaikkoihin tehtiin kuitenkin pientä viilausta Soilan ja Elinan tiputtua alemmas keskikentälle, Sanna T. siirtyi kymppipaikalle ja Maisa kärkeen.

Uuden taktiikan toteuttaminen ei tietenkään näin olemattomalla treenauksella toiminut hyvin lyhyitä hetkiä lukuun ottamatta, mutta Hercut sovelsivat omia kuvioitaan sen verran hienosti, että ensimmäisellä puoliajalla ei vastustajalla ollut oikeastaan yhtään vaarallista maalipaikkaa. Keskikentän pohjalla vahvasti pelannut Sanna T. piti huolen siitä, että vastustaja ei ainakaan keskeltä päässyt hyökkäämään. Sanna myös loi hyviä paikkoja Hercuille päästä nousemaan kohti vastustajan maalia. Välillä Hercuttaret onnistuivatkin muutamilla lyhyillä syötöillä nousemaan hyvin ylöspäin, mutta hyville maalintekopaikoille ei siitä huolimatta meinattu oikein päästä.

Ensimmäisen puoliajan puolessa välissä Hercut siirtyivät 1-0 johtoon Maisan tekemällä maalilla. Maali lähti Soilan hienosta noususta laidalta, minkä myötä pallo jotenkin päätyi Nadulle, joka pääsi yksin läpi. Nadu tarjoili vielä avopaikasta syötön Maisalle, joka viimeisteli maalin.

Toisen puoliajan lopussa HauPa (ja vastatuuli J)alkoi painostaa ja viimeiset viisitoista minuuttia pelattiinkin lähes täysin Herculeksen päädyssä Hercuttarien väsähdettyä vaihtopelaajien puuttuessa. Herculeksen puolustus kuitenkin toimi hyvin, eikä vastustaja päässyt tarpeeksi hyviin maalintekopaikkoihin lukuisista kulmapotkuista huolimatta. Paras paikka HauPalle tuli, kun kulmatilanteen jälkeen Soila yritti purkaa pallon pois maalin edestä osuen kuitenkin huonosti palloon, jolloin pallo kimposi suoraan Sonjan käsiin. Tuomari tulkitsi tilanteen syötöksi, joten HauPa sai vaparin noin viiden metrin päästä maalista. Herculeksen onneksi HauPa ei onnistunut tekemään maalia tästä paikasta.

Kaiken kaikkiaan peli meni ihan hyvin, vaikka uuden taktiikan toteuttamisesta ei ollut tietoakaan. Tästä on kuitenkin hyvä jatkaa eteenpäin. Kunhan kokoonpanoon saadaan vielä kaikki harjoituspelistä puuttuneet pelaajat, on Hercuttarilla kasassa hyvin iskukykyinen joukkue.