JS Herculeksen miesten edustus otti riemukkaan voiton Spartakin vieraana lukemin 1-2 (0-1). Maalareina toimivat "pappalaina" Antti Railo ja Tommi "leader of the young ones" Päkkilä.

Kauden kolmanteen ja toiseksi viimeiseen reissupeliin lähtökohdat eivät olleet täysin optimaaliset. Iso joukko runkopelaajista oli joko estynyt jos jonkin kissanristiäisen vuoksi, loukkaantunut tai pelikiellossa. Viimeisin isku saatiin peliä edeltävänä iltana, kun vihdoin takaisin Euroopan reissulta saatu Viktor kärrättiin mystisten oireiden vuoksi sairaalaan. Toivottavasti Vic toipuu pian!

Noh, kasaan saatii juuri kentällinen miehiä ja sormensa murtanut ykkösmaalivahti Jarmo Kolivuori istutettiin laitalinkin rooliin. Janne Kananen debytoi avauksessa oikeana laitapakkina ja Antti "Rhino" Railo saatiin Herkku-Papoista piikkiin. Maaliin saatiin myöskin Herkku-Papoista takavuosien divarijyrä Jussi Viirelä. Penkkiä saatii lämmittämään kolme enemmän tai vähemmän loukkaantunutta pelaajaa, joita ei olisi voinut laittaaa kentälle kuin äärimmäisessä hädässä.

Onneksi suurin hätä ei ottelussa tullut käteen. Nollalla vaihdolla mentiin ja voitto saatiin kotiin. Uudet miehet olivat avainrooleissa. Jarmo "Jammo" Kolivuori suorastaan loisti uudessa roolissaan varsinkin ensimmäisellä jaksolla. Janne "Nilkka" Kananen oli itse varmuus laitpakin paikallansa. Antti Railo osoitti maalivainunsa olevan tallella tekemällä ottelun esnimmäisen maalin. Jussi "kesämies" Viirelä piti tuttuun tapaansa kunnon meteliä maalilla ja viritti koko puolustuksen parhaimmillensa.

Peli oli pitkälti vieraiden hallussa ja vasta väsymyksen painaessa ottelun loppuhetkillä kotijoukkue sai vähän draivia päälle. Ensimmäisellä jaksolla Hercules siirtyi johtoon pelin 29' minuutilla Pekka Haarasen antaman vapaapotkun jälkitilanteesta. Maalivahti ei saanut Peksin pahaa vetoa haltuunsa ja haaskalla oli ensimmäisenä Railo. 0-1 vieraille. Herccu siirtyi jo 0-2 johtoon Tommi Päkkilän hienon yksilösuorituksen jälkeen. Paul Nwachukwu vapautti Päkkilän läpiajoon, Tommi puski pallon yli vastaan tulleen maalivahdin ja liukui estelyistä huolimatta pallon maalin perukoille.

Ottelun viimeisten 20 minuutin aikana terve vaihtopenkki olisi ollut tarpeen. Muutaman avainpelaajan hieman hyytyessä Spartak pääsi paremmin vyöryttämään hyökkäyksiään kohti Viirelän vartioimaa Herkkumaalia. Puolusutuslinja Juho Syrjän komennossa toimi kuitenkin kylmästi, eikä Mikko Husun kavennuksesta (76')  huolimatta Herculeksen voitto ollut tosissaan uhattuna.

Voitolla Hercules nousi 9 pisteeseen ja samalla sarjataulukossa Tervareiden sekä OPS-junioreiden rinnalle. Eroa putomisviivaan tuli samalla lisää sen ollessa tällä 6 pistettä. Seuraava ottelu on 2 viikon päästä Kemissä FC-88 vieraana. Ottelu on Herculekselle kauden viimeinen vierasottelu Oulun ulkopuolella. Loput 9 peliä pelataankin sitten Heinäpään nurmella.

Kokoonpano: Viirelä, Syrjä, Pesola, Leppilahti, Tuovinen, Kananen, Haaranen, Nwachukwu, Kolivuori, Päkkilä, Railo