JS Herculeksen lippulaivalla oli launtaina kahden ottelun päivä sellaisella lisämausteella että pelit olivat peräkkäin, ainakin toiseen matsiin oli siis kunnon lämmittelyt alla. Ensimmäisenä vastaan asettui klo 17 OuRe2 toisen matsin ollessa Junsua vastaan. Kempelehallilla varusteiden vaihto alkoi vartin yli neljän maissa ja pian Vesse sai puhelun Tommilta, olivat kuulemma Peksin kanssa juuri lähdössä Nallisportista.. 🙂

Löysien alkuhöynien jälkeen pidettiin palaveri kentänlaidalla, Jammo oli tietenkin maalissa ja kentälle ukkoja oli heittää tasan kaksi ketjullista Vessen määräämään ryhmitykseen. "ykkösessä" oli kärjessä Janne, laidoilla Ana ja Kärkkä ja pakan pohjalla Ave. "Vilttiketju" oli samassa järjestyksessä Tommi, Jakke ja Peksi ja Juho. Sovittiin että koitetaan sitä treenattua kuviota hyökkäyksessä (ei tehty kertaakaan pelissä?) ja puolustetaan tarkasti ottaen oppia viime pelien virheistä. Vapari ja kulmakuviot pidettiin myös samoina, toteutus jäi näissäkin olemattomaksi mutta pientä yritystä sentään oli.

Futsal Kolmonen, la11.12.2011: JSH – OuRe2   5-1 (1-0)

OuRe2 lähti matsiin matsiin varovasti, eivät karvanneet eivätkä juosseetkaan paljoa (oliko matsi jo alla?) ja samaa kaavaa noudatteli Herculeskin. OuRe vaikutti alusta asti jotenkin aseettomalta ja peli etenikin Herkun painostaessa, peli pyöri voittopuolisesti OuRen puoliskolla. Herkuleksen pelaajat olivat taitavampia ja fyysisempiä mikä näkyi kentällä varsinkin kaksinkamppailuissa jotka etenkin omalla alueella hoidettiin vahvasti. Eka maali tuli ajassa 7.40 kulmatilanteesta: Ave antoi nopean (ovelasti!) suoraan ekan pakin jalkaan josta pallo kimposi takaisin Avelle, syöttö taka-askelilla pakista irtautuneelle Kärkälle joka syötti nopeasti myöskin fiksusti pakittaneelle Jannelle joka vuorostaan siirsi takatolpalta vapaasti maaliin. Ensimmäinen jakso myös päättyi näihin lukemiin, Herkku painosti ja loi maalitilanteita hiljakseen, Jamolla ei juuri hommia ollut. Toinen jakso toi enemmän tilastomerkintöjä. Puolen tunnin kohdalla Peksi tuikkasi pallon maalille oikealta päädystä (hakien Tommia?) josta vastustajan pakki siivosi pelivälineen omaan yläpesään. Tästä viiden minuutin kuluttua Janne teki hyvän pallonriiston päätteeksi 3-0. Vihukin pääsi maalintekoon 10 sekuntia myöhemmin (pelattiin jo tehokasta) kun laidasta tullut syöttö kimposi peittäneen Aven jalasta etukulmaan, Jamokin oli tilanteessa liian hyvin mukana ja kerkesi heittäytymään takatolpalle. Onnenkantamoisen jälkeen tehokaksikko Tommi+Peksi sekä dynaaminen duo Peksi+Tommi tekivät vielä maalit. Kaiken kaikkiaan helppo voitto huonosti liikkuvasta vastustajasta, oma hyökkäyspeli oli staattista ja ratkaisut saatiin aikaan yksilösuoritusten päätteeksi. Joukkueena hyvää oli lähinnä puolustuspelissä joka oli tiivistä.

Futsal Kolmonen, la11.12.2011: Junsu – JSH    3-6 (0-2)

Matsien välissä oli n. 10 min tauko, jonka aikana kerettiin levähtää ja täydentää juomapulloja sekä juonia tulevaa peliä. Vessen juoni olikin yksinkertainen, kun se ei ole rikki niin ei korjata sitä: Samat ketju koostumukset ja sama taktiikka.
Junsu oli heti alusta huomattavasti aktiivisempi kuin edellinen vastustaja omassa hyökkäyspelissään ja vastaavasti puolustuksessaan passiivisempi. Hyökkäyspelissä Junsu venytti kentän hyvin ja miesten paikkojen vaihdot toimivat mallikkaasti, joku meikäläinen taisi todetakin että "perhana, niillähän on toimiva systeemi" ja tähän joku toinen totesi että "olispa meilläkin". Puolustuspelissä Junsu vetäytyi tiukkaan pakettiin ja suojeli maalia tarkasti, Herkulle jäi näin tilaa kokeilla omaa hyökkäyskuviotaan jota ei kuitenkaan saatu käyntiin. Ratkaisuja jouduttiin taas hakemaan yksilösuoritusten kautta. Eka maali tuli Jannen toimesta viiden minsan kohdilla (sori Janne en nyt muista miten, jännä miten vihun maalit jäi tarkasti mieleen mutta omista ei muista juuri mitään). Toinen maali syntyi 15 minsan kohdilla. Ave syötti pohjalta Jannelle joka suojasi maalin edessä ja syötti takaisin rynnivälle pohjamiehelle. Aven oksannutta haltuunottoa seurasi Anan sekä Aven ynnä vihun molarin ja pakin foursome flipperi jonka päätteeksi pallo lipui maaliin. Syöttäjäksi merkittiin Ana ja tekijäksi Ave. Puoliaika tulos 2-0 antoi hyvän aseman tokalle jaksolle, vastustaja oli selvästi ensimmäistä vaarallisempi mutta ekan matsin löysä tempo oli säästänyt mukavasti paukkuja herkkureisiin vielä yhdelle 20 minuuttiselle. Tokalla jaksolla vastustaja avasi peliään enemmän ja aiheutti ajoittain päänvaivaa herkkupuolustukselle, Jamo joutui jatkamaan ekan jakson hyviä otteitaan. Jakson ekan maalin teki kuitenkin Jakke Tommin syötöstä kuuden minuutin kohdalla. Tämän jälkeen Junsu nosti tempoa ja karvausta pikkuhiljaa, Herkuille alkoi avautua maukkaita vastahyökkäyksiä jotka kuitenkin vielä tässä vaiheessa jäivät tehottomiksi. Tehokkaan peliajan lähestyessä vastustaja sai jotenkin otteen pelistä, muutamaksi minuutiksi Herkut passivoituivat ja pallopyöri enenevässä määrin Jamon maalin tuntumassa. Ainakin allekirjoittaneella tuli tässä vaiheessa sellainen hyvän olon ja väsymyksen aiheuttama seisomavaihe, tämä taisi koskea myös muuta joukkuetta. Seurasi kaksi ansaittua maalia vastustajalle: eka tuli kun Ana ja Ave vaihtoivat illan suunnitelmia vastustajan antaessa lyhyen vaparin oikealta, seurasi haltuunotto ja terävä kärsy taka-alakulmaan. Toinen maali tuli 1,5min myöhemmin kun "kakkosketju" seurasi porukalla pallollista ukkoa vapaan miehen purjehtiessa maalin eteen paraatipaikalle. Vesse otti tässä vaiheessa oikea oppisesti aikalisän, joka olisi ollut seuraavasta katkosta tulossa ilman takaiskuakin. Rauhoituksen jälkeen paniikki oli ohi ja Hercules palasi kuskin paikalle. Ensin Peksi ja Tommi kikkailivat näyttävästi 4-2 ja sitten Ana teki Jannen vielä näyttävämmästä esityöstä 5-2. Vihu teki vielä yhden kun nukahdettiin (syöttö laidasta kolmen miehen keskelle) ja lopuksi Tommi nöyryytti vastustajan molaria omasta pallon riistostaan. Loppulukemana matsit meni puolustuksen kohdalta pääsäänöisesti hyvin ja hyökkäyspelin suhteen joukkueena huonosti. Onneksi meidän perustaso oli parempi kuin vastustajalla ja saatiin 6 pojoa saaliista.

Arviot pelaajakohtaisesti/ketjuittain:

Jamo: pelasi varma otteisesti maalissa ja antoi hyviä avauksia. Vastustajan neljästä maalista yksi tai kaksi olisi ollut torjuttavissa (Ouren maali ja Junsun eka joka meni kärsällä jalan vierestä. Äänen käyttö oli Jamomaisen vähäistä, mutta antoi puolustukselle helpon lähtökohdan itsevarmalla olemuksella ja hyvillä torjunnoilla. Vessen arvosana: 8

1-ketju: Janne-Kärkkä-Ana-Ave
Ketjuna hyvä esitys, palloa olisi voinut liikuttaa nopeammin ja muutenkin hyökkäyspäässä olisi voinut olla enemmän juonikkuutta. Ketjun puolustuspeli oli 3 jaksoa jämäkkää joskin Ouren maali tuli löysän puolustamisen ja tuurin yhteisvaikutuksella, Junsu pelin tokalla jaksolla vastustaja pääsi jopa vähän juoksuttamaan ja teki avausmaalinkin. 2 maalia siis kahdessa pelissä miinusta ja plussia kertyi viisi. Kommunikointia pelitilanteessa olisi pitänyt olla enemmän. Omissa erikoistilanteissa tämä ketju oli aivan kahvilla.

Janne: Löysi oman pelipaikkansa kärjestä? Kärki pelaamisen vaikeus näkyi laituriksi tottuneella sijoittumisessa ja pelin rytmittämisessä, esim kentän venyttäminen oli vaikeaa mutta parani loppua kohti. Teki paljon hyviä henkilökohtaisia suorituksia joista saatiin tehoja, oli ketjun tehomies. Pallonmenetyksiäkin sattui mutta niistä ei aiheutunut vaaratilanteita kun pelasi ylimpänä (Vessen taktikointia!). Vessen arvosana: 9

Kärkkä: Vasemmassa laidassa kuin kotonaan. Puolustuspelin luotettavuus AAA-luokkaa ja kaksinkamppailuissa vahva kuin lukkopainija 🙂 Hyökkäyspäähän lisää liikettä ja rohkeampia haastoja + laukauksia jatkossa, syöttöpeli oli luotettavaa ja pallonmenetyksiä tuli vähän (jos ollenkaan?). Kärkkä taisi olla tässä ketjussa ainoa joka yritti aloittaa "sitä treenattua kuviota". Vessen arvosana: 9+

Ana: Oikean laidan pelintekijä. Teki juonikkaita ratkaisuja ja antoi "Anamaisen" ovelia syöttöjä puolustajien väleistä. Puolustuksessa aina paikalla omassa päässä mutta keskialueen puolustuksessa ja karvauksessa tarvitaan enemmän yhteistyötä kärkimiehen kanssa. Vessen arvosana: 8

Ave: Pohjamiehenä laiskan pulskea esitys, jämäkkää kaksinkamppailua (itse laskin että hävisin puolustuspäässä yhden) ja hyvää sijoittumista (paitsi Junsun avausmaalissa). Hyökkäyspään lähdöt olivat liian hitaita (hautoo!) ja myös harhasyöttöjä tuli pohjamiehelle liikaa -onneksi ei kuitenkaan omassa päässä. Vessen arvosana: 10+ (vai Aven? toim.huom.) 🙂

2-ketju: Tommi-Jakke-Peksi-Juho
Ketjuna ehjää peliä, varsinkin puolustuspäässä ja ekassa pelissä. Peksin arvion mukaan ketjun tasapaino toimii kun siinä on joukkueen ahkerimmat Tommi ja Juho päissä ja joukkueen laiskimmat Jakke & Peksi siinä välissä. = Lazyboyz' sandwich. Päästi samat kaksi maalia kuin toinenkin ketju mutta teki yhden enemmän. Onko kakkonen siis ykkönen?

Tommi: kärjessä tuttua tommimaista sähinää ja hyviä haastoja. Liike ja pallonkäsittelyvarmuus ei säbämiehellä olleet samaa tasoa kuin kesällä mutta aiheutti silti vastustajalle paljon vaikeuksia mm. jalkapohja pyöräytyksillään ja veiveillään. Karvasi aktiivisesti ja vaarallisesti, ainakin kaksi maalia tuli Tommin karvauksesta jonka toteutti yksin ilman (laiskojen) laitureiden apua. Vessen arvosana: 9-

Jakke: Vasen laita ja perusvarmaa Jakkea. Hoitaa oman tonttinsa kuin rokka talvisodassa, tosin vähäpuheisemmin. Hyökkäyspäähän rohkeutta oikeisiin tilanteisiin niin tuhoa tulee. Vessen arvosana: 9-

Peksi: Oikea laita puolusti (yllättävän?) hyvin ja auttoi Juhoa jopa Jakkeakin enemmän. Hyökkäyspäässä tehokas ja muisti auttaa Tommiakin maalinteossa kunhan tämä oli ensin karvannut yksin pallon pois 🙂 Tasapainoinen esitys molemmissa päissä. Vessen arvio: 9

Juho: Pohjamiehenä perusjuhoa, aktiivista joskin varovaista peliä. Kommunikointi toimi ilmeisen hyvin Jaken ja Peksin kanssa joskin parissa takaiskumaalissa ketju "avattiin". Antoi hyvän vakuutuksen ketjun hyökkäyspelille ja yläkerran ratkaisuille. Vessen arvosana: 8+

Vesse: koutsi teki hyvää työtä, kertoi mitä meidän pitäisi tehdä eikä hermostunut kun se ei onnistunut 🙂 Jannen siirto kärkeen oli hyvä ratkaisu (omista pois!), samoin päätös ottaa vain 2 ketjullista ukkoja matsiin. Ketjut toimivat hyvin, ainakin puolustuksen kannalta. Aikalisän oikea-aikainen käyttö selvitti kriisitilanteen tokan matsin viimeisellä puolikkaalla, rauhallinen olemus myös auttoi tässä. Aven arvosana: 9+