JS Heorculeksen miesten edustusjoukkue paranteli huomattavasti asemiaan kolmosen putoamistaistelussa voittamalla kotonaan Spartakin lukemin 3-1 (2-0).

Kevätkierroksen kamppailu päättyi Kajaanissa Herculeksen vierasvoittoon 1-2. Kotiotteluunsa Hercules joutui laittamaan puolustusta hieman uusiin kuosiin, kun kapteeni Juho Syrjä oli pelikiellossa, Jussi Leppilahti sukuvelvoitteiden vuoksi poissa maisemista ja alakerran jokapaikanhöylä Matti Eilonen oli ryystämässä olutta Saksassa. Penkille saatiin kuitenkin loppujen lopuksi kaksi vaihtoa, jotka tulivat ottelussa kyllä tarpeen Juuso Madetojan ikävän näköisen loukkaantumisen jälkeen. Onneksi Juusolle ei loppujen lopuksi pahemmin käynyt, kun törmäystilanteessa sijoiltaan rusahtaneen olkapään muljautti Herkun valmentaja Ladi Babalola paikoilleen. Juuso lienee jonkin aikaa sivussa tai voi ottaa kontaktia vain vasemmalla olkavarrella…

Ottelu alkoi Herculeksen komennossa ja hyökkäykset vyöryivät kohti Spartakin maalia. Paul Nwachukwu veivasi yhtenään Spartakin pakkeja vipuun. Ottelun avausmaali syntyi Tommi Päkkilän saappaasta, kun hän pamautti upean vapaapotkunsa tolpan juureen Spartakin maalivahdin jähmettyessä paikoilleen. Tilannetta edelsi Nathaniel Amosin vahva rynnistys ja häntä jouduttiin rikkomaan juuri boxin ulkopuolella. Tauolle mentiin 2-0 Hercun johdossa, kun vanha konna Marko "Ypi" Yliniemelä sijoitti Paulin tarjoilusta lähietäisyydeltä lähes tyhjiin. Spartakilla oli omat tilanteensa jaksolla ja varsinkin erikoistilanteet aiheuttivat jatkuvasti vaaratilanteita Jarmo "Jammo" Kolivuoren vartioimalle maalille. Hercun onneksi Spartakin ratkaisut liitelivät pääasiassa yläilmoihin.

Toisella puoliskolla Herkun olisi pitänyt viimeistään tappaa ottelu, mutta maalipaikoissa jäätyminen tai turha aikailu piti lukemat entisellään. Parhaat paikat siunaantui Nathaniel Amokselle, jolle maalien tekeminen ei tuntunut tänään maistuvan sitten millään. Spartak pääsi iholle, kun Petr Deviatkine ehätti ensimmäisenä riparille ja sijoitti tyhjiin kavennuksen. Tämän jälkeen Spartakin ote ottelusta tiukkeni ja Herkku keskittyi puolustamiseen ja vastaiskuihin, jotka olivatkin vaarallisia. Ville Vesasella on muutama hyvä paikka varmistaa voitto, mutta vasta neljän minuutin yliajan kohdalla Paul päästi kotijoukkueen pälkähästä ja runnoi viimeisen naulan Spartakin arkkuun.

Voitolla Hercules käytännössä varmisti sarjapaikkansa, sillä eroa ensimmäiseen putoajaan (Oulun Tarmo) on jo 6 pistettä.  Tarmon tulisi voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa runsasmaalisesti, jotta se nousisi Herculeksen ohi. Myös Spartakilla on kova loppuohjelma ja nousu Herkun ohi vaatii siltä huomattavasti parempia otteita kuin Heinäpäässä lauantaina nähtiin.

 1. AC Kajaani            16   15   1   0   81 -  7  +74   46
-------------------------------------------------------------
 2. KajHa                 16   12   1   3   56 - 18  +38   37
 3. FC OPA                16   12   1   3   53 - 21  +32   37
 4. Tervarit              16    8   0   8   33 - 46  -13   24
 5. OPS-j                 16    7   1   8   35 - 31   +4   22
 6. FC-88                 16    5   3   8   28 - 38  -10   18
 7. JS Hercules           16    6   0  10   32 - 52  -20   18
 8. Spartak               16    5   1  10   17 - 45  -29   16
 ------------------------------------------------------------
 9. OuTa                  16    4   0  12   17 - 55  -41   12
10. AS Moon               16    2   0  14   23 - 62  -39    6

 

Sarja jatkuu Herculeksen osalta ensi keskiviikkona kotiottelulla FC-88 vastaan. Ottelu pelataan Heinäpään nurmella klo 18:00 alkaen.