JS Herculeksen naiset hävisivät naisten 2. divisioonan nousukarsintojen molemmat osaottelut JyPK/3 vastaan. Ensimmäinen osaottelu 17.9. päättyi Oulussa lukemin 0-2 (0-1) ja toinen 24.9. Jyväskylässä 6-0 (4-0). Toisen osaottelun Herkuttaret pelasivat neljän pelaajan alivoimalla.

Ensimmäisessä osaottelussa JyPK3 oli selvästi niskan päällä koko ottelun ajan, mutta Herkuttaret taistelivat hienosti ja laittoivat vastustajalle kovasti kampoihin. Jo ensimmäisessä Oulussa pelatussa ottelussa Herkuttaret eivät saaneet parasta mahdollista naisitusta kehiin useiden poissaolojen vuoksi. Toiseen osaotteluun tilanne lopullisesti räjähti käsiin: Ratkaisevaan Jyväskylässä pelattuun otteluun lähti ainoastaaa 7 pelaajaa mukaan. Nämä seitsemän urhoollista taistelivat upeasti alusta loppuun antamatta senttiäkään periksi. Taktiikkana oli pysäköidä bussi oman maalin eteen ja siinä onnistuttiin erinomaisesti. Kotijoukkue turhaantui Herkuttarien tiukkaan puolustuspeliin ja sen aiheuttamiin maalipaikkojen tuhlailuun ja paitsioihin. Toisella puoliskolla kilpparitaktiikka toimi entistä paremmin Herkuttarien omaksuttua pelin hengen eka jaksoa paremmin. Ensimmäisen jakson takaiskuista moni tuli omista höntyilyistä.

Jyväskylän reissun seitsemän urheaa olivat: Sasa Dolinsek, Soila Laurio, Anu Perälä (eli sweet as(s) kolmikko), Outi Pekkala, Elina Multasuo, Sanna Hujanen ja Sirpa "Puppe" Junes. Seitsikosta oli osa vielä puolikuntoisia: Outsa teipattiin juuri ennen ottelua kasaan ja Anu oli vielä keskenkuntoinen loppukesän loukkaantumisen jäljiltä. Iso hatunnosto mukana olleille! Nähty puolustuspeli ja joukkueelle uhrautuminen oli ensiluokkaista!

Nousukarsinnoista jäi kuitenkin, ainakin valmennuksen näkövinkkelistä, hieman kitkerä maku. Kesän sarjan läpsyttelyjen jälkeen oli tarjolla kaksi hyvää ottelua. Jos koko joukkue olisi päässyt (ja nimenomaan halunnut päästä) mukaan molempiin osaotteluihin, olisi JyPK3 olisi saanut huomattavasti kovemman vastuksen. Oikea joukkue kuitenkin nousi, sillä Herculeksen naisten joukkueella ei ole tällä hetkellä realisitisia mahdollisuuksia osallistua naisten 2. divisioonaan. Viimeistään nousukarsintoihin osallistumisinnokkuus todisti tämän hyvin.   

Kokonaisuudessaan Herkuttarien kausi oli onnistunut. Pohjois-Suomen 3. divisioonassa joukkue oli täysin ylivoimainen. Kahdeksasta sarjapelistä voitettiin 7 ja päästettyjä maaleja kertyi ainoastaan 3 koko sarjakaudella. Joukkueeseen tuli paljon uusia pelaajia, jotka onnistuivat ja sopeutuivat Herkuttariin hyvin. Saunailtoja järjestettiin kiitettävän monta ja hauskaa oli Herkku-Hunks -show:n tapaisista tempauksista huolimatta… 😉 Tästä on hyvä jatkaa futsal-kaudelle 2011-2012!