Herkku-Papat kävivät Kuusamossa mökkeilemässä sunnuntaina 7.8. ja naisten joukkue kävi keskiviikkona reissun päällä Torniossa. Naisille mojova voitto hyvän esityksen jälkeen 0-5, Papoille urhean taistelun jälkeen 3-0 pataan.

JS Herculeksen naisten joukkueelle ei löydy kunnon vastusta tämän vuoden pohjoisen pallopiirin piirisarjasta. Kuudesta ottelusta on yhtä monta voittoa ja maaliero on 21-1. Keskiviikkona 10.8. joukkue teki iltaretken Tornioon, jossa kotijoukkue ToJK sai hyvän alun jälkeen todeta Herkuttarien menevän menojaan. Ottelu päättyi JS Herculeksen voittoon 0-5 (0-3). Vierasjoukkueen maaliahnein oli Sirpa Junes kahdella osamalla. Paula Salo, Maisa Katisko ja Sanna-Sofia Kaarela olivat muut Herkuttarien maalintekijät.

Lukuisista maaleista huolimatta ilahduttavinta Herkuttarien pelissä oli tapa, jolla joukkue pelasi. Pallo kulki kivasti ja välillä maltettiin vaihtaa pelin painopistettä tilanteen niin vaatiessa. Sasa Dolinsekin paluu Herkuttarien keskikentän pohjalle on tehnyt puolustuksen urakkaa huomattavasti helpommaksi. Sen verran hyvä pallorosvo Sasa jälleen oli. Herculeksen puolustus piti jälleen nollan ja Sonja Laurila noukki hyvillä vastaan tuloillaan vaarallisimmat pallot pois.  Ilahduttavaa oli myös laitapakkien hyvät nousut hyökkäyksen tueksi. Etenkin Heini Rosqvist teki oikeanaikaisia katkoja ja nousi rohkeasti päättämään hyökkäyksiä. Parannettavaa koko joukkueella jäi vielä hyökkäysten päättämiseen, joihin tarvitaaan lisää päättäväisyyttä ja tarkkuutta.

Herkku-Papoilla ei sen sijaan sunnuntaina jäänyt hirveästi iloittavaa ottelun päättyessä. Lauantaina tosin ilo oli ylimmillään Rukalla mökkeilyn tiimellyksessä. Ehkäpä tästä johtuva pieni kohmelo ja vaihtomiesten puute käänsivät ottelun lopulta Pallo-Karhuille, jotka korjasivat pisteet kotiin 3-0 voitolla (0-0). Papoilla oli paikkansa toisella puoliskolla 0-0 tilanteessa, mutta niinhän siinä usein käy, että jos et paikkojasi käytä, niin kaveri kuittaa. Ladi Babalolalla oli hieno paikka siirtää vieraat johtoon, mutta veto läpiajosta suuntautui suoraan maalivahdin hyppysiin. Kunnon takaa-ajoa Papat eivät tappiotilanteessa saaneet aikaiseksi, kun väsykin alkoi painamaan kintereissä. Kotijoukkueen vaihtoruletti mahdollisti Pappoja paremman temmon pitämisen ja vastahyökkäykset Pappojen nostaessa linja ylemmäs toivat PaKa:lle vielä kaksi maalia. Pappojen parhaaksi suoritukseksi pelissä jäi täyden kentällisen saaminen Kuusamoon, mistä iso käsi mukana olleille! 🙂 Kuusamon keskuskentän sopupallo-alustalle sen sijaan keskaria.