Hercules reserve futsal team Herkku-Papat had a two consecutive match night at Oulunsalo. First match was against Retro-Stars and the second against, always difficult to beat, FC Nets 2, a reserve team as well. Herkku-Papat had a good mixture of youth and experience in the line-up for the matches. Rest of the report available in Finnish only.

Papat chillaili 12-2 voiton ja taisteli 1-0 tappion

Herculeksen reserveillä oli sunnuntaina kahden peräkkäisen futsal-pelin ilta Oulunsalossa. Ensimmäinen peli oli kolmelta ennakkoon heikkoa Retrostarsia vastaan ja toisessa pelissä vastaan asettui aina vaikea Netsin kakkosmiehistö. Liikkeelle saatiin mukava nippu nuoruutta ja kokemusta: Kentän päätyihin sijoitettiin kokemus siten että Pete ja Kytis hoitivat pohjamiehen paikan ja Vesse sekä Miska/Jamo (puoliksi kärjessä/maalissa molemmat pelit) kärkitontin. Nuoremmat ja liikkuvammat yksiköt sijoitettiin laitoihin Leevin ja Joaquinin hoitaessa hyökkäysvastuun ykkösketjussa JP:n ja Temen hoitaessa laiturin hommat puolustavammassa kakkosvitjassa. Myös Max Neubaueria odoteltiin paikalle mutta "ulkomaanapu" ei tällä kertaa pelipaikalle löytänyt. Janne "Nilkka" Kananen oli joukkueenjohtaja/varamies ja Ave debytoi pappojen koutsina.

Herkku-Papat – Retrostars 12-2 (7-2)

Eka matsi oli lähinnä lämmittely/harjoitus seuraavaa kovempaa ottelua varten. Retrostarsin kokoonpano koostui kentällisen lisäksi vain yhdestä vaihtomiehestä ja valmentajasta, joten pappojen tehtäväksi jäi ottaa voitto säästöliekillä pelaten ja muodostaa tutkapareja seuraavaa peliä ajatellen. Hommassa onnistuttiin puolittain, peli oli näyttävää ja voitto tuli mutta energiaa tuhlattiin kenties liikaa maaleilla mässäilyn ohessa. Pelin kohokohtia oli molempien maalivahtien kenttäpeli. Jamo (1+3) jakoi ekalla puoliajalla loistavia syöttöjä ja teki hienosti tilaa laitureille omalla liikkeellään.

Toisella jaksolla Miska puolestaan tehtailu hattutempun. Ottelun paras pistemies oli kuitenkin Leevi "Elvis" Leskinen huikeilla tehoilla 3+6. Puolustuspelaaminen oli Kytiksen ja Peten johdolla jämäkkää ja vastustajan molemmissa maaleissa olikin tuuria mukana: Ensimmäinen tuli unelmakudilla keskeltä maskista tekijänä retrojen vaarallisin Toni Rinta ja toinen pomppasi onnekkaasti herkkujalasta vastustajan kulmapotkusurvaisusta. Hyvä voitto jolla kohotettiin pistetilin lisäksi maalieroa ja lihotettiin rutkasti muutaman pelaajan tehopisteitä.

FC Nets 2 – Herkku-Papat 1-0 (1-0)

Toinen peli aloitettiin tarkoituksena tehdä heti ekassa vaihdossa tärkeä avausmaali. Nets oli kuitenkin lämmitellyt totutun hyvin (nehän juoksee puulaakissakin aina puolentunnin johdetut rivilämmittelyt, paskiaiset!) ja oli jopa herkkua terävämpi alun kaksinkamppailuissa. Nets olikin varsinkin ekalla jaksolla Herculesta vaarallisempi ja teki jo toisessa vaihdossaan pelin voittomaaliksi jääneen osuman. Netsin miehistö olikin laadukas, tuttuja ukkoja kakkosdivarista, ja pelitapa hallittu kuten Netsillä aina. Nets puolusti oman neliönsä keskustaa tarkasti ja fyysisesti, hyökkäyspeli pyöri totutusti kärkimiehen kautta jota oikeaaikaiset laitanousut tukivat. Erona Netsin perinteiseen pelitapaan oli se että palloa pelattiin kärjelle myös maissa eikä pelkästään tsippaamalla. Herkuleksen pelitapa puolestaan oli sekava,

Aven määräämä taktiikka oli heittää pitkää kärjelle joka suojaisi palloa keskustassa ja pudottelisi nousevalle laiturille vetopaikkaan. Netsin neliön keskelle singottiinkin Jamon ja Miskan toimesta molemmilla jaksoilla palloja kuin kannaksella kranaatteja aikoinaan mutta ei auttanut: Netsin neliön keskustassa vain ei ollut tilaa ottaa palloa haltuun ja tehdä siitä hyökkäysaloitteita. Ehkäpä taktiikan vaihdos olisi ollut tässä vaiheessa paikallaan? Jääräpäinen rookie-valmentaja oli kuitenkin sitä mieltä että asiat pitää tehdä paremmin eikä erilailla, ja oli siinä tietenkin täysin väärässä.

Netsille ansaittu voitto hyvällä esityksellä joka olisi tuottanut useammankin maalin ilman Jamon ja Miskan hyvää torjuntatyöskentelyä. Papat kaatui futsalkengät jalassa ja haki vielä loppuminuuteilla aikalisän ja "superketjun" (pohjalla kytis, laidoilla Janne ja Leevi ja kärkipainijana Pete) avulla tasoitusta vimmatusti mutta kuitenkin ilman tulosta. Nets jyrännee ansaittuun viitosdivarin voittoon Pappojen taistellessa sijoista ynnämuut viimeisessä turnauksessa.

 

Tilastot seuraa tuonnempana..

 

Toimittaja toimi: Ave