21.1.2012 Finnish Cup, 1st round

KajHa – JS Hercules 2-1 (0-1)

10min 0-1 Pekka Haaranen (Leevi Leskinen)

63min 1-1 Joonas Tikkanen

68min 2-1 Arttu Heinonen

JSH: Jarmo Kolivuori, Ville Tuovinen (69min Vesa Rautio), Juho Syrjä, Janne Kananen (50min Petri Andersson), Teemu Kemppe, Jussi Linnaluoto, Antti Karjaluoto (yc), Viktor Kajdacsi, Ville Vesanen, Pekka Haaranen, Leevi Leskinen. Valm. Ari Koski

Report only available in Finnish.

Herculeksen edustus avasi vuoden 2012 pelikauden Suomen Cupin ottelulla Kajaanin Hakaa vastaan. Viime kesän koitoksissa kajaanilaiset olivat olleet parempia lukemin 4-1 ja 10-1, joten revanssihenkeä oli ilmassa, mutta pelaajapula yllätti jälleen kerran.Pelipäivän aamuna soiteltiin vielä muutamalla potentiaaliselle pelimiehelle, mutta lopulta päädyttiin ottamaan Herkku-Papoista mukaan pari kovan luokan vahvistusta. Joukkue suuntasi Kajaanin 14 henkilön voimin + valmennusjohto. Pelipaikkana ollut Vimpelinlaakson kuplahalli ei herättänyt suurempia riemunkiljahduksia, koska alustana oli betonin kova sora ja ilmastokin taisi olla lähempänä nollaa, kuin +10 astetta. Kenties ennettä tulevalle saatiin jo alkulämmittelyissä kun Janne Kanasen nilkka pyörähti, ja toisen debytantin Teemu Kemppen nenä otti osumaa alkaen vuotaa verta.

Herculeksen avauksessa nähtiin muutamia debytantteja, jo edellä mainitun Teemu Kemppen (ent.. PS Kemi pelaaja) lisäksi Jussi Linnaluoto (ent. Tervarit-j pelaaja) debytoivat Herculeksen paidassa, sekä Antti Karjaluoto palasi edustuksen paitaan oltuaan melkein koko viime kauden sivussa erilaisten loukkaantumisten takia. Pappa-lainojen jäädessä penkille nauttimaan pelistä ja odottamaan kentälle pääsyä lähti Hercules pelin alussa rohkeasti haastamaan myös kovasti uudistunutta Hakaa. Uuden valmentajan Ari Kosken sisäänajamaa uutta pelitapaa lähdettiin toteuttamaan ennakkoluullottomasti ja ensimmäiset 15 minuuttia pallo pysyikin lähestulkoon jatkuvasti Hakan kenttäpäädyssä ja pienoisen painostusjakson päätteeksi Pekka Haaranen siirsi Leevi Leskisen ja Ville Vesasen esityöstä Herculeksen ansaittuun 0-1 johtoon. Avausmaalin jälkeen Herculeksen peli alkoi latistua ja Haka pääsi paremmin mukaan luoden joitain tilanteita heittäen pystypalloa linjan taakse; tosin suurinosa näistä tilanteista päättyi paitsioon. Loput tilanteista Herculeksen tiivis puolustus hoiti kunnialla ja näin ollen puoliajalle siirryttiin vierasjoukkueen johtaessa 0-1.

Toinen puoliaika jatkui siitä mihin ensimmäinen päättyi Herculeksen ollessa lähinnä vastaanottavana puolena. Hakan tasoitus nähtiin, kun reilut 60 minuuttia oli pelikellossa. Vapaapotku oikealta, pallo maata pitkin rangaistusalueelle, jossa Hakan hyökkääjä pääsee vapaasti ohjaamaan tasoituksen. Tämän jälkeen alkoi viikatemies poistella Herculekselta pelaajia terveiden kirjoista. Ensin Janne Kananen joutuu jättämään kentän, koska alkuverryttelyssä mennyt nilkka ei enää kestänyt pelaamista, joten hänen tilalleen juoksutetaan Pappakapteeni Petri Andersson. Tämän jälkeen Ville Tuovinen löi takaraivonsa kenttään kontaktitilanteen seurauksena. Diagnoosina pieni aivotärähdys ja niskalihasten venähdys. Seuranneesta rajaheitosta Haka pääsi tekemään 1-2 voitomaalin ja jälleen pienen merkkausvirheen seurauksena. Villen loukkaantumisen myötä joudutaan viimeinenkin vaihto suorittamaan ja tilalle kentälle komennetaan joukkueenjohtajan titteliä kantava Vesa Rautio.

Ja kun tämäkään ei riitä, niin hetkeä myöhemmin Viktor Kajdacsi komennetaan paikkailtavaksi verta vuotavan nenän tähden ja häntä seuraa heti perään kapteeni Juho Syrjä, joka löi päänsä kentän reunalla olleisiin hallin tukirakenteisiin. Kunnollista loppukiriä Hercules ei saa aikaan, vaikka lopussa tasoitusmaali onkin hyvin lähellä turbaanipäisen Juhon palattua kentälle, ja näin ollen Haka jatkaa cupin toiselle kierrokselle paikallista Spartak Kajaania vastaan. Pelin jälkeen kopissa ilmeni, että lähestulkoon jokaiselle oli pelin aikana jonkin sortin vammaa ilmestynyt, joten paljoa positiivista ei Kajaanin reissusta käteen jäänyt. No eipä tarvitse lähteä ainakaan uudestaan pelaamaan siihen halliin. Juhon rattoisa launtai-ilta jatkuikin sitten OYS:n päivystyksessä.

Loppuyhteenvetona voisi todeta, että paljon on vielä tekemistä oman pelin kanssa, mutta aikaa on vielä ennen sarjakauden alkua. Ensimmäiset 15 minuuttia antoivat esimakua siitä, minkälaista peli tulee olemaan kunhan se saadaan toimimaan koko 90 minuuttia, ja silloin varmasti myös Herculeksen pistepussi tulee olemaan muhkea Kolmosessa. Loppuun vielä raadin valitsema Herculeksen MoM: Petri Andersson – mies, joka vietti lauantain pelireissulla Kajaanissa, vaikka olisi voinut tehdä jotain järkevääkin, niinku hiihtää!

Rapon kirjoitti: Jamo
 

http://www.suomencup.fi