JS Hercules otti Herkku-Pappojen viimeaikaisista suorituksista mallia ja laittoi keskiviikkoiltana verkot tötterölle Oulun Tarmon kustannuksella. Loppulukemat 0-8 (0-1) kertovat kaiken oleellisen.

OuTa ui nyt syvissä vesissä. Loukkaantumisten runtelemana joukkue sai kasaan kotiotteluunsa juuri ja juuri 11 miestä, kun maalivahti-Seppänen laitettiin rynnimään hyökkäyksen kärkeen. Herkulla sen sijaan vaihtopenkki pullisteli miehiä, eikä loukkaantumiset pahemmin joukkuetta riivaa joitain flunssatapauksia lukuun ottamatta.

Ottelun alku oli Herculekselta pirteä ja Herkkulauma sai heti hyvän paineeni aikaiseksi Tarmon päätyyn. Kotijoukkueen surkean purkupallon seurauksena Nat Amos sai odotella päätyrajalla pallon kanssa niin kauan, että Peksi Haaranen livautti jalkansa vapaaksi maali edessä. Syöttö Peksin koipeen ja 0-1 oli totta jo 3 minuutin pelin jälkeen. Maalin jälkeen Herkun ote lepahti täysin. Liekö joukkue tuudittautui hyvän alun myötä helppoon matsiin, vai mikä oikein maksoi, kun nopean johtomaalin jälkeen Hercules antoi Tarmolle mahdollisuuden reilun pelin hengessä päästä otteluun mukaan. Kylmät oli jo käydä, kun pallo kimmahti Tarmon hyökkäyksen päätteeksi ylärimasta maaliviivan tuntumaan. Takaiskuilta kuitenkin vältyttiin ekalla puoliskolla. Toki Herculeksella oli myös omat paikkansa lopettaa ottelu jo ensimmäisellä jaksolla, mutta tekopaikat tuhlailtiin huonoihin ratkaisuihin tai luokattomiin viimeisiin syöttöihin.

Toisella jaksolla Tarmon puolustuksen ovet avautuivat appoisen auki. Miehiä meni läpi Tarmon alakerrasta kuin väkeä hulluilla päivllä Stokkan pyöröovista, oikealta ja vasemmalta. Nat Amos, Tommi Päkkilä ja Paul Nwachukwu pääsivät jatkuvasti helpohkon näköisesti maalintekopaikkoihin. Paul ehti tuhlata pilkunkin, ennen kuin tälläsi lähietäisyydeltä Natin poikittaissyötöstä 0-2. Sama mies onnistui miltei samasta paikasta tekemään lukemiksi 0-3, kun 53 minuuttia oli pelattu. Syöttäjänä jälleen Nat, joka syötti myös Herkun neljännen maalin Tommi Päkkilälle.  Tämän jälkeen Nat taisi tuumata, että nyt syöttely riittää ja on aika aloittaa maalinteko. Matti Eilonen ja Timo Rautio ruokkivat Natin läpiajoihin, joista hän teki neljä seuraavaa maalia. Näin loppulukemiksi tulivat Tarmon kannalta tumat 0-8.

Herkun alakerta pääsi ottelussa suhteellisen helpolla. Kapteeni Juho Syrjä hoiteli hyvin vähäiset vaaratilanteet alimpana miehenä. Jussi Leppilahti, Juuso Madetoja ja Matti Eilonen varmistivat pallorosvoiluillaan helpon iltapuhteen Juholle. Maalivahti Jussi Viirelälle taisi tulla toisen puoliskon toimettomuudessaan kylmä ja hänet päästettiinkin penkille rommitotin ääreen 77' minuutilla. Laitapakit Ville "Wilson" Tuovinen ja Arttu "perkele" Ylitalo hoitivat omat tonttinsa varmuudella. 

Murskavoiton myötä Hercules kasvatti pistemääränsä 15 pisteeseen ja OuTa ajautui ensimmäistä kertaa putoamisviivan alle 12 pisteellään. Putoamistaistossa huonoimmat kortit ovat juuri Tarmolla ja 6 pojoa keränneellä AS Moonilla. OuTalla on jäljellä kolme ottelua sarjan kärkipään joukkueita vastaan, kun JS Hercules kohtaa vielä 16 pisteessä olevan Kajaanin Spartakin ja 12 pisteen FC-88:n ennen päätösotteluaan kärkipään FC OPAa vastaan. Herculeksella onkin oiva tilaisuus parannella sijoitustaan tulevissa otteluissa. Maalieron suhteen runsas voitto paranteli Herculeksen asemia mahdollisessa putoamistaistossa. Ainakin Oulun Tarmolla (-24) ja AS Moonilla (-38) on tällä hetekellä Herculesta (-22) huonompi maaliero. Seuraava ottelu pelataan reilun viikon päästä La 3.9. Heinäpään nurmella klo 12:00, kun Kajaanin Spartak tulee kylään.

OuTa – JS Hercules 0-8 (0-1), Pekka Haaranen, Nathaniel Amos x4, Paul Nwachukwu x2, Tommi Päkkilä